Aldıkları elektrik dörtte bir azaldı, ödedikleri fatura yüzde 100 zamlandı

img

URFA - DEDAŞ’ın Viranşehir’de bir yılı aşkındır yer altına indiremediği enerji hatlarından kaynaklı her gün 6 saat kesilen elektrik ve bitmeyen inşaat sahasına tepki gösteren ilçe halkı, son 4 ayda elektrik faturalarının en az yüzde 100 zamlandığını söyledi. 

Urfa’nın Viranşehir ilçesinde enerji hatlarını yerin altına indirme çalışmalarını bir yıldır bitirmeyen Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş’ye (DEDAŞ) tepki yağıyor. İlçe merkezindeki inşaat sahası yaşamı olumsuz etkilerken, çalışmalara bağlı günde ortalama 6 saat elektrik kesintisi yaşanıyor. İlçe halkı, elektrik kesintileri artmasına rağmen son 4 ayda faturalarının iki katına çıktığını savunarak, duruma tepki gösteriyor. 
 
MUHATAP YOK
 
İlçede esnaflık yapan Bekir Soydemir, bir yıldır çalışmaların devam ettiğini ve birçok mahallede çalışmaların yarım bırakılıp başka mahallerde çalışmalara başlandığını ileri sürdü. Bir yılda her gün 6 saat elektrik kesintileri olduğunu kaydeden Soydemir, “Birçok esnaf bu kesintiler yüzünden zarar ediyor. Kime gitsek muhatap bulamıyoruz. DEDAŞ il müdürlüğünü aradık, telefonlarımıza cevap alamadık. Belediye ye kayyum atandığı için zaten onu muhatap almıyoruz. Derdimizi kime anlatalım bilemiyoruz" dedi.
 
‘ALMADIĞIMIZ HİZMETİN BEDELİNE ZAM YAPILDI’
 
Bitirilmeyen çalışmalardan kaynaklı mahalle ve ana yolların köstebek yuvasına döndüğünü dile getiren Soydemir, “Yapılanlar yetmezmiş gibi, alamadığımız elektrik hizmet bedelini zamlı ödüyoruz. Son 4 aydır gelen elektrik faturaları yüzde yüz zamlı geliyor. 4 ay önce gelen elektrik faturası 100 ile 120 TL arasında geliyordu ama son 4 aydır gelen elektrik faturası 400 ile 500 TL arasında geliyor. Biz bu faturaları neden ödüyoruz? Hizmet mi alıyoruz? Bir yıldır doğru dürüst hizmet alamadık” diye konuştu. 
 
‘35 YILLIK BİRİKİMİM BİR YILDA ERİDİ’
 
Viranşehir Kale Mahallesinde esnaflık yapan Kudret Aydın da, bir yıldır bitmeyen çalışmalardan şikayetçi. Mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini isteyen Aydın, 35 yıllık esnaf olduğunu, birikiminin son bir yılda eridiğini ileri sürdü. İlçeye kayyum atandığından bu yana ilçede inşaat çalışmalarının bitmediğini sözlerine ekleyen Aydın, “Ben dondurma dükkanı işletiyorum. İşim gereği hijyenik olmak zorundayım. İnşaat çalışmaları yüzünden her gün 50 kere dükkanımı baştan aşağı yıkıyorum. Bu sıkıntılar yetmiyormuş gibi, birde elektrik sorunu yaşıyoruz. Günde en az 6 saat elektrik kesintileri oluyor. Buda benim işlerimi olumsuz etkiliyor. Elektrik yarım saat bile kesilse dolapta bekleyen dondurmalar eriyor. Buda ekonomik anlamda beni zorluyor. Bu sıkıntı bir değil, iki değil, her gün aynı sıkıntıları yaşıyoruz” diye belirtti. 
 
‘400 TL ÖDEDİĞİM HİZMET BEDELİ BİN TL’YE ÇIKTI’
 
Kaliteli ve kesintisiz elektrik hizmeti alamadıklarını, ancak her ay gelen elektrik faturalarının zamlı olduğunu vurgulayan Aydın, şunları söyledi: “Normalde her ay 400 ile 500 TL arasında elektrik faturası ödüyordum. Son 4 aydır bin ile bin 500 TL arasında elektrik faturası ödüyorum. Buda beni ciddi anlamda zorluyor. Gelen faturaya itiraz ediyorum ama değişen bir şey yok. DEDAŞ’a defalarca müracaatta bulundum ama bir sonuç çıkmadı. Mağduruz ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.”