‘HDP Meclis'e güçlü girerse bizler de işimize geri döneriz’

img

ANTALYA – Kendisi de 22 yıllık öğretmenken KHK ile ihraç edilen HDP Antalya milletvekili adayı Hülya Bayar, KHK mağdurlarını işlerine geri dönmesi için HDP'ye oy vermeye çağırdı. Bayar, "HDP Meclise güçlü girerse bizler de işimize geri döneriz” dedi.

Antalya’da Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 13’üncü sıra adayı Hülya Bayar, Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) sınıf öğretmenliğinden ihraç edildi. 1972 yılında Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde dünyaya gelen Bayar, Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Fransızca öğretmenliğinden mezun oldu. 22 yıl boyunca farklı illerde sınıf öğretmenliği yapan Bayar, 29 Ekim 2016’da yayımlanan 675 sayılı KHK ile en sevdiği öğretmenlik mesleğinden ihraç edildi. Kanser hastası Bayar, hem tedavi olmak hem de yaşamanı idame etmek için farklı işlerde çalıştı. Bayar tüm KHK mağdurlarının işlerine geri dönmesi için Antalya’da HDP’den milletvekili adayı oldu.
 
‘ONLARA BİAT ETMEYECEĞİZ’
 
AKP’nin kamuda bir katliam yaptığını ifade eden Bayar, kendisinin de sırf Kürt ve sendikal mücadele yürüttüğü için ihraç edildiğini dile getirdi. İkinci kez kansere yakalandığını söyleyen Bayar, “Hem kanserle mücadele ediyorum hem de yaşam mücadelesi veriyorum” dedi. Hiçbir suç yokken binlerce emekçinin KHK ile ihraç edildiğinin altını çizen Bayar, “Orada bir suç yok. Hatta suçsuz olduğumuz bile kanıtlandı. Hakkımızda savcılıkça açılmış bir tane bile soruşturma dosyası yok. Ancak 20 aydır KHK ile işimizden edildik. Ekmeğimizi elimizden alarak bizi açlıkla terbiye etmeye çalışıyorlar. Bizler onlara biat etmeyeceğiz. Bizler haklıyız ve kazanacağız” şeklinde konuştu.
 
'HDP HEP YANIMIZDA OLDU'
 
Ülkede hukuk olmadığı için haklarını alamadıklarını aktaran Bayar, ihraç olduğu için sağlık sigortasının bile olmadığını ve babasının sigortası üzerinden tedavi olduğunu anlattı. Olağanüstü Hal’in (OHAL) kaldırıp KHK mağdurlarına bir düzenleme getirilmesi gerektiğini dile getiren Bayar, HDP’nin Meclise girmesinin KHK mağdurları için önemli olduğunun altını çizdi. Bayar, “Bizi en iyi anlayan parti HDP’dir. İhraç edildiğimizden beri hep yanımızda. Dertlerimizi ve sıkıntılarımızı paylaştılar. HDP’nin Meclise girerek bizim sorunlarımıza çözüm olmasını isterim. HDP’nin Meclise girmesiyle bizlerin sorunlarını çözecek ve biz de işimize geri döneceğiz” diye konuştu.
 
'HDP ÇATISI ALTINDA OLALIM'
 
KHK mağdurlarının işlerine geri dönmek için HDP’den aday olduğunu ifade eden Bayar, KHK mağdurlarına çağrıda bulunarak, “KHK mağdurları kendilerini iyi anlayan HDP’ye yönlerini çevirmesi gerekir. Aynı kaderi yaşadığımız KHK mağdurlarını oylarını gelecekleri ve mesleklerine geri dönmek için HDP’ye vermeye çağırıyorum. HDP çatısı altında olup mücadele ederek işimize geri dönelim. HDP Meclise güçlü girerse bizler de işimize geri döneriz” diye belirtti.
 
MA / Ergin Çağlar - Hamdullah Kesen