Mardinliler: Sandıklarda Erdoğan’a güzel bir ‘TAMAM’ diyeceğiz

img

MARDİN – Farklı halklar ve inançların mozaiği olan Mardin’de seçimlere ilişkin konuşan yurttaşlar, “HDP’ye verilen her oy, barışa atılmış bir adımdır. Sandıklarda Erdoğan’a çok güzel bir ‘TAMAM’ cevabı vereceğiz” dedi. 

24 Haziran seçim çalışmalarının ilk start aldığı kentlerden birisi olan Mardin ve ilçelerinde, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 1 Kasım 2015 seçimlerinde HDP’nin yüzde 68.4’lik yüksek oy oranı ile 4 vekil çıkardığı kentte seçimlere ilişkin düşüncelerini dile getiren yurttaşlar, maruz kaldıkları haksızlıklara ve baskılara “TAMAM” diyeceklerini belirtti. 
 
‘KÜRT BİRLİĞİNİN ÖNEMİ ANLAŞILMALIDIR’
 
Seçimlerde HDP’nin yüksek bir oy oranı ile büyük bir başarı elde edeceğini belirten Fayize Aksoy, HDP’nin dışlandığı parti ittifaklarına değinerek, “Artık Kürt birliğinin önemini anlamalıyız” dedi. HDP’nin sahiplenmesinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Aksoy, barış ve demokrasi için HDP’ye oy verilmesi gerektiğinin altını çizdi. 
 
‘HDP’YE VERİLEN OYLAR BARIŞA ATILAN ADIMDIR’
 
“Bu sistem artık değişmelidir” diyen Ramazan Albayrak ise, çözümlerin odağında HDP’yi gördüğünü belirtti. HDP’ye verilecek her bir oyu, barışa atılmış bir adım olarak niteleyen Albayrak, “Artık insanlar ölmesin istiyorum. Bu insanlara yazık değil mi? Biz insanlıktan yanayız. Barış ve insanlığı, HDP’ye verdiğimiz oylar ile sahipleneceğiz. Erdoğan’a, ‘TAMAM’ demezsek eğer bu katliamlar devam edecektir” diye konuştu. 
 
‘ÖCALAN VE DEMİRTAŞ ÖZGÜRLEŞTİRİLMELİ’
 
Mardin’de HDP’nin en az yüzde 75 oy alacağını dile getiren Şehmus Akman, “Birbirimize omuz vermeliyiz ki yaşayabilelim. Hep birlikte bu zalimlere dur diyebiliriz ve sistemi değiştirebiliriz” dedi. PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kalkması ve cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın özgür bırakılmasının HDP’nin başarısı ile sağlanabileceğine inandığını dile getiren Akman, “Her iki değerimizi de özgürleştirilmelidir” vurgusunda bulundu. 
 
‘ÇOK GÜZEL BİR TAMAM DİYECEĞİZ’
 
Kullanacakları oylar ile Erdoğan ve hükümetini durdurmayı amaçladığını söyleyen Abdulselam Kaya da, “Sandıklarda Erdoğan’a çok güzel bir ‘TAMAM’ cevabı vereceğiz. Zaman mücadele zamanıdır. Zaman ülkemize, kimliğimize ve başkanımıza sahip çıkma zamanıdır. Zaman birbirimize sahip çıkma, HDP’ye sahip çıkma zamanıdır” çağrısında bulundu. 
 
‘HALKLARIN İRADESİNE YAPILAN SAYGISIZLIĞA CEVAP VERELİM’
 
AKP hükümeti döneminde farklı inanç ve halktan insanların yaşadıkları mağduriyeti dile getiren Arap halkından Hüseyin Akman, Erdoğan’ın din üzerinden siyaset yürüttüğünü belirtti. Kendi iradeleri ile seçtikleri belediye eşbaşkanlarının yerlerine kayyum atandığını hatırlatan Akman, “Yerel yönetimlerimiz resmen gasp edildi. Arap, Kürt, Türk, Laz, Çerkez ve Süryani halkları olarak belirlediğimiz irademize yapılan saygısızlığın cevabını sandıkta verelim” diye konuştu. 
 
Kendi temsiliyetlerini HDP’de gördüklerini kaydeden Akman, devamla şunları söyledi: “Bundan dolayı elimden geleni yapacağım. HDP’nin ne kadar çoğulcu, renkli ve zengin bir yelpazeye sahip olduğunu kendi halkıma anlatacağım. HDP, dünyanın en renkli partisidir. Bütün halkları kapsayan bir partidir. Mardin halkları olarak Erdoğan’a hep birlikte ‘TAMAM’ diyelim.”
 
‘TEKÇİLERE SIRTINIZI DÖNÜN’
 
HDP’ye oy vereceğini aktaran bir başka yurttaş Mehmet Ali Güneş de, “Tekçilere sırtınızı dönün. Çoğulcu ve ötekileştirmeyen HDP’ye yönünüzü dönün” çağrısında bulundu. Bu seçimlerin, “Ya diktatörlüğe ya da demokratik yönetime devam” anlamına geldiğini vurgulayan Yusuf Abukan, toplumsal sorunların çözüm odağı gençlerin HDP’den yana tercihlerini kullanacaklarını ifade etti. 
 
Halkın OHAL döneminde yaşanan haksızlıkları unutmadığına işaret eden İsmail Elik da, çok zor bir süreçten geçtiklerini dile getirerek, seçimlere ilişkin şunları belirtti: “Bence bu sürece doğru bir cevap verilirse, 7 Haziran seçimlerindeki başarının ötesine de geçebiliriz. Bunun yolu da çalışmalara katılımdan geçiyor.”