Yüksekova'da elektrik sayaçları direklere çıkarıldı

img

HAKKARİ - Yüksekova'da elektrik sıkıntısını gideremeyen VEDAŞ, onlarca zırhlı araç ve yüzlerce polis eşliğinde elektrik sayaçlarını direklere çıkarttı. İlçe halkı ise sayaçlara gizli kamera ve dinleme cihazı yerleştirildiğini iddia ediyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşanan elektrik sıkıntısı, yurttaşları canından bezdirdi. İlçenin elektrik sorununa çare bulmayan Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) halkın “kaçak elektrik” kullandığını iddia ederek, Van'dan sonra Yüksekova'da da sayaçları elektrik direklerine çıkarttı. 
 
Elektrik kesintilerine çare bulamayan VEDAŞ'ın hizmet alt yapısını iyileştirememesi, enerji kesintileri, sayaçların direklere çıkartılması ve saatlerce gelmeyen elektrik, halkın sıkıntılı zaman geçirmesine neden oluyor. 
 
ELEKTRİK SIKINTISI ESNAFLARI BIKTIRDI
 
İlçenin Orman, Güngör, Cumhuriyet, Kışla, Yenimahalle, Esentepe, Yeşildere ve Esenyurt mahallelerinde elektriklerin sıkça gitmesi, ilçe merkezine de taşınmış durumda. Kesintiler, başta ilçe esnafı olmak üzere yurttaşların günlük hayatını olumsuz yönde etkiliyor. Elektriğin, kimi zaman düşük kimi zaman yüksek voltajla verilmesi birçok elektronik eşyanın kullanılamaz hale getirirken, trafolar da bir bir patlıyor. Özellikle akşam saatlerinde neredeyse beş dakikada bir gidip gelen elektrikten dolayı esnaf artık iş yapamaz duruma geldi. 
 
JENERATÖRLE ELEKTRİK İHTİYACI KARŞILANIYOR 
 
İlçenin en işlek caddelerinden olan Cengiz Topel Caddesi esnafı da elektrik kesintisinden muzdarip. Esnaf, jeneratörle elektrik ihtiyacını karşılamak zorunda kalırken, fiyatı gittikçe artan mazota ise para yetiştiremiyor. Duruma dair TEDAŞ yetkililerini sık sık arayan; ancak tatmin edici bir cevap alamamaktan yakınan esnaf, “kaçak elektrik” kullanımı açısından ilçenin Türkiye'de ilk 10'unun içerisinde bile yer almadığını söylüyor. 
 
SAYAÇLARIN İÇERİSİNDE GİZLİ KAMERA İDDİASI!
 
Tüm sayaçların elektrik direklerine takılmasıyla birlikte çıkan yangınlar nedeniyle sayaçlar kullanılamaz hale gelirken, sayaç parası da yurttaşlardan temin ediliyor. Onlarca zırhlı araç ve yüzlerce polis eşliğinde elektrik direklerine takılan sayaçların kaldırılmasını isteyen ilçe halkı, sayaçların içerisinde dinleme cihazıyla kameraların yerleştirildiğini iddia ediyor.