Birlik: Birlikte yaşamı HDP sağlayacak

img

ADANA - HDP Şırnak Milletvekilli Leyla Birlik, seçim çalışmalarını birlikte yürüttükleri halkın demokrasiye, özgürlüğe, eşitliğe ve beraber yaşamaya ihtiyacı olduğunu belirterek, “Bu da HDP ile sağlanacak" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Şırnak Milletvekilli Leyla Birlik, yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. AKP'nin artık ülkeyi yönetemediği için baskın seçime gitmek zorunda kaldığını dile getiren Birlik, uygulanan politikalar nedeniyle Türkiye halklarında AKP’ye dönük bıkkınlık oluştuğunu belirtti. Birlik, esnafın siftah yapamadan dükkanını kapattığını, işverenin ise önünü göremediğini ekledi.
 
Hükümetin başvurduğu şiddet söyleminden dolayı toplumsal kutuplaşmanın arttığına da işaret eden Birlik, “Herkes gitgide birbirine öfkeyle bakar hale geldi. Öfke ile yaşayan ve öfke ile geleceğini görmeyen bir toplum var. Kadın şiddeti keza artıyor. Bu toplum sürekli kaygı içerisinde yarının ne olacağını bilmiyor. Bu anlamda Türkiye halkları bu iktidarın artık bu işi yapmayacağını çok iyi biliyor” diye konuştu
 
SANDIĞI KADINLAR VE GENÇLER KORUYACAK
 
Birlik, bu tablo içerisinde gidilecek seçimlerde en kritik noktanın ise, seçim güvenliği olduğunu vurguladı. Bu konudaki haklı kaygılara rağmen Birlik, özellikle gençler ve kadınların sandık kurullarında görev alarak seçim güvenliğini sağlayacağı inancında.
 
‘24 HAZİRAN'DA GEREKEN CEVAP VERİLECEKTİR’
 
AKP ve MHP ittifakının 16 yıldır ülkeyi yönettiğini ve sonuçlarını halkın gördüğünü dile getiren Birlik, “İktidarın artık kalkıp 'Ben üniversite açacağım, Türkiye ekonomisini düzelteceğim. En kötüsü OHAL’i kaldıracağım' deme lüksü ve şansı yoktur. Haklar bunu çok iyi görebiliyor. 16 yıldan sonra bu iktidar, hala kalkıp halka vaatte bulunuyorsa haklar da 24 Haziran'da gereken cevabı verecektir” dedi.
 
‘SEÇİM ÇALIŞMLARINI HALKMIZLA BİRLİKTE YÜRÜTÜYORUZ’
 
Birlik, muhalefete ambargosu uygulayan ana akım medyadaki tek sesliliğe de değindi.  Birlik, bu konuda şunları söyledi: "AKP istediği kadar ana akım medyada binlerce nutuk atsın. Bu halk 24 saat bunları görmekten sıkıldı. İnsanlar kendi evinde ne yaşadıklarını, esnaflar dükkanda ne yaşadıklarını, gençler ise üniversitelerde ne yaşadıklarını bilir. Biz sadece seçimlerde değil. Seçildiğimiz günden bu yana sokaklardayız. Çünkü sokaklardan gelen bir gelenekten geliyoruz. Siyaseti sokaklarda toplumun içinde toplumla beraber olacağına inanan insanlarız.” 
 
Seçim çalışmalarını Kürdistan’da mahalle mahale, ev ev gezerek sürdürdüklerini dile getiren Birlik, "Halkın demokrasiye, özgürlüğe, eşitliğe ve beraber yaşamaya ihtiyacı var. Bu da HDP ile sağlanacak" dedi.