Görüntü ve fotoğraflar TSK'yi yalanladı

img

EFRÎN - Efrin’de hedef alınan Avrin Hastanesi’ne dair görüntü ve fotoğraflar, bu haberlerin “gerçek dışı” olduğunu açıklayan TSK’yi yalanladı. 

Efrîn'e yönelik 57 gündür hava ve karadan aralıksız sürdürülen saldıralar doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve bağlı ÖSO güçleri tarafından dün gece hedef alınan kent merkezindeki Avrîn Hastanesi’ne dair yansıyan görüntü ve fotoğraflar, saldırıyı doğruladı.
 
Hastaneye ilişkin saldırıya dair ulaşan ilk bilgilerde, tedavi gören hasta ve hasta yakınları ile sağlık personellerinden oluşan 9 kişinin yaşamını yitirdiğini, bazılarının da yaralandığını kaydedildi. 
Hastanenin hedef alındığı bilgisinin ulaşması sonrası harekete geçen TSK,  resmi Twitter hesabından, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin'de hastane bombalandığına dair haberler gerçek dışıdır. Zeytin Dalı Harekâtı sivil/masumlara ve çevreye kesinlikle zarar verilmeyecek şekilde icra edilmektedir" açıklaması yaparak, haberleri yalanlamaya çalıştı. 
 
Bu açıklamanın devamında bugün resmi internet sitesine konulan yazılı açıklamada ise, bu haberlerin “uluslararası kamuoyunda algı yaratılmaya dönük olduğu” ileri sürüldü.
 
Ancak hastanenin saldırıya uğraması sonrası çekilen görüntü ve fotoğraflar TSK’yi yalanladı. 
 
Paylaşılan görüntü ve fotoğraflarda hedef alınan hastanenin girişindeki tabelası açık biçimde görülüyor. Arapça ve Kürtçe tabela da "Hemu beşen tenduristiyê (Sağlığın tüm bölümleri)" yazılı.
 
Gerçekleştirilen saldırıda hastanenin dış duvarlarının hedef olduğu ve yıkıldığı açıkça görülüyor.