Kadifekale’de tek gerçek HDP: Bir oyla her şey değişir

img
İZMİR – Konak’a bağlı Kadifekale semti sakinleri, desteklenecek tek partinin HDP olduğunu belirtirken, daha önce CHP ve muhafazakar partilere oy veren Halime Kaygısız, “HDP ile tanıştıktan sonra mutlu oldum ve HDP oy vermeye başladım” dedi. 
 
90’lı yıllarda köy boşaltmaları ile yoğun göç alan İzmir’in Konak ilçesine bağlı Kadifekale semtinde Kürtler, Türkler, Araplar, Yörükler, Afrika göçmenleri ve Suriyeli mülteciler bir arada yaşıyor. 24 Haziran baskın seçimlerine bir ay kadar süre kala siyasi partiler çalışmalarını sürdürüyor. Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) çalışmalarının öne çıktığı semtte, halk HDP seçim bürolarının açılışlarına halkın yoğun ilgi gösteriyor. 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde HDP’ye desteğin yüzde 60’a ulaştığı semtte 24 Haziran’da bu oranın daha da yukarıya taşınması hedefleniyor. 
 
İzmir’de de 7 Haziran’da yüzde 10.3 oy oranına ulaşan HDP, seçimlerin 1 Kasım’da yenilenmesi ile birlikte yüzde 8.6’ya gerilerken, 1 Kasım seçimlerinde 2 milletvekili çıkardı. HDP’nin şimdiki hedefi ise 7 Haziran’ın da üzerine çıkarak İzmir’de 24 Haziran’da en az 3 milletvekili çıkarmak. 
 
‘HER ŞEY BİR OYLA DEĞİŞİR’
 
Kadifekale’de yaşayan yurttaşlar, HDP’nin çalışmalarına aktif bir şekilde katılarak, 24 Haziran’ın halklar için bayrama dönüştürmekte kararlı. Mahmut Bozdoğan, “Yaşam için nasıl mücadele ediyorsak seçimler için de öyle mücadele edeceğiz. HDP demek eşitlik, kazanım ve dürüstlük demektir. Oyumuz HDP ve bütün halklara. Bu seçim önemlidir. Herkes oyunu verirken düşünsün. Bu iktidarı devirebiliriz. Kimse demesin bir oyla bir şey değişmez. Her şey bir oy ile değişir. İnşallah bu seçimlerde Kadifekale’de yüzde 99 HDP kazanacak.  Kaleyi kuşattık. Êdî bes e diyeceğiz. Bize yapılan bu kadar zulmü asla unutmayacağız. Oyumuzu kendimize vereceğiz” dedi.  
 
‘ÖZGÜRLÜK İÇİN HDP’
 
Özgürlük için oyunu HDP’ye vereceğini belirten Gülsüm Kay da, “En dürüst parti HDP’dir. Bütün halklar dilleri ve dinleri ile özgür olmak ve statü kazanmak istiyorsa sadece HDP ile yapabilir. Biz geçmişten bu yana hep kendimize oy verdik. Çocuklarım ve torunlarım için sandıklara gideceğim ve HDP’ye oy vereceğim. Çocuklarım ile beraber sokaklarda HDP için çalışacağız. Sağ olduğum sürece hep HDP’nin yanında mücadelede edeceğim” diye konuştu. 
 
‘SAVAŞA DUR DEMEK İÇİN HDP’
 
AKP-MHP ittifakının Kürtler başta olmak üzere halklara savaş açtığını belirten Naif Koç da, Cizre, Sur, Nusaybin, Efrin ve Kobanê’de yaşananları hatırlattı. Halkları HDP’de bir araya gelmeye davet eden Koç, “HDP sadece Kürt halkının değil, bütün halkların partisidir. Bugün vekillerimiz cezaevinde. Neden? Hırsızlık mı yaptılar? Hayır. HDP’de mücadele eden herkes terörist ilan ediliyor. Cumhurbaşkanı adayımız cezaevinde haksız ve adaletsiz bir şekilde seçimlere gidiyor. Biz başkanımızı aramızda istiyoruz. HDP renklilikleri ile bir arada olan partidir. O yüzden HDP. Artık biz her seferinde savaşa dur diyoruz ve o yüzden HDP” dedi.
 
‘HDP İLE TANIŞTIM, MUTLUYUM’
 
Daha önce Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Saadet Partisi (SP) geleneğindeki partilere de oy verdiğini belirten Halime Kaygısız da, “55 senedir İzmir’de yaşıyorum. HDP ile tanıştıktan sonra mutlu oldum ve HDP’ye oy vermeye başladım. HDP’nin 7 Haziran seçimlerinden daha başarılı olacağına ve kazanacağına inanıyorum. Bu seçimde HDP kilit partidir. HDP bizi temsil eden tek parti. HDP bütün halkları renkleri ile kabul eden tek partidir. Ben sandık görevlisi de olacağım. Kazanımımız, yaşamımız ve çocuklarımızın geleceği bu sandıkta. AKP’ye ‘yeter artık yeter bela oldun git başımızdan’ diyeceğiz. Kazanımlarımız ile bütün arkadaşlarımızı da cezaevinden çıkaracağız” ifadelerini kullandı.
 
‘TEK GERÇEK HDP’
 
Demokrasi, eşitlik ve adalet için HDP’yi tercih edeceklerini belirten Hamdi İpek de, 24 Haziran’da Kadifekale’yi bayram yerine çevireceklerini söyledi. HDP’yi “Bütün dünyanın kazanımı” olarak tanımlayan Rıdvan Sürer ise, “Kaleyi kuşatacağız. Kale bizim kalemizdir. Bize insanlık lazım. Sürekli çıkıp tekçiliği konuşan insan lazım değil. Biz varız buradayız ve kazanacağız. Düşman değiliz kimseye bütün halklar bir olmalı. O yüzden tek gerçek HDP” dedi.