‘Demirtaş’ı oylarımızla cezaevinden çıkaracağız’

img
MERSİN - Farklı etnik, inanç ve kimlikler ile ezilenlerin HDP’de kendisini rahatlıkla ifade ettiğine dikkat çeken tiyatro sanatçısı Ali Sesal, “Demirtaş’ı sandığa yansıyacak oylar ile cezaevinden çıkaracağız” dedi.
 
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 24 Haziran’da aday gösterdiği farklı kimlik ve inanç kimliklerine dikkat çeken tiyatro sanatçısı Ali Sesal, dayanışma ile barajın aşılacağını dile getirdi. Aynı zamanda LGBTİ bireyi olan Sesal, AKP'nin dışlayıcı ve ötekileştirici politikalarını eleştirdi.
 
‘HDP’YE TAHAMMÜL EDİLMEDİ’
 
7 Haziran seçimlerinde HDP’nin ülkenin demokratikleşme hayatına bir adım attığını, ancak buna tahammül edilmeyerek seçimin 1 Kasım’da yenilendiğini hatırlatan Sesal, “Bu savaş atmosferini uzun süre sürdürmeyi planladılar. Ancak ekonomik sıkıntı ve işsizlik, her şeye gelen zamlar başta olmak üzere sorunlar gün yüzüne çıkmaya başlaması ile birlikte bu noktaya gelindi. Afrin’de yine bir savaş konsepti hazırlandı. Bu savaş konseptin de yine ülkemizin gençleri savaşa sürüklendi. Ölümler yaşandı. Çözüm sürecinde taraflar barışı sağlayabilmiş olsaydı, ya da hükümet özellikle üstüne düşeni yapsaydı, bu konsepte hiç gerek kalmayacaktı” diye konuştu.   
 
'CHP HÜKÜMETİN VARLIĞINI DEVAM ETTİRDİ'
 
AKP’nin gittikçe güç kaybetmesinden kaynaklı MHP ile ittifak kurduğunu ifade eden Sesal, AKP’nin seçimlerde tek başına iktidar olamayacağını anladığından kaynaklı böyle bir ittifaka ihtiyaç duyduğunu söyledi. Millet ittifakını da değerlendiren Sesal, CHP’nin artık soldan beslenemez duruma geldiğine dikkat çekerek, “Bu gün aday profillerinin yanı sıra genel olarak Türkiye’de yürütülen siyaset anlayışından gördük ki CHP geniş emekçi kitlelerin sorularının çözümü ve sosyal adaletin sağlanması yönün de politikalar üretmek yerine,  mevcut hükümetin kendi varlığını devam ettirebileceği bir yerden ışık tutan bir noktada durdu" diye konuştu.
 
‘ERDOĞAN’DAN KURTULMAK İSTEYENLER HDP’Yİ DESTEKLEMELİ’
 
"CHP’nin demokrasiyi savunan bir siyaset hattı izlemesi gerekiyor" diye devam eden Sesal, şunları söyledi: "Şimdi tabanlarına da bu konuyu nasıl anlatacaklarına dair epeyce bir endişem var. Her iki ittifaka baktığımızda HDP bizim için öne çıkıyor. HDP kendisi esasen bir ittifaktır. Aday profillerine baktığımız da bunu net olarak görebiliyoruz. Tayip Erdoğan ve hükümetinden kurtulmak istiyoruz diyen demokrat kesimler, kesinlikle ilk turda HDP’yi desteklemeleri gerekiyor. Selahattin Demirtaş’ın adaletsizce cezaevinde tutulmasına karşı itiraz etmek gerekiyor. Demirtaş’ı sandığa yansıyacak oylar ile cezaevinden çıkaracağız.” 
 
‘SİSTEMLİ AYRIMCILIĞA MARUZ KALIYORUZ’
 
LGBTİ’lerin sistemli bir şekilde ayrımcılığa ve dışlanmaya maruz kaldığına vurgu yapan Tolga Merdan da, AKP politikalarından kaynaklı hedef haline geldiklerini söyledi. AKP'nin 16 yıllık ayrıştırıcı ve baskıcı politikalarının sonuna gelindiğini ifade eden Merdan, "Kimler bizim yanımızda olurlarsa, bizlerde onların yanında olmaya devam ederiz. Bu konuda HDP’nin yaklaşımı ortadadır. Buda bizim için önemlidir” dedi.