17 kent için sarı kodlu uyarı: Havalar daha da soğuyor

Paylaş:
HABER MERKEZİ - Meteoroloji çok say kent için sağanak, kar yağışı ve fırtına uyarısında bulundu. 17 kent için de sarı kodlu uyarıda bulundu. 
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 20 Mart hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre 17 il için sarı kodlu uyarı yapılırken; Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Denizli, İzmir, Muğla, Adana, Antalya, Hatay, Mersin, Düzce, Zonguldak, Samsun, Meletî, Amed, Dîlok, Sêrt ve Riha’da sağanak; Afyonkarahisar, Ankara, Eskişehir, Bolu, Kastamonu, Trabzon, Erzirom, Qers ve Wan’da ise ise karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Rüzgarın, Marmara ve Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi beklenirken; hava sıcaklıklarının yurdun batı kesimlerinde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında, doğu kesimlerinde normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
 
Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği, yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç, Serhat Bölgesi’nin kuzey ve doğu kesimleri ile Akdeniz ve Ege'nin iç, İç Anadolu'nun kuzey kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görüleceği, Marmara'nın doğusu ile Düzce, Antalya, Adana ve İskenderun Körfezi çevrelerinde beklenen yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
 
Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerin yüksekleri ile doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.
 
HAVA SICAKLIĞI
 
Hava sıcaklıklarının yurdun batı kesimlerinde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında, doğu kesimlerinde normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
 
RÜZGAR
 
Genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
 
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
 
Marmara'nın doğusu ile Düzce, Antalya, Adana ve İskenderun Körfezi çevrelerinde beklenen yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
 
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
 
Rüzgarın, Marmara ve Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
 
ÇIĞ VE KAR ERİMESİ UYARISI
 
Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Serhat Bölgesi’nin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli kesimlerinde çığ ve kar erimesi tehlikesi bulunmaktadır.
 
SARI KODLA UYARI YAPILAN İLLER
 
Balıkesir, Çewlîg, Bedlîs, Amed, Colemêrg, Bursa, Çanakkale, İstanbul, Kocaeli, Mêrdîn, Mûş, Sakarya, Sêrt, Êlih, Şirnex, Yalova, Düzce.
 
SARI KODLU UYARI NEDİR?
 
Sarı kod uyarısı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumunun "potansiyel tehlikeli" olduğu durumlarda verilen, önemsiz gibi görünse de günlük yaşamı olumsuz etkileyebilecek hava olaylarına karşı dikkatli olunmasını bildiren bir uyarı türüdür.
 
İlgili Haberler
Êzidî köyüne GES ‘onayı’na tepki: Hiçbir şekilde kabul etmiyoruz
Êzidî köyüne GES ‘onayı’na tepki: Hiçbir şekilde kabul etmiyoruz

Mîdyad’ta Êzidîlerin yaşadığı Bacinê kırsal mahallesinde, mera olarak kullanılan 22 hektarlık alana kurulmak istenilen GES’e tepki gösteren mahalle sakinleri, bunun Êzidîlerin inancına hakaret olduğunu, bu projeyi hiçbir şekilde kabul etmeyeceklerini belirtti.

Murat Nehri JES ve maden kuşatması altında
Murat Nehri JES ve maden kuşatması altında

Murat Nehri’nin altın madeni ve JES tehdidi altında olduğunu belirten Ziraat Mühendisi İntizar Güzelçay, halk sağlığının ciddi bir tehditle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Yoğun yağışlar nedeniyle Kars Barajı’ndan su tahliye edilecek
Yoğun yağışlar nedeniyle Kars Barajı’ndan su tahliye edilecek

Yoğun yağışlar nedeniyle dolan Kars Barajı’ndan su tahliye edilecek.

İnci kefalinin göçüne çöp engeli!
İnci kefalinin göçüne çöp engeli!

İnci kefalinin önemli göç güzergahlarından biri olan Akköprü Deresi çöp yığınına dönüşürken, balıkların göçünü de engelliyor.

Ekokırım kanser artışına sebep oluyor
Ekokırım kanser artışına sebep oluyor

Bir yıl içerisinde 260 bin kanser vakasının tespit edildiğini belirten Tıbbi Onkoloji Uzmanı Halis Yerlikaya, kanserin artış sebeplerinden birinin ekokırım olduğunu söyledi. Amed Tabipler Odası Başkanı Veysi Ülgen de, “Siyanür demek zehir demektir” dedi.