Dersim kayyumunun tek icraatı ışıklandırma

img
DERSİM - Yaklaşık 2 yıldır kayyumun yönettiği Dersim Belediyesi’nin tek icraatının ışıklandırma olduğu ortaya çıktı. DBP Belediye Meclis Üyesi Seydali Bulut, yapılan 2 projenin ise kendi dönemlerine ait olduğunu söyledi.
   
Demokratik Bölgeler Partisi’nin yönettiği (DBP) Dersim Belediyesi’ne iki yıl önce atanan kayyum, ışıklandırma dışında hayata geçirdiği 2 projenin de seçilmiş belediye başkanlarına ait olduğu ortaya çıktı. AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın “Bölgeye atanan kayyumlar iyi çalışıyor” sözlerinin karşılığı yok. 
 
DBP’NİN PROJELERİNİ SAHİPLENDİ 
 
Dersim’de DBP’nin planlayıp, bütçe ayırdığı ancak kayyum döneminde bitten projelerden biri sahil yolu diğeri ise sanat sokağı altyapı çalışması. Kayyum iki projeyi de kendisi yapmış gibi sahiplenmesi dikkat çekti. 
 
Belediye Meclis Üyesi Seydali Bulut, kayyumun kendilerinin planladığı projeler üzerinden propaganda yaptığını belirterek, kayyumun ışıklandırma ve yeraltı çarşısının onarımı dışında herhangi bir çalışma yapmadığını kaydetti. Bulut, belediye binasının dış cephesine Osmanlı tarzı giydirmenin de kimse tarafından onaylanmadığın dile getirdi. 
 
‘ÇALIŞMALAR UCUBE BİR ŞEKİLDE YAPILIYOR’
 
Kayyum çalışmalarını “ucube” olarak niteleyen Bulut, sözlerini şöyle sürdürdü: “DBP’nin yaptığı çalışmalar sayısız müfettişler tarafından incelenip hayata geçirilirken, kayyumun yaptığı çalışmalar hiç kimseye danışma gereği bile duyulmadan rahatlıkla istendiği gibi yapılıyor” dedi. 
 
‘24 HAZİRAN’DA GÖRECEĞİZ’’
 
Kayyum atanmasından bu yana CHP ve DBP’li meclis üyelerinin hiçbir toplantıya katılmalarına izin verilmediğini belirten Bulut, kayyumun başına buyruk olduğunu hatırlattı. Erdoğan’ın bölgede kayyumların iyi işlere imza attığı yönünde sözlerine de değinen Bulut, “İyi çalışıp, çalışmadıklarını 24 Haziran’da halk karar verecektir” diye belirtti. 
 
MA / Semra Turan