Efrinliler: Buradayız birlikte yaşıyoruz

img

EFRİN – TSK’nin bombardımanına rağmen günlük yaşamlarını sürdüren Efrînliler, cami çıkışında, “Burada Arap, Kürt, Türkmen, Ermeni, Alevi, Êzidî hep birlikte yaşıyoruz ve hiçbir sorun çıkmıyor” diyerek saldırılara tepki gösterdi.

TSK’nin havadan ve karadan bombardımanına rağmen Efrinli, Kürt, Arap, Türkmen, Ermeni, Alevi ve Êzidîler günlük yaşamlarını sürdürüyor. Kent merkezinde ibadetini yapan cemaat, cami çıkışı AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki göstererek, "Sen nasıl Müslümansın?" diye sordu. Düşüncelerini Arapça dile getiren yurttaşlar, "Bak Efrin'deki bu camiye, az önce birçok kişi savaşa rağmen namazını kıldı ve çıktı. Şimdi onların yaptığı Müslümanlık mı, ya da ne istiyorlar? Bakın burada Arap, Kürt, Türkmen, Ermeni, Alevi, Êzidî hep birlikte yaşıyoruz ve hiçbir sorun çıkmıyor" diye konuştu. 
 
AYNI AİLEDEN ÜÇ YARALI 
 
Öte yandan dün Raco ilçesinin köylerine yapılan hava saldırısında aynı aileden 3 kişi yaralandı. Hastanede tedavi gören Nasîb Reşîd Elî, kendisiyle birlikte kardeşi ve kardeşinin eşinin Türk uçakları tarafından bombalandığını söyledi.