Tekerlekli sandalyesiyle HDP için çalışıyor

img
DERSİM - Hozat'ta HDP’nin başarısı için tekerlekli sandalyesiyle seçim çalışmalarına dahil olan Mithat Konak, engelli olmasının kendisini çalışmalardan alıkoymadığını, kapı kapı dolaşıp partisi için oy isteyeceğini dile getirdi. 
 
Dersim’de HDP’nin seçim çalışmaları hız kesmeden sürerken, halk HDP’nin başarısı için 7’den 70’e seçim çalışmalarına katılıyor. Nüfus oranına göre tutuklama ve göçün en çok yaşandığı Dersim’de seçim çalışmasını yürüten HDP’lilerin sayısı az olsa da özellikle öğrenci ve bölge halkının katılımı günden güne artıyor. İki sağ ittifaka karşı HDP’nin seçim çalışmalarında yerini alan bölge halkı, bu ittifaklara karşı cevabı 24 Haziran’da vereceklerini belirtiyor.  
 
Dersim’in Hozat ilçesinde HDP’nin seçim çalışmalarında dikkat çeken isimlerden biri de geçirmiş olduğu bir kaza nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağımlı olan 45 yaşındaki Mithat Konak. Her seçimde Kürt siyasi hareketinin yanında yerini aldığını söyleyen Konak, 24 Haziran seçimleri için kapı kapı dolaşıp oy istediğini belirtti. 
 
‘TUTUKLAMALARA KARŞI HDP’NİN YANINDAYIM’
 
Konak, HDP’nin tabandan beslenen bir parti olduğunu belirterek, sistem partisi olmadığını dile getirdi. HDP’yi zorlukları aşan bir parti olarak gören Konak, “Bizim de bu zorlukları aşmamız için tabi ki HDP’nin içinde yerimizi almamız gerekir. HDP mücadeleyi büyüten bir partidir. Her seçim olduğu gibi benim için bu seçimler kurtarıcı bir noktada durmuyor. Seçimi de mücadelenin bir alanı olarak görmek lazım. HDP’li seçilmişlerin neredeyse tamamı tutuklu, Cumhurbaşkanı adayımız cezaevinde. Bütün bunlara karşı seçim çalışmalarında yerimi alarak ben de bu mücadeleye yükseltmek istiyorum” dedi.
 
‘DURUMUM ÇALIŞMALARA ENGEL DEĞİL’ 
 
Kendini asla bir engelli olarak görmediğinin altını çizen Konak, engeli yaratanın toplum olduğunu söyledi. Konak, “Sakat olmama rağmen çalışmalara dahil oluyorum, benim için çok zor değil. Dediğim gibi HDP’nin içinde yer almak zaten zor bir görevdir. Önemli olan zorlukları aşmaktır. Sadece ilçe merkezinde değil köylere gidip seçim çalışmalarını yürüteceğim. Çünkü 24 Haziran seçimlerinde 7 Haziran’ın ruhunu değil, daha üstün bir başarı ile cevap vermemiz gerekir. Tekçi ittifaklara karşı mücadeleci gücümüzü bir kez daha göstermeliyiz. Sistem partileri ne yaparlarsa yapsınlar gücünü tabandan alan HDP’yi bitiremeyecekler” ifadelerini kullandı.  
 
‘KÜRT SORUNUNDA ÇÖZÜMSÜZLÜK SEÇİME ZORLUYOR’
 
Türkiye’deki mevcut sistemin düzeltebilmesi için öncelikle Kürt sorununun çözülmesi gerektiğini ifade eden Konak, “Türkiye’de Kürt sorunu çözülmeden hiçbir seçim bu sistemi değiştiremeyecektir. Bundandır ki Türkiye'nin Kürtlere yönelik savaş politikası ülkeyi her dönem seçime zorluyor. Barışı ve demokrasiyi isteyen herkes HDP’nin çalışmalarında yerini almalıdır. Halklar olarak 24 Haziran seçimlerinde HDP’nin elini güçlendirirsek devleti Kürt sorununun çözümüne zorlayabiliriz. Kazanmak için çok çalışmamız lazım” diyerek, herkesi HDP etrafında kenetlenmeye çağırdı.  
 
MA / Semra Turan