İhraç edilen işçi Güngördü: 'Ensendeyiz' tehditleri alıyorum

img
İSTANBUL – Zeytinburnu Belediyesi’ndeki işinden atıldıktan sonra Belediye Başkanı Murat Aydın’ın hedefi haline geldiğini belirten Kenan Güngördü, son zamanlarda tanımadığı numaralardan “Artık ensendeyiz. Adımlarına dikkat et” diye tehditler almaya başladığını söyledi. 
 
Zeytinburnu Belediyesi’nde çalışırken ihraç edilen Kenan Güngördü, AKP’li Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın kendisini hedef göstermesinin ardından tanımadığı kişiler tarafından aranarak tehdit edildiğini söyledi. İşinden atıldıktan sonra Belediye Başkanı Murat Aydın’ın hedefi haline geldiğini söyleyen Güngördü, kendisine “terörist” yaftasını yapıştırmasıyla Aydın’ın kendi hukuksuzluğunu gizlediğini belirtti. Güngördü şöyle devam etti: “Çünkü kendisini savunabilecek başka hiçbir şeyi yoktu. ‘PKK’lidir. Teröristtir’ gibi suçlamaları kitlede cevap buldu mu? Hayır. Çünkü Zeytinburnu halkı artık beni biliyor.” Tanımadığı numaralardan son zamanlarda “Artık ensendeyiz. Adımlarına dikkat et” şeklinde tehditler almaya başladığını dile getiren Güngördü, bu gözdağının kendisini yıldıramayacağını ve sonuna kadar haklı olduğunu söyledi.
 
'İÇİŞLERİ BAKANI TEHDİT EDERSE VATANDAŞ NE YAPMAZ?'
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ı arayıp tehdit etmesiyle, Murat Aydın’ın kendisini tehdit etmesinin benzerliğine dikkat çeken Güngördü, “Tabi ben daha önce tehdit edildim. Ama Süleyman Soylu’nun açıklamasını gördüğümde bir benzerlik gördüm. Nasıl? Aynı tarzda işte. Muhalifsen, rahatsız edici söylemlerde bulunursan onlar için vatan hainisin ve taş üstünde taş bırakmazlar. Bu tamamen iktidarın kendini hukukun üstünde görmesiyle ilgilidir. Eğer Pervin Buldan AKP’nin herhangi bir üyesini aramış olsaydı şu an kıyameti koparmışlardı. Güvenlikten sorumlu bakan bunu yapıyorsa sokaktaki insan hayli hayli yapar. Hatta öldürür de. Neticede bunu 24 Haziran’da gördük. Silahlarla sokağa çıktılar. Muhalifler silahsız bir şekilde en doğal haklarını talep etmek için sokağa çıktıklarında nasıl bir polis şiddetine maruz kaldıklarına hepimiz şahidiz” diye ifade etti. 
 
‘KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUM’
 
Baskı ve tehditlere rağmen umutlarını hiçbir zaman kaybetmeyeceklerini dile getiren Güngördü, son olarak “Biz yine penceremizi açacağız, dışarı çıkacağız ve mücadelemizi kaldığı yerden sürdüreceğiz. Bu konuda kararlıyız. İçtenlikle söylüyorum. Kazanacağımıza inanıyorum” dedi.
 
MA / Muhammed Doğru