‘Anti Kürt ittifaka en büyük cevabı Botan verecek’

img
ŞIRNAK – HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, 24 Haziran tarihinde yapılacak olan baskın seçim hakkında, “AKP-MHP ittifakının anti Kürt ittifakına en büyük cevabı Botan halkı verecek” değerlendirmesinde bulundu. 
 
Sokağa çıkma yasakları döneminde birçok mahallesi yerle bir edilen ve binlerce insanın göç etmesinden kaynaklı seçim sonuçları en çok merak edilen kentlerin başında gelen Şırnak’ta, Halkların Demokratik Partisi (HDP) yaptığı toplantı ile seçim hazırlıklarına başladı. Kentte bir önceki dönem rekor bir oy oranıyla seçilen HDP Milletvekili Aycan İrmez, hem baskın seçim kararını hem de kentin nabzı hakkında değerlendirmede bulundu. 
 
‘ÖLÜMÜ BEKLEYEN HASTA GİBİ ERİYORLAR’
 
Parti olarak böylesi bir kararı beklediklerini belirten İrmez, gün geçtikçe ülkede yaşanan sıkışmışlık hali ve ekonomik krizden dolayı böylesi bir kararın alındığını vurguladı. Tükürdüğünü yalayan bir iktidar ile karşı karşıya olduklarını dile getiren İrmez, “Bu seçimin hazırlıkları önceden yapılmıştı. AKP-MHP ittifakı ülkeyi bir savaşa sürükledi. Bundan dolayı ülkenin ekonomisi, huzuru, barışı ve demokrasisi sarsıntı yaşadı. Ölüme doğru giden hasta bir insan gibi eriyorlar. Bu durumu fark ettiklerinden böylesi bir karar aldılar” değerlendirmesinde bulundu. 
 
‘BOTAN’DA AKP’YE KARŞI BÜYÜK BİR ÖFKE VAR’
 
24 Haziran seçimlerine Olağanüstü Hal (OHAL) koşulları altında gidildiğine dikkat çeken İrmez, “Seçimlerin çok da adil, şeffaf ve demokrasi çerçevesinde geçmeyeceğini biliyoruz. Her şeye rağmen bizler hazırız” mesajı verdi. Özellikle Botan bölgesinde AKP’ye karşı büyük bir öfke olduğunu vurgulayan İrmez, şöyle konuştu: “Bu halkın iradesini, kimliğini, dilini ve kültürünü yok sayarsanız eğer, bu halk bunu kabul etmez. Botan halkı tüm bu kirli politikaların farkındadır” dedi. 
 
2017 REFERANDUMUNU HATIRLATTI
 
2017 yılında yapılan referandum seçimlerinde kentte çıkan oy oranlarını hatırlatan İrmez, halkın tüm yıkım ve baskı politikalarına rağmen sandık başına gittiğini ifade etti. İrmez, “İktidar, 2 yıl boyunca halka karşı yapmış oldukları politikaları kabul ettirebileceğini zannetti. Ama halk o sandığa giderek talanları, yakıp yıkmaları ve katliamları kabul etmedi” diye konuştu.
 
‘EN BÜYÜK CEVABI BOTAN VERECEK’  
 
1990’lı yıllarda da sıkıyönetim koşullarında seçimlerin yapıldığını ve Botan bölgesinde insanların iradelerine sahip çıktığının altını çizen İrmez, “Kürtler, AKP-MHP‘nin geliştirdiği anti Kürt ittifakına en iyi cevabı sandıkta verecek. AKP ve MHP’ye en büyük cevabı da Botan halkı verecek” şeklinde konuştu. 
 
MA / Gökhan Altay