‘24 Haziran Kürtler açısından hesap sorma günü’

img
HABER MERKEZİ - Partilerine dönük destek açıklamasında bulunan İnsan ve Özgürlük Partisi’ne yaptıkları teşekkür ziyaretinde konuşan HDP’nin Van Milletvekili Adayı Tayip Temel, “24 Haziran'ı Kürtler açısından bir hesap sorma günü olarak görüyoruz" dedi. Serhat bölgesinin diğer kentlerinde de HDP’liler çalışmalarını sürdürdü.
 
Van’da seçim çalışmaları kapsamında HDP'liler, 24 Haziran’da HDP ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı destekleme kararını açıklayan İnsan ve Özgürlük Partisi’ne teşekkür ziyaretinde bulundu.
 
HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Van Milletvekili Adayı Tayip Temel ile partinin Van İl Eşbaşkanı Ümit Dede tarafından gerçekleştirilen ziyarette, heyeti İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Mehmet Kamaç ve parti yöneticileri karşıladı. 
 
'AKP-MHP İTTİFAKI SEÇİMİ KAZANMA DEĞİL KÜRT İNKARINA DÖNÜKTÜR'
 
Yapılan sohbette seçimlere dair gözlemlerini aktaran İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Mehmet Kamaç, halkın suskun görünse de seçimlerde Kürt halkına yaşatılanlara büyük yanıt vereceğini ifade etti.
 
HDP Milletvekili Adayı Tayip Temel ise, destekleri için Kamaç'a teşekkür etti. Seçimlerin Kürt halkı için tarihi bir önem taşıdığını söyleyen Temel, Türkiye'de yaşanan felaketin mutlaka sonlandırılması gerektiğini belirti. Temel, "AKP'nin MHP ile yaptığı ittifak sadece seçimi kazanmak için yapılan bir stratejik ittifak değil, Kürt halkının imha ve inkarına dönük bir ittifaktır. Biz 24 Haziran'ı Kürtler açısından bir hesap sorma günü olarak görüyoruz" dedi.
 
İPEKYOLU
 
HDP Van Milletvekili adayı Murat Sarısaç ise, İpekyolu ilçesine bağlı Hayvan Pazarı ve Sebze Hali esnaflarını ziyaret etti. Sarısaç’a partilerinin İl Eşbaşkanı Yadişan Karabulak ile İpekyolu İlçe Eşbaşkanı Edibe Babur eşlik etti.
 
İlk olarak Hayvan Pazarı’nı ziyaret eden HDP’liler buradakilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Özellikle tarım ve hayvancılığın bitme noktasına gelmesi, mazot, yem ve saman fiyatlarında yaşanan yüksek artış ile yayla yasaklarından şikayet eden esnaf ve yurttaşlar, 24 Haziran seçimlerinde AKP’nin gideceği dile getirdi.
 
Yurttaşlardan birinin Erdoğan’ın kast ederek “Rahat uyuyun o gidecek” sözleri üzerine Milletvekili Adayı Sarısaç, “24 Haziran’dan sonra AKP gidecek. O gidince hepimiz rahat uyuyacağız” karşılığını verdi.
 
Sarısaç, satın alınmak istenen bir hayvan için pazarlı yapan alıcı ve satıcı arasında arabululuculuk da yaptı. Alıcının 700 TL, satıcının 750 TL istediği pazarlıkta Sarısaç’ın tarafları 725 TL’ye ikna etmesi üzerine pazarlık son buldu.
 
Sarısaç ve beraberindekiler ardından Sebze ve Meyve Hali’ne gitti. Haldeki esnafları tek tek dolaşan partililere, gittikleri hemen her dükkanda hal esnafının “Bize bir şey anlatmanıza ve söylemenize gerek yok. Biz zaten 24 Haziran'da gereğini yapacağız” demesi dikkat çekti.
 
Esnaflardan birinin “AKP’yi tarihin çöplüğüne göndereceğiz” sözleri ise, halk esnaflarından uzun süre alkış aldı.
 
EDREMİT
 
HDP Van Kadın Seçim Komisyonu ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) öncülüğünde Edremit ilçesine bağlı Aşağı Pertek mahallesinde  seçim çalışmaları kapsamında çat kapı çalışması yürütüldü. Kadınlar, kapıda, yolda sokakta gördükleri herkese bildiri dağıttı. Çalışmaya yerine kayyım atanan Edremit Belediye Eşbaşkanı Sevil Rojbin Çetin ile TJA aktivistleri katıldı. Kapı çalışması ardından ilçeye bağlı Cevdet Paşa mahallesine gelen kadınlar, Semt Pazarını ziyaret etti. 
 
Semt pazarını ziyaret eden milletvekili adayı Muazzez Orhan ve beraberindeki kadınlar pazara gelenlere hem bayram kartı hem de broşür dağıttı. Bayram yoğunluğundan dolayı alışverişe gelenlerle sohbet eden Orhan, kadınların ikinci bayramı 24 Haziran'da yaşayacaklarını söyledi.
 
MUŞ
 
Muş’ta ise HDP Milletvekili Adayı Gülistan Kılıç Koçyiğit beraberindeki partililer birlikte seçim çalışmaları kapsamında Varto ilçesine bağlı köylere gitti. Gittikleri her yerde özellikle kadın ve çocukların yoğun ilgisi ile karşılaşan HDP’liler, halkla sohbet etti, seçimlerin önemini anlattı. Ardından çalınan müzikler eşliğinde hep birlikte halaya duruldu. 
 
AĞRI
 
Ağrı’da ise, HDP milletvekili adayları Dilan Dirayet Taşdemir, Abdullah Koç, Berdan Öztürk ve Kezban Ögel Dumlu, seçim çalışmaları kapsamında Tutak ilçesinde düzenlenen halk buluşmasına katıldı. HDP İlçe Örgütü binası önünde gerçekleşen buluşmada, ilçe halkı heyeti ellerinde parti bayrakları ile karşıladı. HDP’liler selamlaştıkları ilçe sakinleri ile birlikte halaya durdu. Buradaki buluşma sonrası ziyaretlere devam edildi.
 
HAKKARİ
 
Seçim çalışmalarının bir diğer adresi olan Hakkari’de de HDP Milletvekili Adayı Özgür Zeydanoğlu, DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir ve HDP Disiplin Kurulu Başkanı Hamit Geylani ile birlikte ziyaretlerde bulundu. 
 
Çukurca’ya bağlı Güzeldere (Minyaniş) Ormanlı (Zawîte) Çığlı (Aşût) Gündeş (Mêrgan) köylerine giden isimler, gittikleri her yerde coşkuyla karşılandı.
 
ÖZDEMİR: HİÇBİR POLİTİKA KÜRTLERİ KARŞI KARŞIYA GETİREMEDİ
 
Çığlı (Aşût) köyüne yapılan ziyarette konuşan DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir, AKP’nin bölgede yürüttüğü savaş stratejisi üzerinde durdu. Özdemir, “AKP, Kürdistan’ın dört parçasında savaş stratejisi izliyor. Ama aynı zamanda tüm Kürdistan'da ciddi bir mücadele sürmektedir. Onların hiçbir politikası Kürtleri karşı karşıya getiremedi. Kobani’den bugüne, büyük bir mücadele yürüten Kürt halkı, birlikteliğini korudu ve mücadelesini yükseltti. Kerkük’ten Efrin'e, yapılan bütün saldırıların temel amacı Kürt halkına yöneliktir. Bu süreçten sonra hiçbir güç, Kürt halkını yıldırmaz. 24 Haziran’da da bunu göstereceğiz” dedi. 
 
ZEYDANOĞLU: DURUŞUNUZU YÜKSEK DAĞLARINIZDAN ALIYORSUNUZ
 
Ormanlı (Zawîte) köyüne yapılan ziyarette konuşan Milletvekili Adayı Özgür Zeydanoğlu ise, bölge halkının çektiği acılar üzerinde durdu.
 
“Bizler biliyoruz ki her toplum duruşunu kendi coğrafyasından alır. Sizler de duruşunuzu yüksek dağlarınızdan alıyorsunuz. Kürt halkını yönelik yapılan tüm saldırıların hesabını 24 Haziran'da hep birlikte soracağız” diyen Zeydanoğlu, herkesten sandık başına giderek iradelerine sahip çıkma çıkmalarını istedi.
 
KARS
 
Seçim çalışmalarının hız kesmeden sürdürüldüğü Kars’ta da HDP milletvekili adayları Arzu Moco, Ayhan Bilgen ve Bişar Abdi Alınak,  birçok ilçede kent halkı ile bir araya geldi.  
 
Adaylardan Arzu Moco, Çimento köylerine ziyaretlerde bulundu. Moco’ya gittiği her yerde özellikle kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Selahattin Demirtaş’ın fotoğraflarını dağıtan Moco ve beraberindekiler çalışmalarını akşam saatlerine kadar sürdürdü. Milletvekili adaylarından Ayhan Bilgen, Arpaçay ilçesinde halk ile buluşurken, Bişar Abdi Alınak ise Digor ilçesinde çalışma yürüttü.
 
Adayların yanı sıra partili kadınlar da mahalle çalışması yürütüp, el bildirileri dağıttı.  
 
ARDAHAN
 
HDP Ardahan milletvekili adayları Taşkın Aktaş ve Yaşar Kaya ise,  seçim çalışmaları kapsamında köy ziyaretlerini sürdürdü.
 
Merkeze bağlı Meşedibi (Marafgo), Hanak ve İncedere köylerine giden HDP’liler, sohbet ettikleri halkın sorunlarını dinledi. Dile getirilen sıkıntıların ancak HDP ile çözüm bulacağını ifade eden HDP’li adaylar, HDP’nin baraj altında kalması durumda insanların karanlığa gömüleceği uyarısında bulundu.
 
Aktaş, 24 Haziran günü bütün Türkiye halkına güneşin yeniden doğacağını belirtti.  
 
IĞDIR
 
Sabah saatlerinde Iğdır kent merkezinde bir araya gelen ve aralarında milletvekili adayları Kıznaz Türkeli ve Habip Eksik’in de bulunduğu çok sayıda kişi seçim çalışmalarına katıldı. İki gruba ayrılan HDP’lilerden bir grup kent merkezinde kurum ve mahalle ziyaretlerini sürdürürken, diğer grup da Iğdır’a bağlı Azeri köyleri olan Gökçeli, Şıralı, Alican, Bayat, Kacer, Cennetabat ve Koçkıran köylerini ziyaret etti. Ev ev, kapı kapı gezen HDP’liler gittikleri her köyde yoğun ilgi ile karşılaştı. 
 
MHP’Lİ GENÇ: ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İÇİN AİLEMLE BİRLİKTE OYUMU HDP’YE VERECEĞİM
 
Gökçeli köyünde bir üniversite öğrencisi, aileden MHP’li olduklarını ve her seçim MHP’ye oy verdiğini söyledi. Genç, ülkenin ekonomik açıdan geldiği duruma dikkat çekerek, “Ben bir üniversite öğrencisiyim ve bir yıl sonra mezun olacağım ama bir geleceğim yok. Ülkemizin geleceği için ailemle birlikte bu seçimlerde HDP’ye oy vereceğimin sözünü veriyorum” demesi dikkat çekti.
 
‘YAŞANAN DURUM YILDIRIM VE KOÇ DURUMUDUR’
 
Ardından Kacer köyüne geçen HDP’liler yurttaşlarla sohbet etti. Burada çiftçilik yapan bir yurttaş, yaşanan durumu şu sözlerle özetledi: “Fenerbahçe başkanlık seçiminde Aziz Yıldırım’ın ne kadar iddialı ve kinli bir şekilde seçime gittiğini hatırlıyoruz. Diğer aday Ali Koç’un da ne kadar kibar ve iyimser bir şekilde seçimlere girdiğini gördük. Ve sonuç Koç 16 bin oy alırken, Yıldırım ise sadece 4 bin oy aldı. Bu seçimler de aynen öyle olur ve HDP Iğdır’dan 2 milletvekilini Meclise gönderecek” dedi.
 
Azeri kadınlar da, HDP milletvekili adayı Kıznaz Türkeli’ye yoğun ilgisi göstererek seçimlerde, “Özümüze oy vereceğiz” dedi. 
 
URFA 
 
HDP’nin 24 Haziran seçimleri için çalışma startını verdiği andan itibaren dur durak bilmeden, neredeyse gidilmedik yerleşim alanı, birebir görüşülmeyen seçmeyen bırakmayan Urfa milletvekili adayları, bugün de çalışmalarına aralıksız devam etti. 
 
Kenti ve bağlı ilçe ile mahalleleri adım adım gezerek seçmenlerden HDP’ye destek isteyen adaylardan Ömer Öcalan, kendisine çok yakın ilgi ve alaka gösteren Suruç ilçesinde seçmenlerle bir araya geldi. Esnafları tek tek gezerek sohbet eden, hal hatır soran, sorunlarını dinleyen ve HDP’nin projelerini anlatan Öcalan, HDP İlçe örgütüyle birlikte esnaf ve kurum ziyaretlerini akşam saatlerine kadar devam ettirdi. 
 
HDP’nin diğer bir milletvekili adayı Aliye Kızıldamar, Siverek ilçesinde yoğun temposu olan bir çalışma günü geçirdi. HDP İlçe yöneticilerinin eşlik ettiği Kızıldamar, Kışla Caddesinde başladığı esnaf ziyaretlerini ilçenin genelinde devam ettirdi. Yapılan aile ziyaretlerinin ardından Siverek Devlet Hastanesinde kalan hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Kızıldamar, bir ara bayram pazarını ziyaret ederek burada seçmenlerle bir süre sohbet ederek HDP’ye destek istedi. 
 
Çalışmalarına Urfa’nın Bozova ilçe merkezinde devam dene Roza Yazmacı ise kadınlarla halk toplantısı şeklinde tertiplenen görüşmeler gerçekleştirdi. 24 Haziran’ının tüm ülke için sıradan bir seçimden öteye bir anlam taşıdığına vurgu yapan Yazmacı, bu kez seçimlerin “aydınlık ve karanlığa giden yol ayrımı” olduğuna dikkat çekerek yurttaşlara “aydınlık” bir gelecek için HDP’ye destek verme çağrısı yaptı. 
 
Urfa kent merkezinde çalışmalarını sürdüren vekil adayları Songül Arpa, Nusrettin Maçin ve Eyyübiye ilçe örgütü, Evren Sanayi Sitesi’ndeki esnaf ve emekçileri ziyaret ederek Ramazan bayramlarını kutladı. 
 
Diğer adaylar Nimettullah Erdoğmuş, Şerif Bendaş, Haliliye ilçesi ve kırsal mahallerini ziyaret ederken, Yusuf Yetim ve İsmail Telli ise Karaköprü’ye bağlı mahallelerde çalışmalarına devam ettiler. 
 
 

Diğer başlıklar

11:50 Colemêrg’te heyelan: Küçükbaş hayvanlar toprak altında kaldı
11:30 YRP’li başkanın ilk icraatı sitesinin önünü mıcırlama oldu
10:36 Bakırhan: Yeni dönem perspektifimiz çok net; örgütleneceğiz, genişleyeceğiz | YENİLENDİ
10:13 Çocuğa şiddet uygulayan imam serbest bırakıldı
09:45 9 öğrenciye cinsel tacizde bulunan okul müdürü tutuklandı
09:20 Süleyman Ahmet’ten 179 gündür haber yok
09:18 El konulan mektup gerekçesiyle tahliyesi 11 ay ertelendi
09:14 Tutsakların 'Abdullah Öcalan'a özgürlük' eylemi sürüyor
09:14 Kürkçüler Cezaevi'nde hasta tutsaklar 3 yıldır tedavi edilmiyor
09:12 1 Mayıs'ın adresi Taksim Meydanı
09:10 Özel savaş gerçekliği: Uyuşturucu değil kitap bulundurmak suç
09:08 'Su sorununu çözeceğim' sözü verip kenti susuz bıraktı
09:07 Wanlılar: Kenti birlikte yöneterek kayyım tahribatlarını giderebiliriz
09:05 Müslim: PKK bahane, hedef Kerkük ve Süleymaniye
09:01 Demir'den 'ortak mücadele' çağrısı: Hep beraber İmralı kapılarını açalım
09:00 20 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
19/04/2024
23:56 Norveç’te hükümet kabinesinde değişiklik yapıldı
23:08 İstismar faili Kösedağ hakkındaki haber ve paylaşımlara erişim engeli
21:23 Amed’te Tiyatro Festivaline yoğun ilgi
21:15 Her Yer Çocuk Derneği İzmir’de Açıldı
21:01 Doğan’dan Mêrdîn ve Amed’e müfettiş tepkisi: Beyhude çabalar
20:46 Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi’ne resen soruşturma başlatıldı
19:54 Bakanlıktan 'müfettiş' açıklaması
18:07 Şengal’de toplu mezar bulundu
17:56 İsrail’in saldırıları 196’ncı gününde: 34 bin kişi hayatını kaybetti
17:50 Amed Büyükşehir Belediyesi ‘bayrak kaldırıldı’ haberini yalanladı
17:33 Kerim Coşkun, boşanma aşamasında olduğu kadını katletti
17:13 Serêkaniyê Belediyesi üretim atölyesi kurdu
17:10 Halise Aksoy cezaevinden çıktı
16:49 İç Anadolu Cezaevleri raporu: En az 42 tutuklu yaşamını yitirdi
16:34 Emine Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti 80’inci gününde
16:04 Gözaltına alınan 8 kişi serbest bırakıldı
15:57 Amed Tiyatro Festivali’nde ‘Güney’deki Kürt Tiyatrosu’ konuşuldu
15:55 Dedeoğulları'na saldırı davasında sanıklara indirimli cezalar
15:41 DEM Parti Hüda Kaya’nın tutukluluğunu Meclis’e taşıdı
15:30 Lezita işçilerini ziyaret eden kadınlar, sendika başkanı tarafından tehdit edildi
15:27 ‘Yüksek güvenlikli cezaevleri kapatılsın’ çağrısı
14:49 186 kişinin hayatını kaybettiği site kaçak çıktı
14:45 Tanju Özcan hakkında suç duyurusu
14:38 Sinpaş'tan ekolojiste 'kapımı kırdın' davası
14:35 Riha'da iş cinayeti
14:27 Tutsaklara 'tarafsız koğuş' baskısı
14:26 'Konuş, sen nerelisin' diye soran yurttaşa soruşturma
14:25 Mersin Emek ve Demokrasi Platformu’ndan 1 Mayıs çağrısı
14:16 30 yıllık tutsağın tahliyesi 6 ay ertelendi
14:03 Wan’ın Tûşba ve Artemêt ilçesinde şüpheli ölüm
14:01 İzmir'in su kaynağına kum ocağı açılacak
13:45 Erkek şiddeti sonucu yaralanan Yıldız yaşamını yitirdi
13:44 Suriye'de DAİŞ saldırısı: 28 asker ve milis öldü
13:20 AYM'den üniversitelerde bildiri dağıtmaya dair karar
12:06 Oğlunun cenazesini alamadan yaşamını yitirdi
11:23 İmralı için ailelerden görüşme başvurusu
11:21 Konya'da Talha Ç. anneannesini katletti
11:18 Maden faciasının yaşandığı yerde bir kişinin cenazesine ulaşıldı
11:11 Ege'de 4.5 büyüklüğünde deprem
10:42 Türkiye saldırısında bir peşmerge hayatını kaybetti
10:33 Hatimoğulları: Seçim sonuçları umudumuzu büyüttü
10:20 Bolu'da erkek şiddeti: 2 kişi katledildi
09:52 Halise Aksoy tahliye edildi
09:50 İtirafçı beyanları üzerinden ağırlaştırılmış müebbet talebi
09:46 Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için eylemdeler
09:29 KDP'nin alıkoyduğu gazeteciden haber alınamıyor
09:22 Dağlardan sofraya inen Zuzax
09:17 ABD basını: İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı
09:15 'MEB farklı projelerle cemaat ve istihbaratı okullara sokuyor'
09:08 Ziyaret Beldesi borç batağında
09:02 'Ekoloji mücadelesi anti-militarist ve anti-emperyalist olmalı'
09:02 Ortadoğu'da çatışmalar tırmanıyor: Tek çözüm Demokratik Ulus
09:02 Adalet Nöbeti eylemcileri: Mücadelemiz devam edecek
09:01 Baharın müjdecisi kardelenler çiçek açtı
09:00 19 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
01:24 Kobanê’de SİHA saldırısı
01:18 ABD, Filistin'in BM üyeliğini veto etti
01:14 Kenya’da helikopter kazası: Genelkurmay Başkanı ve 10 asker öldü
01:10 Meclis İliç Komisyonu’nun üyeleri Resmi Gazete’de
18/04/2024
23:17 Tokat'ta 4.4 büyüklüğünde bir deprem daha
23:09 Amed Tiyatro Festivali’nin startı verildi
22:49 Dêrik Belediyesi’nde x-ray cihazları kaldırıldı
22:31 Rönesans Rezidans davası: İmar affı yapan, imzası olan herkes yargılansın
21:31 Tokat’ta ev ve ahırlarda ağır hasar oluştu, halk sokakta
21:18 DİSK’ten 1 Mayıs’a katılım çağrısı
20:16 Erdoğan, AYM başkanıyla görüştü
20:06 AKP’li belediye, kömür küllerini dereye döktü
19:35 ‘Gardiyanlar, Örkmez ve Uğur’u ‘sizi tecavüzcülerin yanına veririz’ diye tehdit ediyor’
19:22 SES eski Eş Genel Başkanı Erden'in ev hapsi kaldırıldı
19:10 Kadınlar Amed’den seslendi: Devlet şiddetine karşı mücadeleye devam
18:27 Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem
18:23 DEM Parti, AK Genel Sekreteri Pejcinovic ile görüştü
17:54 Emine Şenyaşar’ın Adalet Nöbetine ÖHD ve DEM Parti’den destek
17:18 51 kişinin hayatını kaybettiği Furkan Apartmanına ilişkin rapor
17:06 Et ve Süt Kurumu’ndan yüzde 25’lik zam
17:01 Hastane deposunda bir işçi ölü bulundu
15:54 Amed’de kaza: 2’si çocuk 10 yaralı
15:48 21 kişinin hayatını kaybettiği otelin 5 kolonu eksikmiş
15:46 MEB’de ‘ihale’ soruşturmasında 3 gözaltı
15:26 AKP'li Beyoğlu'nun kaldırdığı kadın heykeli yeniden dikildi
14:47 Özerk Yönetim ve Şam yeniden diyalog masasında
14:46 Êlih kayyımı 3 milyar 53 milyon 970 bin TL borç bıraktı
14:44 Wan’da düzenlenecek 1 Mayıs bölge mitingine çağrı
14:22 Abdullah Öcalan’ın ailesi ve avukatları CPT ile görüştü
14:21 Uzman çavuş tacizini takip eden Şirnex Barosu’na tehdit
14:20 Kaçak kazıda 3 kişi hayatını kaybetti
14:15 AKP'li yönetim belediye araçlarını bu hale getirdi
13:57 Gazeteci Gültekin hakkında beraat kararı
13:45 Taşımalı oylarla seçilen AKP'liler birbirlerini 'kirli işlerle' suçladı
12:52 Konya’da kuran kursu patlama davasında yeniden karar çıktı
12:43 CHP’nin yeni grup başkanvekili belli oldu
12:33 Abdullah Öcalan’ın avukatlarından görüşme başvurusu
11:40 Wan-Gever yolu heyelan nedeniyle kapandı
11:39 AKP’nin bıraktığı borç billboardlara asıldı
11:04 Gazeteci Yalçın’a 1 yıl hapis ve para cezası
10:59 DEM Parti MYK'si toplandı
10:54 1 kolber katledildi, 1 kolber kayıp
10:36 Gülistan Doku Futbol Turnuvası: Özel savaşa karşı sahaya çıkıyoruz
10:10 Cinsel saldırıdan tutuklanan askerden 'saygın biriyim' savunması
09:45 Remziye Bor davasında AYM’den karar bekleniyor
09:28 Kayyımdan Erdoğan mitingi ve hediyelik eşyaya 8 milyon 886 bin TL harcama
09:04 177 gün oldu: Gazeteci Ahmet’ten haber yok
09:03 Tutsaklar Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için eylemde
09:02 Ahtamar’da ilkbahar güzelliği
09:00 MİT’in çocuk etkinliğine tepki: Eğitim eğitimcilere bırakılmalı
09:00 'Tutsakların direnişine ortak olalım'
09:00 Gazeteci Özuğurlu: Egemenlerin düzeni arıza vermeye başladı
09:00 Gazeteci Oynaş: Cezaevinde baskılara karşı direniş arttı
09:00 18 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
08:54 Uluslararası 'Öcalan’la Diyalog' etkinlik günleri düzenlenecek
08:48 Deprem yaşanan Tokat’ta okullar tatil
00:43 Furkan Nesli Derneği’nde bıçaklı saldırı
17/04/2024
22:08 Şengal’de Çarşema Sor kutlamaları
20:44 Çanakkale'de kanal çalışmasında göçük: 2 işçi hayatını kaybetti
20:20 Binarê Qendîl’e saldırı
18:31 Uzman çavuş ‘cinsel saldırı’ suçundan tutuklandı
18:24 Evli olduğu Enes Suna tarafından şiddet gören kadın hayatını kaybetti
18:01 Japonya’da 6.4 ve 5 büyüklüğünde deprem
17:43 Cenevre’de CPT’ye çağrı: Tecrit işkencesini sonlandır
17:34 Şenyaşar: Üstünlerin hukukuna karşı nöbetimiz devam ediyor
17:26 Irak Parlamentosu'ndan Türkiye'ye ziyaret
17:02 Kobanê Davası’nda tahliye çıkmadı
16:45 Misirc kayyımının borçları bilboardlara asıldı
16:31 Sırrı Süreyya Önder Meclis oturumunda rahatsızlandı
16:14 Esenyurt’ta mobilya imalathanesinde yangın
15:55 Bafil Talabani: Seçimler zamanında yapılacak
15:53 Hezex’te renkli Çarşema Sor Bayramı kutlaması
15:35 Kayyım seçime 2 gün kala tüm kamera kayıtlarını sildirdi
15:29 Colemêrg’te 3 bölge 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi
15:24 Belediyede 4 görev verilen AKP'li başkan görevden alındı
15:21 Abdullah Öcalan’ın aile ve avukatları AK’de: Bu kanunsuzluğu durdurabilirsiniz
15:17 Emekli ve emekçilerin maaşlarının düzenlenmesi için komisyon kurulması talebi
15:08 YSK, Hatay ve Ordu başvurularını reddetti
15:06 İşkence görüntüleri ortaya çıkan Veli’den günlerdir haber yok