KESK Eşbaşkanı: Mücadele etmekten başka seçenek yok

img

URFA – Toplumun tüm kesimlerini etkileyen krize dönük tepkileri, bölge mitinglerinde ortaklaştırmaya çalışacaklarını belirten KESK’in Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, “mücadele etmekten başka bir seçeneğin olmadığını” vurguladı. Bozgeyik, yerel seçimlerde ise, barış,  demokrasi ve emekten yana olan kesimlerle hareket edeceklerini söyledi.

İşçi ve emekçilerin çalışma ve yaşam koşulları, ekonomik kriz koşulları altında gün geçtikte daha da ağırlaşıyor. Sermayeden yana tutum alan politikalar nedeniyle emeklerinin karşılığını alamayan emekçiler, açlık ve yoksullukla terbiye edilerek güvencesiz bırakılmak isteniyor. Bu tabloya karşı çıkan emek örgütlerinden biri olan KESK, “Yoksullaşmaya, işsizliğe, güvencesizliğe karşı birlikte mücadeleye" sloganı ile yapacağı bölge mitingleriyle işçi ve emekçilerin taleplerini gündemleştirme çabasında.
 
KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, giderek derinleşen ekonomik kriz, KHK mağduru emekçilerin durumu, bölge mitinglerinin amacı ve yaklaşan 31 Mart yerel seçimlerine dair dair sorularımızı yanıtladı.
 
OHAL KHK'leri ile 126 bin kamu çalışanı ihraç edildi. İhraç edilen kamu çalışanlarının işlerine geri dönebilmesine dair KESK neler yapıyor?
 
Öncelikle '5-10 yıl sonra işime geri dönerim. Suya sabuna dokunmayayım' yaklaşımını doğru bulmuyoruz. Sonuçta 2 buçuk yıllık OHAL sürecinde 36 adet KHK ile kamu yeniden yapılandırıldı. Özellikle iş güvencesi ortadan kaldırıldı. Piyasacı, neoliberal politikalarla eğitim ve sağlığın paralı hale gelmesine yönelik birçok düzenleme yapıldı. Bu süreçte 126 bine yakın kamu emekçisi işten çıkartıldı. Bunun yanında 20 bine yakın özel sektör çalışanı emekçinin lisansları iptal edilerek, iş yaşamının dışına itildi. İlk ihraçlar başladığı günden bu yana uzun soluklu bir mücadele yürütüyoruz. İhraçlara karşı verdiğimiz mücadele, kamu emekçilerinde ihraç edilen 126 bin kişinin yüzde 90’ı KESK üyesiymiş algısı yarattı. Oysa genel anlamda ihraç edilen sadece 4 bin 237 kişi bizim üyemiz. Bu sayının yaklaşık 2 bini kayyum atanan belediyelerde alışan üyelerimizdi. Bizim dışımızdaki diğer sendika konfederasyonlarının on binlerce üyeleri işten çıkartıldı, ancak dayanışma boyutu açısından baktığımızda yaptıkları bir şeyin olmadığı görülüyor. 
 
Biz KESK olarak en başından bu yana OHAL KHK'lerine karşı mücadele ettik ve ediyoruz. Gerçekten yeniden işimize geri dönmek istiyorsak, mücadele etmekten başka bir seçeneğimizin olmadığını görmemiz gerekli.
 
Hali hazırda süren bölge mitingleri ile ne hedefleniyor?
 
Ekonomik krizden etkilenen sadece kamu emekçileri değil. İşçiler, toplumun yoksul kesimleri, kadınlar ve çocuklar bu krizden derinden etkileniyor. AKP-MHP iktidar bloğuna karşı ses çıkaran herkesle ortaklaşan bir döneme geçmiş bulunuyoruz.
 
Bölge mitingimizin ilki, 17 Kasım tarihinde İzmir'de gerçekleşti. İkincisini 9 Aralık'ta Samsun'da yaptık. Üçüncü mitingimiz 15 Aralık'ta Adana'da, dördüncüsü 16 Aralık'ta Diyarbakır'da gerçekleştirilecek. Son mitingimiz ise, 22 Aralık'ta İstanbul'da olacak. Gerçekleştirdiğimiz mitinglerde iki temel talebimiz var. 
 
Her geçen gün derinleşen, rejimin ortaya çıkarmış olduğu kriz var. Rejimin krizi ve kapitalizmin dünyada yaratmış olduğu ekonomik krizden etkilenen sadece kamu emekçileri değil. İşçiler, toplumun yoksul kesimleri, kadınlar ve çocuklar bu krizden derinden etkileniyorlar. Yüzlerce şirket iflas bayrağı çekti. Yine küçük esnaf ve köylüler açısından baktığımızda benzer yoksullaşma yaşanıyor. Asgari ücretle çalışan 10 milyondan fazla işçi, giderek açlık sınırının daha da altına itildi. Bu nedenle Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mimar ve Mühendisleri Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği (TTB) ile birlikte başlatmış olduğumuz Krize Karşı Mücadele Programı’nı hayata geçirdik. 
 
AKP-MHP iktidar bloğuna karşı ses çıkaran herkesle ortaklaşan bir döneme geçmiş bulunuyoruz. Semt pazarlarında ve mahallelerde halka hem krizin etkilerini anlatıyor, hem de antidemokratik, baskıcı yönetim anlayışının ortaya çıkarmış olduğu sonuçları anlatarak bizimle birlikte alanlarda olmalarını amaçlıyoruz.
 
Peki, bu mitinglerden sonra nasıl bir ortaklaşma yaratılacak ve mücadele hattı belirlenecek?
 
Emek ve meslek örgütlerinin de içinde bulunduğu 70'e yakın kurum ile bir araya gelerek bir değerlendirme yapacağız. Ocak ayı ortası ya da sonunda Ankara merkezli ortak bir miting yapılması noktasında KESK Yürütme Kurulu olarak bir tutumumuz var. Bunu henüz kamuoyuna açıklamadık, ancak sadece KESK olarak kendi başımıza yapma şansımız yok. Diğer toplumsal kesimler ile birlikte ortak bir karara dönüştüğünde merkezi bir miting yapabiliriz. İşyerlerinde kamu emekçileri ile derinleşen ekonomik kriz, yoksullaşma ve iş güvencesinin ortadan kaldırılmasına dair politikaların yaşamımızı nasıl etkilediği yönünde tartışmalar yürütüyoruz. Yine çeşitli etkinliklerle, diğer toplumsal ve muhalif kesimler ile bir araya geleceğiz.   
 
Önümüzde ekonomik kriz atmosferinde gidilen bir yerel seçimler var. Bu seçimlerin işçi ve emekçiler açısından önemi nedir?
 
Hem kamu emekçilerinin, hem de halkın yerel yönetimlere doğrudan katılması ve özellikle yerel yönetimlerin topladığı gelirlerin yerelin ihtiyaçlarına dönük harcanması noktalarını önemsiyoruz. 
 
Türkiye yeniden bir seçim sürecine girdi. Biz aynı zamanda yerel yönetimlerde örgütlü bir konfederasyonuz. Türkiye'de var olan merkezi yapı demokratik ve katılımcı bir anlayışla yönetilmiyor. Yerel yönetimler, halk, işçi ve emekçilerin dahil edilmediği bir anlayış çerçevesinde yönetiliyor. Merkezi yapının demokratikleştirilmesi, ademi merkeziyetçilik çerçevesinde yerel yönetimlerin güçlendirilmesi noktasında görüşlerimiz var. Hem kamu emekçilerinin, hem de halkın yerel yönetimlere doğrudan katılması ve özellikle yerel yönetimlerin topladığı gelirlerin yerelin ihtiyaçlarına dönük harcanması noktalarını önemsiyoruz. 
 
KESK, yerel seçimlere nasıl yaklaşıyor? Emek cephesinin tavrı ne olmalı? 
 
Türkiye her seçim sürecinde kutuplaşan bir noktaya eviriliyor. Yeni başkanlık rejimi ile birlikte sistemin tek adama bağlandığı ve giderek daha fazla otoriterleştirildiği bir dönemden geçiyoruz. Türkiye'de barış isteyen, emekten yana politikaların hayata geçirilmesi noktasında mücadele eden tüm toplumsal kesimler açısından bu seçimleri önemli bir viraj olarak değerlendirmek gerekiyor. 
 
Kamu emekçileri olarak bizlerin de yerel yönetimlerde söz sahibi olmamız gerekiyor. Son 2 yıla baktığımızda belediyelerde halkın seçtiği seçilmişler yerine kayyumlar atandı ve antidemokratik bir şekilde çalışanlar işten çıkartıldı. Tamamen keyfi, hukuksuz ve giderek daha fazla otoriterleşen bir yerel yönetim süreci ile karşı karşıya kaldık. KESK olarak, eğitim, ulaşım, sağlık gibi hizmetleri halkın ücretsiz almasına dönük politikaları hayat geçiren, çevreye duyarlı, ekolojik bir belediyecilik anlayışını savunuyoruz. Toplumsal muhalif kesimlerle birlikte bir irade beyan etme noktasında çalışmalarımız var. Emekten, demokrasiden, barıştan yana, demokratik katılımcı yönetim anlayışından yana tavır alan, bu konuda gerçekten samimi pratik adımlar atanlardan yana olacağız. Çalışma yaşamının demokratikleştirilmesi, liyakatin belediyelerde esas alınması, ayrımcı politikaların ortadan kaldırılması, kadın emekçilere dönük belediyelerde pozitif ayrımcılık adımlarının atılması noktasında tutum alan, ilkelerini açıklayan siyasi partilerin desteklenmesi noktasında bir dizi çalışmalarımız olacak.
 
KESK olarak, yaklaşan yerel seçimlere ilişkin çeşitli sempozyumlar, tartışma platformları düzenleyerek Ocak ayının ilk haftasında emekçilerin tutumunu örgütsel olarak açıklayacağız.
 
 İktidar ve muhalefet cephesinde hali hazırda kurulan ve kurulmaya dönük temasların sürdüğü ittifaklar konusundaki düşünceleriniz neler?
 
 Antidemokratik uygulamaların son bulmasını isteyen, tek adam rejiminin giderek otoriteleşmesine karşı tutum takınan, yine laik bir ülkede yaşama talebi olan tüm kesimler birlikte hareket etmeli.
 
Ötekileştirici, kutuplaştırıcı, milliyetçi söylemlerle var olan seçmen profilini etkilemeye dönük birçok adımlar atılıyor. Doğal olarak bunun karşısında yer alacak olanlar, milliyetçi politikalara karşı birleştirici bir tutum alması gerekiyor. 24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı şeklinde ikili bir ittifak karşımıza çıktı. Bunun dışında kalan HDP gibi partiler, 3'üncü bir alternatif olarak diğer muhalif kesimler ile birlikte hareket etme zemini buldu. Ancak bunun yeterli olduğunu söyleyemeyiz. Bunu iyi görmemiz gerekir. Bir araya gelmeme, birlikte hareket etmeme eğilimlerinin sonuçta AKP-MHP bloğuna yaradığı açıkça ortadadır. 
 
Yerel seçimlerde barıştan, demokrasiden ve emekten yana olanlar bir araya gelmeli. Antidemokratik uygulamaların son bulmasını isteyen, tek adam rejiminin giderek otoriteleşmesine karşı tutum takınan, yine laik bir ülkede yaşama talebi olan tüm kesimler birlikte hareket etmeli, nesnel koşullar oluşmuştur. Bu anlamda herkesin irade beyanında bulunması gerektiğini düşünüyoruz. Yerel seçimlerde hem batı hem de bölge illeri bazında AKP-MHP bloğuna karşı güçlü ittifakların kurulması lazım. 
 
Nasıl bir ittifak? 
 
Türkiye'de ciddi bir kesim AKP politikalarından rahatsız. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL ile birlikte AKP, kendisine karşı gelen herkese dönük bir şeytanlaştırma politikası izliyor. Türkiye'de şoven, milliyetçi eğilimi geliştirerek sağ oyları kendine konsolide etmek istiyor. Bunun dışında kalan siyasi partilerin benzer tutumların içine girmesi, AKP'nin ayrıştırıcı politikalarına hizmet eder. Bu nedenle CHP gibi partilerin 'Biz HDP ile birlikte hareket edersek oy kaybederiz' yaklaşımı içerisine girmesi, var olan koşullar ile değerlendirildiğinde gerçekçi değil. Bu politikalardan vazgeçmek gerekiyor. 
 
AKP'nin bu politikalarına itirazı olan CHP, İyi Parti, Saadet Partisi gibi partilerin her kentte ortaya çıkan dinamikler ile ortak ittifaklar geliştirmesi gerekiyor. CHP ve İyi Parti'nin yapmak istediği ittifakı dar tutması, birçok yerde yeniden AKP'nin lehine olacaktır. 
 
MA / Erdoğan Alayumat

Diğer başlıklar

24/04/2024
22:51 İran’da Kürt sanatçıya idam cezası
21:46 Sultangazi Kadın Dayanışmasından 'İstismar failini mahallede istemiyoruz' çağrısı
21:10 Mêrdîn’de kaza: Bir çiftçi ve çocuk hayatını kaybetti
21:04 CHP'li Tanrıkulu: Bu bir suç duyurusudur, kayyımlar araç motorlarını bile sökmüşler
20:35 Êlih DEM Parti İl Örgütü’ne gerçekleştirilen baskın protesto edildi
20:26 İHD Colemêrg Şubesinden madde bağımlılığı raporu: Polisler temin ediyor
19:58 Örkmez ve Uğur'un özgürlüğü için eylem
19:50 DEM Parti il binasındaki baskın sona erdi: Katledilen kadınların fotoğrafları yere atıldı
19:42 ‘Kürt basınını susturma çabası Türkiye’ye kaybettirecek’
19:00 KHK eyleminde 1 Mayıs'a davet
18:38 Adana Emek ve Demokrasi Güçleri’nden 1 Mayıs'a çağrı
17:51 İstismar faili serbest, tepki gösteren muhtara gözaltı
17:40 ÖHD ve İHD'den gazetecilere dayanışma ziyareti
17:28 Cenevre eylemi: Saldırılara karşı topyekun mücadeleyi sürdüreceğiz
17:08 Danıştay Eğitim-Sen’e randevu vermedi
17:03 Polis barikatlarıyla çevrilen Şenyaşar: Bu zulmün altında kalın
16:56 Gazeteci Güleş'e 'haber' soruşturması
16:46 Avukatlar gazetecilerle görüştü: Başka evde yapılan aramada deliller gazeteciye yazıldı
16:02 Avukat ve ailelerden savcı mütalaasına tepki
16:00 Madımak Katliamı'nda çocuklarını kaybeden Sivri yaşamını yitirdi
15:33 Sendikalar Taksim’de: Valiliğin kararını tanımıyoruz
15:17 Danıştay başkanı değişmedi
15:14 İzmir'de cinsel saldırı faili öğretmen açığa alındı
15:11 Êlih'te DEM Parti binasına polis baskını
15:08 Bombacıları getiren kişinin telefonu dinleniyormuş
15:00 Ermeni Soykırımı 109’uncu yılında: Soykırımı tanıyın ve af dileyin
14:59 Televizyon stüdyolarına baskında Fransa detayı
14:49 Soylu’nun hedef gösterdiği 2 kişi hakkında müebbet hapis istemi
14:10 Kanser hastası sağlıkçıya riskli görevlendirme!
14:06 Makbule Özer’in tutuklanması protesto edildi
13:57 Aile Hekimliği çalışanları vergide adalet istiyor
13:56 Sağlık meslek örgütlerinden şiddete tepki
13:32 Gar Katliamı Davası: Mütalaada ‘insanlığa karşı suç’ yok sayıldı
13:19 Mali müşavirlerden 15 talep
13:07 Türkoğlu: Özgürlüğümüz için kadın dayanışmasını büyüteceğiz
13:03 Yargıtay'da seçim 23'üncü tura kaldı
12:57 ‘Gazeteciliklerine tanığız, meslektaşlarımızı serbest bırakın’
12:36 DİSK Genel Başkanı: Valiliğin görevi yer göstermek değil güvenliği sağlamaktır
12:28 Gazetecilere 'Kürt Gazeteciler Günü' suçlaması
12:28 MESEM'lerde 336 çocuk kaza geçirdi
12:13 Birçok kentte protesto: Gazeteciliğin engellenmesi suçtur
12:04 Colemêrg'te madenlere karşı 4 talepli eylem
12:02 Deştin'de imar planı davasına red
11:58 İskenderun'da poliklinik olarak kullanılan 3 konteynerde yangın
11:55 Ermeni Soykırımı için 'yüzleşme' çağrısı
11:10 Mereş'te bir çocuk katledildi
10:44 Dêrsim’de 2 kadın tutuklandı
10:40 Bakırhan: Seçim sonuçları 'savaşa hayır' çığlığıdır
Hatimoğulları: Halk tercihini değişimden yana yaptı
10:25 Şehba ve Minbic’e saldırı
10:19 32 yıllık tutsakların tahliyeleri gerekçesiz erteleniyor
09:44 Qerejdax eteklerinde baharın renkleri
09:27 KDP’nin alıkoyduğu gazeteciden haber alınamıyor
09:27 ‘Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü’ için eylemdeler
09:03 Erdoğan'ın Hewlêr ziyareti: Başur halkının tutumu belirleyici olacak
09:00 Ayakkabı çıkarma dayatmasına direnen tutsaklara soruşturma
09:00 Oğlunu bağımlılıktan kurtarmaya çalışan baba destek bekliyor
09:00 Hüseyin Deniz öykü yarışması için başvurular başladı
09:00 Özer için rapor veren ATK'nin tercümanı güvenlik görevlisi çıktı!
09:00 Ekonomik kriz isotu da vurdu!
09:00 24 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
00:32 Pasûr’da uzman çavuş, park nedeniyle tartıştığı genci tehdit etti
23/04/2024
23:08 Özgür Basına yönelik saldırılar Avrupa'da protesto edildi
21:39 Siyaset Bilimci Oğuz: Türkiye'de sendikalaşma oranı yüzde 10
21:05 Soykırımda yakınlarını kaybetti: Ermeni halkı ölüm yolculuğuna çıkarılıyordu
20:19 Tunus açıklarında 19 mültecinin cenazesine ulaşıldı
20:13 Amed Tiyatro Festivali 6'ncı gününde
19:04 Aykol: Özgür Basına yönelik saldırı daha büyük bir operasyonun habercisi
18:50 30 yılın ardından özgürlüğüne kavuşan Bakay’a kitlesel ziyaret
18:44 TJA ve DEM Parti'den Makbule Özer için tahliye çağrısı
18:31 ABD’den 86 sayfalık Türkiye raporu: Kürtler tehdit ve şiddete maruz kalıyor
18:01 Fırat Nehri kıyısında onlarca martı ölü bulundu: Nedeni siyanür mü?
17:54 Makbule Özer’in ailesine ziyaret
17:32 AP Üyesi Villumsen: Erdoğan zulmünün AB'de yeri yok
16:58 DEM Parti ve HDK: Özgür Basın diz çökmeyecek
16:51 Şenyaşar: Bana dava açan Erdoğan failleri neden tutuklamadı?
16:45 Gazetecilerin gözaltına alınmasına itiraz
15:58 AYM kararına rağmen çocuğuyla birlikte cezaevine konuldu
15:41 KNK: Erdoğan’ın yeni savaşı tüm Ortadoğu için bir tehdit
15:29 Gazetecilerin gözaltına alınmasına tepkiler sürüyor
14:47 Gazeteciler: Kürt medyası hiçbir zaman susmadı
14:45 Hatimoğulları'ndan 'Demokratik Anayasa' çağrısı
14:44 DİSK’in Taksim başvurusu reddedildi
14:21 Amed’de Makbule Özer protestosu
13:34 Gözaltındaki gazetecilere avukat kısıtlılığı
13:27 HDK, DBP ve DEM Parti: Özgür Basın’ın yanındayız
13:15 Saldırılara karşı Özgür Basın etrafında kenetlenme çağrısı
12:37 Abdullah Öcalan’ın avukatlarından görüşme başvurusu
12:22 Farqîn Belediyesi kayyımın taşınmaz devir kararlarını iptal etti
12:21 Amed’de 5 yılda 200’den fazla petrol arama-çıkarma sahası açıldı
12:20 Gözaltına alınan gazeteci sayısı arttı
11:50 Kadıköy'de yapılacak Ermeni Soykırımı anması yasaklandı
11:46 Özgür Basın'a dönük gözaltılara tepki yağdı
11:33 Stêrk ve Medya Haber: Halkımızın sesi soluğu olmayı sürdüreceğiz
11:21 Gazeteci Arslan: TV’lere saldırı savaş politikalarından bağımsız değildir
10:44 DFG ve MKG: Saldırılar Özgür Basını yıldıramaz
10:23 Gazeteci Özdemir: Savaş biraz daha uzar ama sonuç değişmez
10:09 Emine Şenyaşar'a ‘Erdoğan'a hakaretten’ dava
10:01 Kazaların eksik olmadığı yol onarılmıyor
09:32 Malezya'da askeri helikopterler çarpıştı: 10 ölü
09:27 Eylemdeki tutsağın annesi: Çözüm İmralı kapılarının açılmasıdır
09:10 Gazeteci Ahmet’ten 182 gündür haber yok
09:06 4 saatlik baskında teknik malzemelere el konuldu
09:04 Tutuklanan zihinsel engelli Gezer’in avukatı: Cezai ehliyeti yok
09:03 AKP'li vekillerin uçak biletleri kayyımdan
09:00 Tutsaklar ‘özgürlük’ eyleminde
09:00 Ermeni Soykırımı 109’uncu yılında
09:00 1 Mayıs’a çağrı: Özgürlük için Taksim Meydanı’na
09:00 Dağlarda bahar rüzgarı esiyor
09:00 23 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
07:41 Özgür Basın çalışanları gözaltına alındı
06:11 Stüdyoları basılan Stêrk ve Medya Haber TV'den çağrı
06:00 Stêrk TV ve Medya Haber TV stüdyolarına polis baskını
22/04/2024
23:41 İsviçre’de Metîna’ya yönelik saldırılar kınandı
22:48 TAJÊ’den Irak devletine: Türkiye’nin ortağı olma
22:23 Gever’de tutuklanan 12 kişi tahliye edildi
21:24 İSİG: Çocuk işçiliğe karşı 1 Mayıs’a
20:42 Şirnex’te 1 kişi gözaltına alındı, 1 kişi tutuklandı
19:48 İzmir’den kadınlar: Özel savaş politikalarına dayanışmayla cevap vereceğiz
18:50 Parti ve derneklerden Şenyaşar’a destek
18:20 Türkiye ile Irak arasında 26 anlaşma imzalandı
18:03 Öğretmen Sendikası’ndan Milli Eğitim Bakanlığına 15 bin imza
17:13 Serêkanîyê Belediyesi tebrik çiçeklerinin gelirini SMA hastasına verdi
17:03 Kayyımdan alınan Tûşba Belediyesinin borcu 237 milyon 374 bin 774 TL
16:35 Hazine 31.6 milyar lira borçlandı
15:06 Bagok’ta yasak sonrası bombardıman ve silah sesleri
14:38 Êlih’te kayyım 3 milyar 53 milyon 977 bin TL borç bıraktı
14:25 81 yaşındaki Makbule Özer tekrar tutuklandı
14:24 DEM Parti PM sonuç bildirgesi: Alacakaranlığa karşı ilk ışık yakılmıştır
14:06 İki dönem kayyımla yönetilen Kop Belediyesi’nin borcu açıklandı
13:16 Bakırhan’dan JINNEWS ve MA’ya ziyaret
13:05 DEM Parti Sözcüsü Doğan: Yeni dönem yol haritamız Üçüncü Yol siyasetiyle örülecek
12:49 DEM Parti Kürt gazetecilere yönelik baskıyı Meclis’e taşıdı
12:18 Bagok’taki 5 alanda ‘geçici özel güvenlik bölgesi’ ilanı
11:23 Kargon var denilerek çağrılan genç gözaltına alındı
11:19 Dersim’de 5 gözaltı
11:03 KDP Erdoğan ziyareti öncesi Hewlêr caddelerine Türk bayrakları astı
11:02 Gever kayyımı milyonları emniyet, kutlama ve kadayıfa harcamış
10:18 DEM Parti: Kürt gazeteciler 126 yıldır hakikatin izinde
09:49 Şengal'de 'özsavunma' hamlesi: Kendini savunmak her kadının görevi
09:13 Bakırhan: Çözüm için samimi olan her partiye açığız
09:06 Tutsaklar ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ eyleminde
09:01 KDP’nin alıkoyduğu gazeteciden 181 gündür haber yok
09:01 ‘Birlikte mücadeleyle İmralı tecridi kaldırılabilir’
09:01 Yazar Karacabey: Sanatçıların inadı çok hükümet devirir
09:00 Gazeteci Karadaş: Ortadoğu'da halkların kaderi birbirine bağlı
09:00 22 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
08:40 Adana’da minibüs kazası: 3 ölü, 18 yaralı
21/04/2024
23:11 Amedspor Kadın Futbol Takımı’ndan 3-1’lik skor
23:04 Amed’te Tiyatro Festivali sürüyor
21:17 Sakarya’da bir kadın hayatını kaybetmiş halde bulundu