‘Bu toprakların kadınları, çocukları ve gençleri çaresiz değildir’

img

HABER MERKEZİ  - HDP yerel seçim çalışmaları kapsamında bugün de birçok merkezde bir dizi etkinlikle hakla buluştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yerel seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda bugün de Diyarbakır ve Manisa başta olmak üzere çeşitli etkinliklerle adaylar halkla bir araya geldi.

DİYARBAKIR

Aralarında HDP Eğil Belediye Eşbaşkan Adayı Gülistan Ensarioğlu'nun da bulunduğu HDP'li ilçe yöneticileri, Kalecik ( Amini) köyündeki yurttaşları ziyaretti. Yurttaşlar tarafından sıcak karşılanan HDP'liler, seçimlerde kendilerine oy talebinde bulundu. 

HDP'nin Dicle Belediye Eşbaşkan Adayı Felat Aygören ise seçim çalışmaları kapsamında Bilikan, Omeran, Hımbıl, Şilbetan ve Hopek köylerini ziyaret etti. Aygören'e HDP ilçe yöneticileri eşlik etti. Yurttaşlar tarafından coşkuyla karşılanan HDP'liler, yurttaşların sorunlarını dinledi. Aygören,  seçildikleri takdirde yapacakları çalışmaları yurttaşlara anlatarak oy istedi.

KAYAPINAR VE SUR’DA SEÇİM BÜROSU AÇILDI

HDP Sur İlçe Örgütü, ilçeye bağlı Dicle Mahallesi'nde seçim irtibat bürosu açılışı gerçekleştirdi. Açılışa, HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun,  HDP'nin Sur Belediye eşbaşkanları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir ve yüzlerce yurttaş katıldı. Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Tosun, 102 gündür açlık grevini sürdüren Leyla Güven'in eylemine dikkat çekti. Güven’in eylemiyle Kürt halkına öncülük ettiğini belirten Tosun,  PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin bir an önce kaldırılması gerektiğini belirtti.

Tosun'un konuşmasının ardından halay ve sloganlar eşliğinde büronun açılışı gerçekleştirildi.

HDP Kayapınar İlçe Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında merkez Kayapınar ilçesinde seçim irtibat bürosu açılışı gerçekleştirdi. Açılışa, HDP'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye eşbaşkan adayları Hülya Alökmen Uyanık’ın yanı sıra partililer katıldı. Büronun açılışı halaylar eşliğinde açıldı.

MANİSA

HDP Manisa’da İl ve ilçe adaylarını tanıtımını yaptı. Gazi Osmanpaşa caddesi üzerinde bulunan İl binası önünde düzenlenen aday tanıtım toplantısında onlarca kişi, adayları zafer işaretleri ile selamladı. Aday tanıtımına HDP İl eşbaşkanları, İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ve Parti Meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Toplanan onlarca kişiyi ilk olarak HDP İl Eşbaşkanları Güler Güvercin Ünal ve Kerem Taylan halkı selamladı.

‘BİZ İSTERSEK HER ŞEY BAŞARIRIZ’

HDP Manisa Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı adayı Hatice Aslan, HDP adı altında tüm renklerin bir arada olduğunu belirterek, halkları kardeşliğini ve barışını kucaklayan bir parti olduğunu vurguladı. “Biz istersek çok şey başarabiliriz” diyen Aslan, halkın kendi iradesiyle yerel yönetimleri bu süreçte kucaklayacağını söyledi.

‘KENTİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Kendisine sürekli “Ne alaka Manisa” dediklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Naci Sönmez de, Türkiye’nin bugün bir diktatörlük rejimine mahkum edildiği vurguladı. Sönmez, Manisa’da Fatsa ruhunu yaşatmak, yerel demokrasinin, özgürlüğün ve barışın kenti haline getirmesi için burada olduğunu söyledi. Ege de yeni bir ışığı yakma mücadelesini vereceklerini belirten Sönmez,  “Biz uzun bir süreden bu yana inancından dolayı ötekileştiren ve siyasal düşüncelerinden dolayı adeta büyük baskı altında kalanların sesi olmaya çalışıyoruz. Bugün Manisa’da yakacağımız ateş ve mesaj esas olarak Türkiye için yeniden umudun işareti olacaktır. Biz sadece yerel seçimlere hazırlanmıyoruz. Bu topraklarda uzun zamandır hayatını barış ve demokrasi için kaybetmiş olan bütün yol arkadaşlarımıza sözümüz gereği buradayız. Kentimize sahip çıkacağız. Seçeneksiz bırakmayacağız. Asla ama asla bu toprakların kadınları, çocukları ve gençleri çaresiz değildir. Biz çaresizlerin sesi olarak meydana çıkıyoruz. Biz bu topraklarda ve Manisa’ya kendimize rant çıkarmak için ve ucube kentler yaratmak ve cebimizi doldurmak için gelmiyoruz. Haklarımıza verdiğimiz sözümüzün gereği bu topraklarda umudun adresi olmaya geliyoruz” şeklinde konuştu.

‘BU ÜLKE SİYASETİ TECRİT ALTINDADIR’

Halkın kendi kendini yöneteceği bir Manisa inşa etmek istediklerini belirten Sönmez, bunun bedelini geçmişte ödediklerini belirterek, ödemeye devam edeceklerini söyledi.  “Bize diyecekler sizler bu ülkeyi bölmek istiyorsunuz” diye ifade eden Sönmez, şunları söyledi: “Biz bu ülkeyi bölmek istesek neden bu kadar bedeli ağır olan her gün bedelini ödediğimiz ölümlerle sınandığımız bir ülkede böyle bir siyasetin ağırlığı altına girelim. Bu bölünmek için yapılmaz. Bu ancak kardeşliği tesis etmek bu ülkede demokrasiyi ve özgülüğü kazanmak için yapılabilir. Buradan Leyla Güvene bir selam vermek isterim. Bu ülke siyaseti tecrit altındadır. Bu ülkede demokrasisi, barışı, hak ve özgürlük isteyenler tecrit altındadır. Bütün Türkiye’nin zindanlarında haytanı açlığa yatırmış olan özgürlüğün adaletin sesi olan herkese selam gönderiyoruz."

‘KENTİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Fatsa’nın kendileri için bir geçmiş olmadığını belirten Sönmez, gelecekteki işaret fişeği olduğunu belirtti. Fatsa sadece Karadeniz sahilinde 16 bin nüfuslu kentin ismi olmadığını söyleyen Sönmez, “Ben hem Manisalıyım, Egeliyim hem de dünyalıyım. Siyaset bizim için sınır tanımaz. Biz sınırları aşarak siyaset yapmak için yola çıktık. Bugün Manisa’dan öyle bir ateş yakalım ki bu bir buçuk ay içinde burada öyle bir deney yaratalım ki kimliği ne olursa olsun herkesle el ele başka bir Manisa olabileceğini gösterelim. Herkesin oyuna talibiz. Hem Manisa için hem de demokrasi ve adalet için talibim. AKP oy veren yurttaşlara, Emekçilere seslenmek istiyoruz. Sizler bu iktidara mahkum değilsiniz.  Biz herkese ile birlikte yaşayabiliriz. Biz kendi siyasal düşüncelerimizde olmayanlarla da bir kenti yönetebiliriz. Bugün siyaseti tekelinde bulundurulanlar bugün bu tekçi rejimi bize dayatanlar nasıl bir ülke yaratmak istiyorlar. Ölen gençlerin kanları üzerinden bu ülkede adeta bölücülük yaparak bizleri adeta öteki ilan ederek Türkiye toplumu ile karşı karşıya getirmek istiyorlar. Bu yüzden 31 Mart seçimleri sadece bir genel seçim değildir. Hayatımızı referanduma koyacağımız bir seçimdir. Geleceğimizi nasıl inşa edeceğimize karar vereceğimiz bir seçimdir. Bu ülkede kan akmasın barış, hukuk ve adalet gelsin istiyorsak kentlerimize sahip çıkacağız” dedi.

‘NE ZAMAN TECRİT KALKSA BARIŞ KONUŞULUYOR’

HDP’ye yönelik yok etme politikalarına rağmen mücadelenin devam ettiğini söyleyen HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ise, Leyla Güven’in mücadelenin en önünde yer alarak barışı ve demokrasi için bedenini açlık grevine yatırdığını hatırlattı.  Güven’in açlık grevinin 79. gününde AKP Erdoğan rejiminin Leyla Güven’i tahliye edişinin bir kazanım olduğunu ancak mücadelesinin dışarıda devam ettiğini söyleyen Kemalbay, “60 hapishanede açlık grevi devam ediyor. Sebebi İmralı’da Sayın Abdullah Öcalan’a uygulanan mutlak tecridin kaldırılması. Türkiye barışı ve demokrasisi için adım atılmasıdır. Bunun için yoldaşlarımız açlık grevinde. Ne zaman ki İmralı’da tecrit kalksa o zaman Türkiye’de barış konuşulmaya başlanıyor. Türkiye’de demokratik bir ilkim ortaya çıkmaya başlıyor, ne zaman ki tecrit kutuplaştırma politikası artsa o zaman tabutlar geliyor kan dökülüyor”  diye ifade etti.

‘BARIŞ POLİTİKASINI İZLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

AKP-MHP faşist blokunun son üç yıldır koltukta kalabilmek için Türkiye’ye her koşulda savaş politikası izlediğini söyleyen Kemalbay, tarihsel olarak iflas etmiş politika karşısında HDP’nin neferlerinin ve mücadeleye hayatını vakfetmiş halkın alternatif bir toplumu, barışı ve demokrasiyi savunmaya devam ettiğini belirtti. Cezaevlerinde açlık grevinde olan tutukluların yanı sıra Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ve tutuklu eski vekilleri selamladığını belirten Kemalbay, “Hepsinin mücadelesi bizim mücadelemizdir. Ağır bedelleri olan haklı bir mücadele yürütüyorlar. Bu mücadeleyi ancak birlikte devam ettirebiliriz. Bu birlikte demokrasi örmenin yollarını aramaktır. Bütün yaşadıklarımızın anlamını biliyoruz. Bize kayyımları dayatan, faşizmi dayatanları tanıyoruz. Halklarımızı kuru soğana mahkum edenleri tanıyoruz. Onlardan hesabı 31 Mart’ta birlikte soracağız. Biliyoruz ki barış politikaları izlediğimiz zaman halkların refahı da gerçekleşir. Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz” dedi.

İSTANBUL

HDP Esenler İlçe Belediye Eş Başkan adaylarını Esenler ilçe örgütünde yaptıkları toplantıyla tanıttı. Tanıtım toplantısına HDP Milletvekili Zeynel Özen ile çok sayıda yurttaş katıldı.  HDP’nin Esenler İlçe Belediye Eş Başkanları Celal Alphan ile Gülsüm Öztürk olduğu duyuruldu. 

 ‘ZAFER BİZİMDİR’

HDP’nin kadınların, gençlerin ve emekçilerin partisi olduğunu vurgulayan HDP Esenler Belediye Eş Başkanı Gülsüm Öztürk, HDP olarak her zaman direnişin odak noktası olduklarını söyleyerek, “Direniş her zaman zafere götürür. Onun için diyoruz ki zafer bizimdir” dedi.

‘HDP VARSA UMUT VARDIR’

Öztürk’ten sonra konuşan HDP Esenler Belediye Eş Başkanı Alphan, Esenler’de zor bir görev için sorumluluk altıklarını bildiklerini ve bu görevi en iyi şekilde üstleneceklerini söyledi. AKP ve MHP bloğuna zorunlu olmadıklarını sözlerine ekleyen çizen Alphan, “Parti olarak metropol kentlerde demokratik bir dayanışma için stratejik bir hamle gerçekleştiriyor. Bu hamlemizle faşizan bloğu gerileteceğiz. Çöp sepetine atılacak olan bu bloğa halkımız 31 Mart seçimlerin de gereken cevabı verecektir” dedi. Alphan, son olarak HDP varsa umudun her zaman olacağını belirtti.

‘AKP-MHP BLOĞU ARTIK GİTMELİ’

Hükümet olarak AKP’nin artık çok yozlaştığını vurgulayan HDP Milletvekili Zeynel Özen ise “Bu gün devletleşen AKP-MHP bloğunun baskı ve zorbalıkla kendini var ediyor. Bu blok artık gitmelidir” dedi.

20 yıldır İmralı’da hukuksuz gerekçelerle tecrit politikasının uygulandığını söyleyen Özen, “Bu hukuksuzluklara karşı direnişte olan Leyla Güven şahsında bir direniş gerçekleşiyor. Halkın bu direnişin sahiplenmesi için yapılan her basın açıklamasına tahammül edemiyorlar. Geçenlerde gördük bir ülkenin İçişleri bakanı çıkıp ‘HDP Taksim de yürütürsem adam değilim’ diyor. Doğru diyor yürüdük ve adam görmedik” ifadelerini kullandı.

BAĞCILARDA KAYA VE ANDOK ADAY

Öte yandan HDP İstanbul Bağcılar ilçesinde de adaylarını duyurdu. Paylaşılan afişlerde HDP başçılar Belediye Eş başkanlarının Hüda Kaya ve Medeni Andok olduğu görüldü.

Diğer başlıklar

25/04/2024
23:08 Qoser'de gözaltına alınan 30 kişi serbest
22:17 CPT Başkanı bu sefer topu AİHM’e attı
21:24 Amed Tiyatro Festivali 8’inci gününde
20:47 Mêrdîn'de su şebekesi yine patladı
20:35 Belçika temsilciliğinde Özgür Basına yönelik baskınlara ilişkin görüşme
19:59 Özgür Basına yönelik saldırılar Ege'de protesto edildi
19:07 Colemêrg’te 4 genç tahliye edildi
18:45 Ankara’da bir fabrikada yangın
18:40 İstanbul’da bir kadın katledildi
18:24 DEM Parti Êlih İl Eşbaşkanı serbest bırakıldı
17:39 ODTÜ’lüler ‘Devrim Yürüyüşü’nde ısrarcı: Direnişi büyüteceğiz
17:18 Sarıyer’de öğretmene şiddet
17:01 DEM Parti’den Şenyaşar'a destek: Bu talep hepimizin vicdanına sesleniyor
16:54 Gazetecilerin emniyet ifadeleri tamamlandı: Basın toplantısına neden katıldın?
16:29 DEM Parti Êlih İl Eşbaşkanı gözaltına alındı
16:15 Savcı Emine Şenyaşar hakkında açılan davanın reddini talep etti
16:04 IFFCO işçileri için açıklama
15:46 İnşaat işçileri hakları için eylem başlattı
15:31 Tanık gazeteciler polis şiddetini anlattı
15:30 Polis tutanağına göre Kışanak'ın kitabı yasak!
15:25 Gazeteci Kartal’a ceza talebi
15:21 Qoser’de gözaltı sayısı 30’a yükseldi
15:19 Amed’de iş cinayeti
15:15 Mêrdîn'de 4 kişiye ‘üyelikten’ ceza
14:52 Merkez Bankası politika faizini açıkladı
14:34 Bradost bölgesi bombalandı
14:33 10 gazeteci hakkında ceza talebi
14:25 Gazetecilerin emniyet ifadelerine başlandı
14:18 Asrın Hukuk Bürosu’nun X hesabı erişime engellendi
14:05 Özgür Basın'a saldırılar Avrupa’da protesto edilecek
13:39 DEM Parti’den 1 Mayıs çağrısı
13:38 Kendini yerlere atan AKP'li 'beni dövüyorlar' diye bağırdı
13:31 DEM’den Bakan Tunç’a yanıt: Yargıya talimat vermekten vazgeçin
13:29 ÖHD ve Dev Yapı-İş: 29 işçinin ölümünden işveren ve yerel yönetim sorumlu
13:19 1 Mayıs'a çağrı: Jin Jiyan Azadî ile Taksim’e
12:44 64 isimden Taksim’deki 1 Mayıs yasağına dair açıklama
12:38 Gözaltılara tepki: Kadrajımız hakikati çekmeye devam edecek
12:27 Amed Baro Başkanı Eren'e dönük tehditleri ‘eleştiri’ diye savundu
12:19 'KCK Basın Davası' ertelendi
12:05 CPT'den İmralı sorusuna yanıt: Türkiye ile diyaloğumuz var
11:39 Abdullah Öcalan’ın avukatlarından görüşme başvurusu
11:23 Çorlu tren kazasında kararlar açıklandı
11:12 AYM, Can Memiş başvurusunda ihlal kararı verdi
11:10 İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı istifa etti
10:49 AKP’nin ‘borçsuz’ dediği Mûş’ta 890 milyon borç!
10:42 Gazeteciler 3 gündür gözaltında
09:41 Qoser’de 2 kişi gözaltına alındı
09:40 Cûdî ve Gabar yeniden yasaklandı
09:14 Makbule Özer’in oğlu: Konu Kürt olunca hukuk ortadan kalkıyor
09:11 Eylemdeki tutsak: Dünyaya yayılmış bir direnişin halkasıyız
09:09 KDP’nin alıkoyduğu gazeteciden 184 gündür haber yok
09:07 Tutsaklar 5 aydır ‘özgürlük’ eyleminde
09:06 32 yıllık tutsağın tahliyesi 6'ncı kez uzatıldı
09:02 Tutsak yakınları: Tecrit kaldırılmalı
09:00 AKP döneminde en az 33 bin işçi yaşamını yitirdi
09:00 İmralı'da mutlak tecrit 38’inci ayında
09:00 Hekimler göç ediyor, randevu krizi büyüyor
09:00 25 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
24/04/2024
22:51 İran’da Kürt sanatçıya idam cezası
21:46 Kadınlardan 'İstismar failini mahallede istemiyoruz' çağrısı
21:10 Mêrdîn’de kaza: Bir çiftçi ve çocuk hayatını kaybetti
21:04 CHP'li Tanrıkulu: Bu bir suç duyurusudur, kayyımlar araç motorlarını bile sökmüşler
20:35 DEM Parti'ye polis baskını protesto edildi
20:26 Madde bağımlılığı raporu: Polisler temin ediyor
19:58 Örkmez ve Uğur'un özgürlüğü için eylem
19:50 Polis baskınında katledilen kadınların fotoğrafları yere atıldı
19:42 ‘Kürt basınını susturma çabası Türkiye’ye kaybettirecek’
19:00 KHK eyleminde 1 Mayıs'a davet
18:38 Adana Emek ve Demokrasi Güçleri’nden 1 Mayıs'a çağrı
17:51 İstismar faili serbest, tepki gösteren muhtara gözaltı
17:40 ÖHD ve İHD'den gazetecilere dayanışma ziyareti
17:28 Cenevre eylemi: Saldırılara karşı topyekun mücadeleyi sürdüreceğiz
17:08 Danıştay Eğitim-Sen’e randevu vermedi
17:03 Polis barikatlarıyla çevrilen Şenyaşar: Bu zulmün altında kalın
16:56 Gazeteci Güleş'e 'haber' soruşturması
16:46 Avukatlar gazetecilerle görüştü: Başka evde yapılan aramada deliller gazeteciye yazıldı
16:02 Avukat ve ailelerden savcı mütalaasına tepki
16:00 Madımak Katliamı'nda çocuklarını kaybeden Sivri yaşamını yitirdi
15:33 Sendikalar Taksim’de: Valiliğin kararını tanımıyoruz
15:17 Danıştay başkanı değişmedi
15:14 İzmir'de cinsel saldırı faili öğretmen açığa alındı
15:11 Êlih'te DEM Parti binasına polis baskını
15:08 Bombacıları getiren kişinin telefonu dinleniyormuş
15:00 Ermeni Soykırımı 109’uncu yılında: Soykırımı tanıyın ve af dileyin
14:59 Televizyon stüdyolarına baskında Fransa detayı
14:49 Soylu’nun hedef gösterdiği 2 kişi hakkında müebbet hapis istemi
14:10 Kanser hastası sağlıkçıya riskli görevlendirme!
14:06 Makbule Özer’in tutuklanması protesto edildi
13:57 Aile Hekimliği çalışanları vergide adalet istiyor
13:56 Sağlık meslek örgütlerinden şiddete tepki
13:32 Gar Katliamı Davası: Mütalaada ‘insanlığa karşı suç’ yok sayıldı
13:19 Mali müşavirlerden 15 talep
13:07 Türkoğlu: Özgürlüğümüz için kadın dayanışmasını büyüteceğiz
13:03 Yargıtay'da seçim 23'üncü tura kaldı
12:57 ‘Gazeteciliklerine tanığız, meslektaşlarımızı serbest bırakın’
12:36 DİSK Genel Başkanı: Valiliğin görevi yer göstermek değil güvenliği sağlamaktır
12:28 Gazetecilere 'Kürt Gazeteciler Günü' suçlaması
12:28 MESEM'lerde 336 çocuk kaza geçirdi
12:13 Birçok kentte protesto: Gazeteciliğin engellenmesi suçtur
12:04 Colemêrg'te madenlere karşı 4 talepli eylem
12:02 Deştin'de imar planı davasına red
11:58 İskenderun'da poliklinik olarak kullanılan 3 konteynerde yangın
11:55 Ermeni Soykırımı için 'yüzleşme' çağrısı
11:10 Mereş'te bir çocuk katledildi
10:44 Dêrsim’de 2 kadın tutuklandı
10:40 Bakırhan: Seçim sonuçları 'savaşa hayır' çığlığıdır
Hatimoğulları: Halk tercihini değişimden yana yaptı
10:25 Şehba ve Minbic’e saldırı
10:19 32 yıllık tutsakların tahliyeleri gerekçesiz erteleniyor
09:44 Qerejdax eteklerinde baharın renkleri
09:27 KDP’nin alıkoyduğu gazeteciden haber alınamıyor
09:27 ‘Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü’ için eylemdeler
09:03 Erdoğan'ın Hewlêr ziyareti: Başur halkının tutumu belirleyici olacak
09:00 Ayakkabı çıkarma dayatmasına direnen tutsaklara soruşturma
09:00 Oğlunu bağımlılıktan kurtarmaya çalışan baba destek bekliyor
09:00 Hüseyin Deniz öykü yarışması için başvurular başladı
09:00 Özer için rapor veren ATK'nin tercümanı güvenlik görevlisi çıktı!
09:00 Ekonomik kriz isotu da vurdu!
09:00 24 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
00:32 Pasûr’da uzman çavuş, park nedeniyle tartıştığı genci tehdit etti
23/04/2024
23:08 Özgür Basına yönelik saldırılar Avrupa'da protesto edildi
21:39 Siyaset Bilimci Oğuz: Türkiye'de sendikalaşma oranı yüzde 10
21:05 Soykırımda yakınlarını kaybetti: Ermeni halkı ölüm yolculuğuna çıkarılıyordu
20:19 Tunus açıklarında 19 mültecinin cenazesine ulaşıldı
20:13 Amed Tiyatro Festivali 6'ncı gününde
19:04 Aykol: Özgür Basına yönelik saldırı daha büyük bir operasyonun habercisi
18:50 30 yılın ardından özgürlüğüne kavuşan Bakay’a kitlesel ziyaret
18:44 TJA ve DEM Parti'den Makbule Özer için tahliye çağrısı
18:31 ABD’den 86 sayfalık Türkiye raporu: Kürtler tehdit ve şiddete maruz kalıyor
18:01 Fırat Nehri kıyısında onlarca martı ölü bulundu: Nedeni siyanür mü?
17:54 Makbule Özer’in ailesine ziyaret
17:32 AP Üyesi Villumsen: Erdoğan zulmünün AB'de yeri yok
16:58 DEM Parti ve HDK: Özgür Basın diz çökmeyecek
16:51 Şenyaşar: Bana dava açan Erdoğan failleri neden tutuklamadı?
16:45 Gazetecilerin gözaltına alınmasına itiraz
15:58 AYM kararına rağmen çocuğuyla birlikte cezaevine konuldu
15:41 KNK: Erdoğan’ın yeni savaşı tüm Ortadoğu için bir tehdit
15:29 Gazetecilerin gözaltına alınmasına tepkiler sürüyor
14:47 Gazeteciler: Kürt medyası hiçbir zaman susmadı
14:45 Hatimoğulları'ndan 'Demokratik Anayasa' çağrısı
14:44 DİSK’in Taksim başvurusu reddedildi
14:21 Amed’de Makbule Özer protestosu
13:34 Gözaltındaki gazetecilere avukat kısıtlılığı
13:27 HDK, DBP ve DEM Parti: Özgür Basın’ın yanındayız
13:15 Saldırılara karşı Özgür Basın etrafında kenetlenme çağrısı
12:37 Abdullah Öcalan’ın avukatlarından görüşme başvurusu
12:22 Farqîn Belediyesi kayyımın taşınmaz devir kararlarını iptal etti
12:21 Amed’de 5 yılda 200’den fazla petrol arama-çıkarma sahası açıldı
12:20 Gözaltına alınan gazeteci sayısı arttı
11:50 Kadıköy'de yapılacak Ermeni Soykırımı anması yasaklandı
11:46 Özgür Basın'a dönük gözaltılara tepki yağdı