Efrin Savunma Bakanı Ebdo: Kilis'e roket atan biz değiliz

img
EFRİN - Efrin Savunma Bakanı Komitesi Başkanı Behçet Ebdo, ellerinde Kilis'e fırlatacak uzun menzilli roket olmadığını belirterek, roketlerin Türkiye tarafından fırlatıldığını savundu ve "Bütün kamuoyuna da söylüyoruz, bunlar başarısızlığın çırpınışlarıdır" dedi. 
 
Türkiye'nin Efrin saldırıları 14'üncü gününe girerken, kentte sivil ölüm ve yaralamaları artıyor. Ankara'nın "Hatay ve Kilis'e roketler atılıyor" iddialarına yanıt veren Efrin Savunma Bakanı Komitesi Başkanı Behçet Ebdo, ellerinde Kilis'i vuracak uzun menzilli roket bulunmadığını ve roketlerin Türkiye tarafından fırlatıldığını savundu. 
 
'KİLİS'E ATILAN ROKETLER TÜRKİYE'DEN'
 
Bugüne kadar ne Kilis'e ne de başka bir sınır kentine bir saldırı gerçekleştirmediklerinin altını çizen Ebdo, Türkiye'nin özel savaş politikalarını devreye koyduğunu ifade etti. Ebdo, TSK'nin kendi bölgelerine roketler attığını savundu.
 
BÜYÜK BİR ÇARPITMA!
 
Ebdo, sözlerini şöyle sürdürdü: "İşte QSD ve YPG, Kilis'e ya da sivil insanlara roketler atıyor diyorlar. Camileri vurduğumuzu söylüyorlar. Bu durum doğru değil. Acaba hem kendi ülkesinde hem de Suriye'de yıkmadıkları bir cami ya da yerleşim yerleri bıraktılar mı? Yetiştirdikleri gruplar, onların siyasetini yürüterek, yıkım ve talan gerçekleştiriyor. Sonra onların eliyle kendi kentlerinize roketler atıyorsunuz. Buna kimse inanmaz. Bu büyük bir çarpıtma ve yalandır. Peki ya onların sivillerimiz üzerine kullandığı her türlü silaha ne demeli? Herkes buna bir baksın. Türkiye'nin ve ona bağlı grupları Suriye'de neler gerçekleştirmek istediklerini görebilir. Bu güne kadar biz böyle bir şeye başvurmadık. Ve bütün kamuoyuna da söylüyoruz, bunlar başarısızlığın çırpınışlarıdır."
 
MA / Nazım Daştan