Ev baskınında babası öldürülen Efrin bebek iyileşemiyor

img

HAKKARİ – İsmini şu an saldırı altında bulunan Efrin kentinden alan bebek, babası Necmettin Fendik’in polislerce öldürüldüğü olayda ablasının kucağından alınarak yere fırlatıldığı için sağlık sorunları yaşıyor. Bebek gelişim döneminde olmasından kaynaklı kilo alması gerekirken 2 kilo kaybetti.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Güngör mahallesinde 17 Temmuz 2017'de Necmettin Fendik’in polislerce öldürüldüğü olayda, ablasının kucağından alınarak yere fırlatılan 14 aylık Efrin Fendik'in sağlık problemleri devam ediyor. Bebeğin sürekli halsiz olduğunu belirten annesi Kudret Fendik, fırlatmadan dolayı çocuğunun beslenme ve uyuma sorunu yaşadığını belirtti.
 
DOKTORA 6 KEZ GÖTÜRÜLDÜ ANCAK İYİLEŞME YOK
 
Olayın üzerinden 6 ay geçmesine rağmen Efrin bebeğin iyileşmediğini ve sürekli kilo kaybı yaşadığını kaydeden anne Fendik, "Eşimin öldürüldüğü olayda ablasının kucağından polisler tarafından alınıp yere fırlatılan Efrin başından yara aldı. 6 kez Yüksekova Devlet Hastanesi ile Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdük. 4 kez çocuk doktoruna götürdük ancak hala durumunda bir iyileşme yaşanmadı. En son 15 gün önce doktora götürdük. Doktorlar kafasında bir sorun olmadığını durumun psikolojik olduğunu söyledi” dedi.
 
Çocuğunu 2 kez de psikoloğa götürdüklerini anlatan Fendik, doktorların olayın yaşanış biçimini duyduktan sonra bir şey söylemeye çekindiklerini belirtti. 
 
BEBEK KİLO KAYBEDİYOR
 
Efrin bebeğin kalabalık ortama girdiğinde ve babasının fotoğraflarını gördüğünde sürekli ağladığını belirten Fendik, "Komşular eve geldiğinde ya da biz başka yere gittiğimizde sebepsiz yere ağlıyor. Evin duvarında asılı bulunan babasının fotoğrafını gördüğünde de ağlıyor. Bundan dolayı fotoğrafları kaldırdık” diye yaşadıklarını dile getirdi.
 
Bebeğin 8 kilo iken geçen 6 ayda kilo alması gerekirken kaybederek 6 kiloya düştüğünü de aktaran anne Fendik, 14 aylık olan bir bebeğin ortalama 10-12 kilogram olması gerektiğini söyledi. 
Anne Fendik, maddi olarak zor bir dönem yaşadıkları için bebeği farklı doktorlara götüremediklerini söyledi. 
 
'KIZIMIN GÖZLERİ TIPKI EFRİN'DEKİ ZEYTİNLER GİBİ'
 
Anne Fendik, kimlikte de bebeğinin isminin Efrin olduğunu hatırlatarak, "Polis tarafından öldürülen eşim Necmettin Rojava'ya aşık bir insandı. Bebek doğduğunda da adını Efrin koyduk. Çocuğumun gözleri de Efrin'deki zeytinler gibi. Zeytin gözler olayın şoku ile sürekli gözyaşı döküyor" diyerek duygularını paylaştı. 
 
MA / Fethi Balaman