10 Ekim yaralısı: Türkiye’nin kaderi HDP ile değişir

img

MANİSA - 10 Ekim Katliamı’nın ardından 3 yıla yakındır tedavisi süren Emrullah Özdemir, barış talebinde ısrarcı olduklarını  belirterek, “Türkiye’nin kaderi HDP ile değişir” dedi ve HDP’yi destekleme çağrısında bulundu. 

Ankara’da 10 Ekim 2015’te barış mitinginde DAİŞ’in düzenlediği canlı bomba saldırısında 102 kişi yaşamını yitirirken, yaralı olarak kurtulanlardan 30’unun tedavisi halen sürüyor. 
 
Tedavisi süren yaralılardan Emrullah Özdemir (21) Manisa’nın Yunus Emre ilçesi Cumhuriyet mahallesinde yaşamını sürdürüyor. Sağ bacağı halen platinli bir şekilde alçıda tutulan Özdemir, konuşma yetisini de yavaş yavaş geri kazanmaya başladı. Doktorların Ankara’da tedavisi ihmal edildiği için bacağının “Kurtulma şansı yok” demesine rağmen 22 ameliyat geçiren Özdemir’in bacağı, iyileşme gösteriyor. 
 
BARIŞIN TESİS EDİLMESİNİ İSTİYOR 
 
Saldırıdan önce inşaat işçiliği yapan Özdemir’e, ailesi evde bakarken belli aralıklarla psikoterapi tedavisi de uygulanıyor. Saldırı gününü unutamayan Özdemir, şimdi yeniden ayağa kalkıp çalışacağı günlerin özlemini çekerken aynı zamanda saldırının yaşandığı gün Ankara’da bulunma gerekçesi olan barışın bir an önce Türkiye’de tesis edilmesini istiyor. 
 
Bugüne kadar devletin herhangi bir kurumunun doğrudan desteğini görmeyen Özdemir’in en büyük destekçisi Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) oldu. 
 
‘HALEN BARIŞ İSTİYORUZ’
 
Saldırının AKP’nin iktidar olma hırsıyla bizzat devlet tarafından organize edildiği düşüncesinde olduğunu belirten Özdemir, halen barış talebinde ısrarcı olduğunu söyledi. Türkiye’nin; huzura, barışa ve demokrasiye ihtiyacı olduğunu belirten Özdemir, 24 Haziran seçimlerinin de bunun için büyük bir fırsat olduğu kanaatinde. Özdemir, 24 Haziran’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kilit isminin Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, parlamento seçimlerinde ise HDP olduğunu vurguladı. 
 
Demirtaş’ın cezaevinde tutulmasının yanlış olduğunu dile getiren Özdemir, AKP’nin bombalarla başaramadığını tutuklamalarla başarmaya çalıştığını; ancak yanıldığını söyledi. 
 
‘TÜRKİYE’NİN KADERİ HDP İLE DEĞİŞİR’
 
Hükümetin Olağanüstü Hal (OHAL) koşullarında seçime gitmesinin nedeninin baskı ortamını devam ettirmek olduğunu belirten Özdemir, sadece Manisa’da 7 Haziran sonrası yüzlerce kişinin tutuklanıp, yargılandığını hatırlatarak, yapılan tüm saldırıların aslında barış taleplerine dönük olduğunu ifade etti. “Nasıl değişir Türkiye’nin kaderi?” diye soran Özdemir, “HDP ile değişir. AKP istediğini alırsa barış olmaz bu ülkede. Barış olması için HDP’nin Meclis’te temsil edilmesi gerekiyor. Bundan sonra huzurun, mutluluğun, sağlığın, barışın, adaletin gerçekleşmesi için oylar HDP’ye” diye konuştu.