KHK mağdurları HDP diyor

img
DİYARBAKIR - OHAL kapsamında çıkarılan KHK'lerle kurumu kapatılan ve işinden ihraç edilen emekçiler, 24 Haziran seçimlerinde tercihlerinin HDP olacağını belirtti. 
 
Baskın seçim kararının ardından sahaya inerek seçim çalışmalarını yoğunlaştıran Halkların Demokratik Partisi (HDP), Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile kapatılan kurumlar ve işinden ihraç edilenlerin yaşadıkları mağduriyetleri gündeme getiriyor. HDP'nin sosyal medya ekibi tarafından hazırlanan kısa spotlarda, KHK’lerden dolayı mağdur olanlara mikrofon uzatıldı.İhraç edildikten sonra alternatif iş olanakları kurarak çalışan emekçiler hak taleplerinden vazgeçmediklerini ve 24 Haziran seçimlerinde tercihlerinin HDP olacağını vurguladı. 
 
Savaşa karşı olduğu için bir buçuk yıl önce görevinden ihraç edildiğini söyleyen Doktor Semra, açlıkla terbiye etmeye çalıştıklarını ancak açtıkları işyeri ile yaşamlarına devam ettiklerini ifade ediyor. Doktor Semra her şeyden önce barışı ve eşitliği savunduğunu belirterek, “Buradayız, yapabiliriz” diyor.