Küresel İklim Grevi’nde HDP ile dayanışma

  • dünya
  • 20:05 25 Eylül 2020
  • |
img

HABER MERKEZİ - Küresel İklim Grevi’nde tüm dünyada çevreciler meydanlara çıktı. Almanya Ulm’daki eylemde, aktivistler taşıdıkları dövizlerle HDP’ye dönük operasyonlara dikkat çekti.

Friday for Future (Gelecek için Cumalar) hareketinin öncülüğünde küresel iklim grevinin 6’ncısı bugün gerçekleştirildi. Eylemlerde tüm iklim aktivistleri koronavirüs nedeniyle fiziki mesafe ve diğer kurallara uyarak eylemlerde yerini aldı. “Artı tek bir dereceye bile hayır” şiarıyla düzenlenen 6. Küresel İklim Grevi’ne tüm Almanya’da on binlerce kişi meydanlara çıktı.

Yoğun yağmura rağmen, yüzlerce kişinin katıldığı Ulm’daki gösteriye HDP’li aktivistler de katıldı.

Almanya Ulm’da gösteriye katılan kişiler, HDP’ye yönelik operasyon ve baskıları eylem alanına taşıdı. AGİF, ATİF ve HDP’li aktivistler “İnadına Doğa, İnadına HDP”, ve Almanca “Bugün Türkiye’de yine çok sayıda HDP’li gözaltına alındı!, Faşizme inat, HDP’yi ve Doğayı savunuyoruz” yazılı dövizler taşıdı. Alanda dövizlerle dolaşan aktivistler, konu hakkında geniş bilgilendirmede de bulundu. Dövizlerde, gözaltı fotoğrafları da kullanıldı.

Ulm’lu devrimci-demokrat kuruluşlar, kentlerinde HDP ile dayanışma amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirterek, Salı günü (29 Eylül) şehir merkezinde dayanışma mitingi gerçekleştireceklerini duyurdu.