Zeytin ağaçlarını kökünden söktüler

img

EFRİN - TSK ve bağlı grupların daha önce girdikleri ve QSD tarafından yeniden alınan Efrin'in Şera ilçesine bağlı Çeman köyü, Raco ilçesi ve Şerewa'nın Mariskê köyünde birçok ev ve işyeri harap olurken, zeytin ağaçlarının kökünden koparıldığı görüldü. 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile himayesindeki gruplarla birlikte Efrin'e yönelik başlattıkları saldırıda ele geçirdikleri bazı köyleri Demokratik Suriye Güçleri (QSD) tarafından geri alındı. Kontrolün sağlandığı Şera ilçesine bağlı Çeman köyü, Raco ilçesi ve Şerewa'nın Mariskê köylerinde zeytin ağaçlarının kökten söküldüğü kaydedildi. 
 
Farklı tarihlerde havadan ve karadan bombalan sivil yerleşim yerlerini görüntüleyen ve kaydeden Mezopotamya Ajansı (MA), birçok ev ve işyerinin zarar gördüğü, içinin boşaltıldığı ve yıkıldığını kaydetti. Adına "Zeytin Dalı" denilen operasyonda özellikle Mariskê köyünde zeytin ağaçlarının kökünden sökülmesi dikkat çekti. 
 
'KENDİMİZİ SAVUNACAĞIZ'
 
Adının Xecê Yusef olduğunu söyleyen küçük bir kız çocuğunun, köylerine yönelik saldırıyı anlatırken, öfkesi yüzüne yansıyor. Xecê Yusuf, MA kamerasına şunları dile getiriyor: "Erdoğan bu köyde herkesin evini bombaladı, herkesin evi zarar gördü. Kapı, penceremiz kırıldı. Allah ondan razı olmasın. Biz Efrinliler, sonuna kadar kendimizi savunacağız. Kanımızın son damlasına kadar savunmamızı yapacağız."