Çermik'te referandum günü 2 kişiyi öldüren sanığa müebbet isteniyor

img

DİYARBAKIR - Çermik'te 16 Nisan referandum günü  2 aile arasında oylama sırasında başlayan ve 2 kişinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili tutuklu sanık M. Yıldız hakkında "müebbet hapis" istemiyle dava açıldı. İfadelerinde AKP'li olduklarına vurgu yapan tutuklu sanığın Başbakan'a gönderdiği mektup da iddianamede yer aldı.

Diyarbakır'ın Çermik İlçesi'ne bağlı Yabanardı köyünde 16 Nisan 2017'da yapılan referandum için kurulan sandıkta, köy muhtarı H. Yıldız'ın oy kullanmaya gelinleri engellemesiyle başlayan ve okulun bahçesine taşınan olay da Abdurrezzak Yıldız ve oğlu Şeyhmus Yıldız'ı öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 
 
Aileler arasında daha önce yaşanan anlaşmazlık, referandum günü köy muhtarı H. Yıldız'ın gelini ve aynı zamanda yeğeni olan H. Yıldız'a oy verme işlemi sırasında müdahale etmesiyle büyüdü. Okul içinde yaşanan tartışmanın okulun bahçesinde kavgaya dönüşmesi üzerine,  olayı duyan muhtarın oğlu eski köy korucusu M. Yıldız iddiaya göre yanında getirdiği tabanca olayın yaşandığı okulun bahçesinde bekleyen köy korucusu amcası Abdurrezzak Yıldız ile oğlu Şeyhmus Yıldız'a mermi yağdırdı. Bunu gören yarıların yakınları M. Yıldız'ı darp etti. M. Yıldız (37)  çevrede bulunan korucu ve askerlerin yardımıyla evine götürülerek gözaltına alındı. 
 
 'KOMUTANIM BEN DEVLET İÇİN VURDUM HAPİS YATACAĞIMI BİLİYORUM'
 
İdris Yıldız isimli yurttaş ise, olayda ağır yaralanan Şeyhmus Yıldız'ı tedavi için Çermik Devlet Hastanesi'ne götürdüğü 02 AB 510 plakalı  aracın  köy içinden geçtiği sırada  kimliği belirlenmeyen kişiler tarafından uzun namlulu silahla  taranması sonucunda yaşamını yitirdi.  Toplam 3 kişinin yaşamını yitirdiği olaylarda en az 7 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. Jandarma olaydan sonra korucularla birlikte evinde gözaltı işlemi yaptığı şüpheli eski köy korucusu M. Yıldız ile  olaya ilişkin yaptığı görüşmeye ilişkin tutanak tuttu.  2'si asker ve 3'u korucu olmak üzere 5 kişinin imzasının yer aldığı tutanakta,  şu ifadelere yer verildi, "Şüpheli Mehmet Yıldız'ın yerde yatar şekilde durduğu görüldü, Şüpheli M. Yıldız'a neden maktuller Abdurrezzak Yıldız  ile  Şeyhmus Yıldız'ı  sorulduğunda 'Komutanım ben devlet için vurdum. Hapis yatacağımı biliyorum' şeklinde beyanında bulundu. (Yaralanmasına rağmen kendinde olan bir insan gibi konuşabiliyordu). Şüpheli M. Yıldız'a kim tarafından darp edilerek bıçaklandığı sorulduğunda;  'Kim olduğunu biliyorum. Arbede sırasında ben silahla ateş ettikten sonra Osman Kılıç elimden silahı aldı. Silah ne olduğu bilmiyorum" şeklinde beyanda bulunduğu. Tutanak tarafımızca tanzim edilerek doğruluğu taraflarca okunduktan sonra müştereken imza altına alındı"  denildi.   
 
SAVCILIK VE HÂKİMLİKTE İFADE VERMEDİ 
 
Şüpheli M. Yıldız,  20 Nisan 2017'de çıkarıldığı Çermik Cumhuriyet Başsavcılığı ve Sulh Ceza Hâkimliğinde sağlık sorunlarını gerekçe göstererek ifade vermedi.  M. Yıldız,  ifadelerinde "Şu an sağlık durumum el vermediği için ifade verecek durumda değilim.  Sağlıklı düşünemiyorum. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmemekle daha sonra ifademi vereceğim" şeklinde ifade verdi. Şüpheli ifadesinin ardından 20 Nisan'da tutuklandı. 
 
BAŞBAKANA  MEKTUP :  SİZE AKLEN VE KALBEN İNANMIŞ OLMANIN KARŞILIKSIZ BEDELİNİ..
 
Sanık tutuklu olduğu cezaevinde 24 Ekim 2017'de Başbakan Binali Yıldırım'a hitaben BİMER aracılığıyla yazdığı ve BİMER'in dava dosyasına konulan dilekçede şu ifadelere yer verildi, "Sayın Başbakan Bin Ali Yıldırım, Değerli Büyüğüm; şahsen size rahatsızlık verdiğim için özrümün kabulünü arz ederek mağduriyetimi bilginize sunmak istiyorum. İçinde yaşadığımız bölgenin sosyal şartları malumunuzdur. Aile olarak milli iradeye ve milli iradenin her türlü zorbalığa üstün gelmesini temin edenlerin yoluna teslim olmuş, baş koymuşuz. Yaşanan talihsiz olayın kesinlikle bizim kusurumuzdan kaynaklanmadığını bilmeniz bizim en büyük arzumuzdur. Müessif vakada vefat eden şahısların referandum günü seçim mahalline kaleşnikoflarla gelmeleri ve çok daha ağır bir neticeye sebebiyet verecek girişimler babamın dikkati sayesinde atlatılmış; fakat, gönül verdiğimiz yolda gösterdiğimiz irade karşı tarafı zorbalığa devam etmekten alıkoymamıştır. Jandarmanın müdahalesiyle kalleşnikoflar görünmez hale getirilmiş, fakat sizlere hizmet düştür. Ailem ve babam aleyhine tertip yoğunlaşarak fiili saldırıya dönmüştür. 
 
Babamın saldırıdan kurtarma girişiminde bulunduğunda 20 kişinin bıçaklı ve taşlı linç girişimine uğraması karşısında müessif olay meydana gelmiştir. 
Siz büyüklerim bilmesini istediğim tek naçiz husus maktul şahısların insanların serbestçe tercihlerini yapma istediğini zorbaca engelleme girişimine karşı koymamız sebebiyle bu vaka meydana gelmiştir. Size aklen ve kalben inanmış olmamızın karşılıksız olarak bedelini ödememiz kaderimiz ise hiç gocunmadan bunu ödemeye hazır olduğumu da bilmenizi isterim.  Saygılarımla "
 
MAHKEMEYE DİLEKÇE GÖNDERDİ: BABAM VE KARDEŞİM AKP MÜŞAHİDİ 
 
Sanık M. Yıldız, mahkemeye çıkmadan önce yargılamaya bakan Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne hitaben yazdığı ve dava dosyasına konulan dilekçede karşı tarafını ve ölen kişileri suçlayan ve bu kişilerin kendisine saldırdığını savundu. Sanık mektubunda kendisini özetle şöyle savundu, "Sayın Başkanım ülkemiz genelinde 16 Nisan 2017'da yapılan referandumun ülkemizin geleceği için çok önemli olduğu açıktır. Devleti yıkmak amacıyla kurulan örgüt mensuplarının seçim öncesi hain fikirler peşine düşmeleri neticesi, son derece üzücü bir olay meydana gelmiştir.  Babam ve kardeşim AKP müşahidi olarak görev yapmaktaydılar. Oylar çalınmasın, insanlar düzgün oy kullansın diye titizlik göstermişler" iddiasında bulundu. 
 
ÖNCE OLAYI ANLATTI SONRA İSE İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ 
 
Köy muhtarı ve aynı zamanda kayın babası olan H. Yıldız tarafından oy kullanması engellenen H. Yıldız, olaydan sonra jandarmada verdiği ilk ifadesinde "Oyumu tam sandığa atacağım sırada karşımda duran Hıdır Yıldız saçımdan tutarak beni yere itti. O sırada orada görevli olan abim Salih Yıldız araya girdi.  Hıdır Yıldız abime de vurmaya başladı ve darp etti. Daha sonra oğullarına seslenerek 'gelin bunları vurun' dedi.  Daha sonra okulun bahçesinde silahlar atılmaya başladı. Mehmet Yıldız'ın babam Abdurrezzak Yıldız ve ağabeyi Şehmus Yıldız'a ateş ettiğini gördüm.  Bu olayda babam Abdurrezzak Yıldız ve ağabeyim Şehmus Yıldız'ın ölmesine neden olan kişi H. Yıldız'dır. Şikâyetçi ve davacıyım. Kanun önünde cezalandırılmasını istiyorum" şeklinde ifade verdi. Bir süre sonra savcılıkta ifadesini değiştiren H. Yıldız, amcası ve kayınbabası olan köy muhtarı H. Yıldız'ın oy kullanma sırasında kendisine müdahale etmediğini, kendisine yardım etmek isteyen H. Yıldız'ı yanlış anladığını, kavganın bu nedenle çıktığını söyledi. H. Yıldız, ifadesindeki çelişki üzerine sorulan soruya ben olayın şoku ve üzüntüsü içerisineydim. O yüzden nasıl beyanda bulunduğumu hatırlamıyorum.  Şimdi verdiğim ifade doğrudur" dedi.  
 
SANDIK BAŞKANI VE TANIKLAR,  MUHTAR OY KULLANMAYI ENGELLEDİ 
 
Olaya ilişkin tanık olarak ifade veren Sandık Başkanı H. Yaman, oy verme işlemi sıradasın da tanımadığı ve ismini bilmediği bir kadının (H. Yıldız)  geldiğini, o zarfını sandığa atacağı sırada, sandığın yanında bulunan Yabanardı köy muhtarı H. Yıldız isimli kişinin kolunu tutarak kendisine doğru çektiğini söyledi. Kadının buna tepki göstermesi üzerine kendisinin yerinden kalkarak muhtarın kolundan tutup kendisine doğru çekerek, muhtara "Sen kimsenin kullandığı oya karışamazsın" dediğini kargaşa ve kavganın bundan sonra başladığını söyledi.  
 
Sandık başkanı H. Yaman, "Okul dışında 5-6 korucu vardı, ben bu koruculara yardıma gelin diye bağırdım, ancak hiç biri yanıma gelmedi" dedi.  Ben CHP'nin Yabanardı köyü müşahidi olarak sandık başında bulunmakta olan S. Yıldız, ifadesinde akrabamız H. Yıldız, oy kullanmak için sandık başına geldiği oy zarfını tam sandığa bıraktığı sırada sandığın yanında duran köy muhtarı tarafından engellenmesi nedeniyle olayın çıktığını söyledi. S. Yıldız,  olayı duyan M. Yıldız'ın yanında getirdiği silahı belinden çıkararak bahçede bulunan  Şeyhmus Yıldız ve Abdurrezzak Yıldız'a ateş ettiğini gördüğünü belirtti. 
 
MUHTARA 'ÖLDÜRMEYE AZMETTİRMEKTEN' TAKİPSİZLİK 
 
Çermik Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe veren Kadir Cındık,  daha önce verdiği ifadesini olayın sıcaklığıyla verdiğini ileri sürerek ifadesini şöyle değiştirdi, "Tartışmaya müdahale ettiğimiz sırada Mehmet Yıldız isimli şahıs geldi ve okul bahçesinden belinden çıkardığı  tabanca ile Abdurrezzak Yıldız ve Şehmus Yıldız'a iki el ateş etti... Şeklinde beyanda bulunmuşsam da daha sonra sakin bir kafa ile düşündüğümde olayın tam olarak olayın bu şekilde olmadığını hatırladım.   Ben Mehmet Yıldız'ın ateş ettiğini görmedim" dedi. Olaya ilişkin şüpheli sıfatıyla jandarmaya ifade veren köy muhtarı H. Yıldız,  suçlamaları reddederek, "Karşı tarafı vurmak için herhangi bir yönlendirmede bulunmadım.  Çocuklarımı dışarıdakileri vurmak için yönlendirmedim. Kimseyi öldürme kastıyla azmettirmedim" diye ifade etti.   
 
Çermik Cumhuriyet Savcılığı, Köy muhtarı H. Yıldız hakkında çocuklarını galeyana getirerek Abdurrezzak Yıldız ve Şeyhmus Yıldız'ı "Kasten öldürme suçuna azmettirme" suçundan açılan soruşturmada, kamu davasını açılmasını gerektirecek şüphede delil bulunmadığından takipsizlik kararı verdi. 
 
2 CİNAYETLE SUÇLANAN SANIK 'KASTEN ÖLDÜRME'DEN SUÇLANIYOR
 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak 2 kişiyi öldürmekle suçlanan tutuklu sanık M. Yıldız hakkında "Kasten öldürme", "Ateşli Silahlar Yasasına Muhalefet"  suçlarını işlediği gerekçesiyle müebbet hapis ve  1 yıldın 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.  Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, bütün soruşturma evrakı değerlendirildiğinde, şüpheli M. Yıldız'ın babası köy muhtarı olan babası H. Yıldız'ın oy kullanmakta olan bir seçmene haksız müdahale etmesi sonrasında çıkan olaylarda silahla maktuller Şeyhmus Yıldız ve Abdurrezzak Yıldız'ı ateş ederek öldürdüğü anlaşıldığı belirtildi.  Olaya ilişkin tanık ifadelerinde,  şüpheli M. Yıldız'ın yanına getirdiği silah ile önce amcası Abdurrezzak Yıldız'ı ardından amcasının oğlu Şeyhmus Yıldız'a ateş ederek öldürdüğü şeklinde ifadelere yer verildi. İddianamede, şüpheli M. Yıldız'ın olayda kullandığı silahın yasak nitelikteki ateşli silahlardan olduğu, olay yerinde elde edilen 4 adet boş kovanın bu silahtan atıldığı belirtildi.  Şüpheli Yıldız'a ait kıyafetler üzerinde yapılan incelemede atış artıklarına rastlandığı kaydedildi. İddianamede, M. Yıldız'ın iddianamede belirtilen sevk maddelerinde cezalandırılması talep edildi. 
 
ÖLEN KÖY KORUCUSUNUN SİLAHI KAYIP 
 
Çermik Cumhuriyet Başsavcılığı, olaydan sonra yaralı Şehmus Yıldız'ı  hastaneye götürdüğü  aracın taranması sırasında yaşamını yitiren İdris Yıldız'ın ölümü ilgili yürütülen soruşturmayı bu davadan ayırdı. Çermik Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili 6 şüpheli hakkında yürüttüğü  "Kasten öldürme" ve "mala zarar verme"  suçlarından yürüttüğü soruşturmayı İdris Yıldız'ın faillerin tespit edilmemesi ve bu olayın davamın da köy muhtarı H. Yıldız'ın evine kimin ateş ettiğinin tespit edilmediği, faili tespit edilemeyen bu olaylar ile M. Yıldız'ın katıldığı olayın soruşturmalarının ayrı ayrı yürütülmesine karar verdi. Jandarma, M. Yıldız'ın olay sırasında öldürdüğü geçici köy korucusu amcası Abdurrezzak Yıldız'a zimmetli kaleşnikof marka silahın Çermik Gürüz Jandarma Komutanlığına kayıtlı olduğunu, silahın olaylar sırasında kaybolduğu yapılan bütün aramalara rağmen bu silahın bulunamadığını ve bu silahın köyde çıkan olaylarda kullanıldığının değerlendirildiğinin ilişkin tutanak tuttu. 
 
'SEÇİMDEN 1 GÜN ÖNCE HDP LEHİNE GÖSTERİ DÜZENLEDİLER'
 
Tutuklu sanık M. Yıldız, Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Mart ayında görülen davanın ilk duruşmasında hakim karşısına çıkarak ilk kez burada savunma yaptı. Sanık savunmasında üzerine atılı suçlamaları reddederek, özetle şunları söyledi, "Olayda ölen yakınlarım seçimden bir gün önce PKK ve HDP lehine gösteri düzenledi.  Bayraklarını astılar.  Karşı taraf diye adlandırdığım ölen ile yakınları bizi öldüreceklerini, 40 kişi öldüreceklerini söylemiştir. Bunlar kulağıma geldi.  Babam köy muhtarıdır, karakola şikâyet etti. Oy kullanmaya gittiğimde sağda ve solda ölenler ve yakınları durmuşlardı. Oyumu kullandım.  Eve varır varır varmaz büyük bir ses duydum. Okula doğru kuştum.  Geldiğimde okulun bahçesinde büyük bir taş darbesi ile başıma vurdular.  Düştüm. Abdurrezak'ın elinde silah vardı. 5-6 yerimde bıçak darbesi aldım.  Taşlı, sopalı ve bıçaklı linçe maruz kaldım. Olaydan sonra akrabalarımın evine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.  Evime ateşe veriyorlardı. Ben kimseye ateş etmedim.  Üzerimde tabanca yoktu. Tabanca karşı tarafa aittir. Ölenlerin kim tarafından nasıl vurulduklarını bilmiyorum ama ben vurmadım. Suçsuzum beraatımı istiyorum. Jandarma dikkatli olsaydı bu olay olmazdı" dedi.
 
Sanık, jandarma ile yaptığı mülakat tutanağındaki sözlerini kabul etmeyerek, "Ben böyle bir şey demedim. Kendinde değildim,  yaralıydım,  bu tutanağı kabul etmiyorum.  Köy korucusuyum olay sırasında görevden alınmıştım" iddiasında bulundu.  Mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, davayı Mayıs ayına erteledi. Mahkeme, olayda ölen Abdurrezzak ve Şehmus Yıldız'ın davaya müdahillik taleplerini kabul etti.
 
MA / Deniz Tekin

Diğer başlıklar

28/03/2024
23:50 DEM Parti Amed'de gazetecilerle buluştu: Gayri meşru olanlar gidecek
23:27 Sêwereg'te kaza: 3 ölü, 6 yaralı
23:13 Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
22:40 Öğrenciler ‘deprem riski’ nedeniyle yurttan çıkarılmak istendi
20:53 Akdeniz’de kasıtlı çıkarıldığı belirtilen yangınlarda artış
20:47 HDP'nin eski MYK üyelerinin ‘Ermeni Soykırımı’ açıklamasından yargılandığı davada karar çıktı
20:20 Şenyaşar ailesinin eylemine DEM Partili kadınlar ve avukatlardan ziyaret
19:46 YSK’den ‘iftar’ kararı: Sayım aralıksız yapılacak
19:34 Bakırköy Cezaevi önünde gözaltına alınanlar serbest bırakıldı
19:27 Nijerya'da 3 ayda 202 kişi menenjitten hayatını kaybetti
18:02 Bakırköy Cezaevi’nde tutsaklar görüş sonrası darp edildi
17:50 Genç: Erdoğan Kürt sorununda çözüme yönelmez
17:23 DEM Parti’den bir ilk: Engelliler için yeni bir yaşam mümkün standı
17:16 DBB’ye ait malzemeler askeriye ve emniyet tarafından taşınıyor
16:59 Yargıtay, Ata ve Mızrak davasında polislerin beraatını onadı
16:49 DEM Parti seçim çalışmalarına hız verdi
16:46 MB rezervleri bir haftada 4 milyar 53 milyon dolar azaldı
16:39 DEM Parti: AKP’liler Belçika’daki ırkçı saldırının sözcülüğünü yapıyor
16:30 Hatimoğulları: Savaş için kapı kapı dolaşacağınıza barış için İmralı kapısını açın
16:21 Adalet Nöbeti’nden ‘İmralı kapısını açın’ çağrısı
16:07 Zana Bedlîslilere seslendi: Sandıklarınıza sahip çıkın
16:07 DEM Parti: Antalya'da adaylarımızı geri çekmiyoruz, oylar DEM'e
16:01 Temelli Colemêrg'de: Bu faşist iktidarı yıkacak olan sizin iradenizdir
16:00 Hatice Yıldız’ın tutukluluğu Bakırköy cezaevi önünde protesto edildi
15:47 Roboskî’yle yüzleşme olmadan demokrasi mümkün değil
15:34 Meleyî aşireti DEM Parti’ye desteğini açıkladı
15:17 Bakırhan: Halk onuruna ve iradesine sahip çıkacak
15:15 Pontoslu yazar Haralambidis yaşamını yitirdi
15:05 Êlih kayyımı AKP adayı için 53 milyona koli hazırlattı
15:01 Amed’de okul temizliği yaptırılan 15 öğrenci zehirlendi
14:55 Tutsaklardan siyasi partilere mektup: Açlık grevleri konusunda rol üstlenin
14:37 Mart ayı katliamlarıyla yüzleşme çağrısı
14:18 Okullar 1 Nisan'da tatil
14:16 Bayındır Bazîd’den seslendi: 1 Nisan’da başarımızı birlikte kutlayalım
14:01 Yargıtay Başkanı onuncu turda da seçilemedi
13:08 Açlık Grevi İzleme Koordinasyonu: Tutsakların talepleri karşılanmalı
12:55 DEM Parti’den 3 merkezde miting
12:48 Mûş'ta vali, kaymakam ve komutandan seçim çalışması
12:22 Esenyurt'ta 5 katlı binada yangın çıktı
12:21 Kütahya ve İstanbul’da erkek şiddeti
11:57 AKP'li belediyenin taş ocağına 'ÇED gerekli değil' kararı
11:42 ÖHD’den iki bakanlığa başvuru: Sağlık hakkı ihlaline sebep olan uygulamalar son bulsun
11:33 Abdullah Öcalan’ın avukatlarından yeni görüşme başvurusu
11:06 Zafer işareti gerekçesiyle seçim görevi iptal edildi
10:42 Kantinden para ile satın aldıkları eşyalara el konuldu
10:41 Agrobay işçileri ilk kazanımlarını elde etti
10:29 Cisim patlaması raporu: Dayan ailesi mağdur edildi
10:23 Ertak: Şirnex'te 2004 ruhuyla sandık başına gidelim
09:37 DEM Parti'ye destek yürüyüşü
09:13 Gazeteci Ahmet’in akıbetine dair 156 gündür açıklama yok
09:12 Tutsaklar 123 gündür açlık grevinde
09:11 DEM Parti Cihanbeyli için seferber
09:09 Xinûs eşbaşkan adayları: Herkese eşit hizmet vereceğiz
09:08 Abdullah Öcalan'ın avukatı: CPT güven veren bir kurum olmaktan çıktı
09:07 Wêranşar DEM'den yana
09:06 Ebexliler 2019’un hesabını soracak!
09:04 'Taşıma' hilesine karşı binlerce hareketli seçmen başvurusu
09:02 Tutsak yakınlarından hukuksuzluğa karşı dayanışma çağrısı
09:01 Tuncel: Sandığa gidelim, gasp edileni geri alalım
09:01 28 MART 2024 GÜNDEMİ
08:51 Ahlat T Tipi’nde provakatif saldırı
08:42 Beyaz Saray’dan İsrail’i görüşmeye ikna çabaları
27/03/2024
23:59 Riha’da kitlesel halk buluşmaları: Halka hizmet DEM Parti ile gelecek
23:56 Halk buluşması mitinge dönüştü: Hiçbir kuvvet Êlih’in kafasını karıştıramaz
23:22 Riha’da gözaltına alınan 7 kişi serbest bırakıldı
21:41 Barikat Riha’dan DEM Parti’ye destek yürüyüşü
21:34 Agirî ve Wan'da gençlik şöleninde tecrit vurgusu
21:08 Serüven Kültür Dünya Tiyatro Günü’nde sokakta
20:53 Memurlar AKP çalışmalarına götürülüyor
20:36 Mêrdîn adayları sahada: Sesimiz sandıklardan güçlü çıkmalı
20:30 Tiyatro oyuncularından DEM Parti’ye destek
20:22 Haber Sen: TRT anayasal suç işliyor
20:05 Zana: İmralı kapıları açılsın
19:47 Emine Şenyaşar’ı ziyaret etmek isteyen EMEP’lilere engel
19:43 İzmir'de kadın katliamları protestosu: Örgütlenelim
19:38 Colemêrg’teki final mitingine kitlesel yürüyüşle çağrı yapıldı
19:15 İstanbul’da çok sayıda gözaltı
19:09 KHK eylemi 287’nci haftasında
18:54 Sêrt’te silahlı kavga: 4’ü ağır 8 yaralı
18:28 Bodrum’da kadınlar çocuk istismarını protesto etti
18:04 Erdoğan Êlih’de Ankara ve İstanbul için oy istedi
17:57 İHD Ankara Şube Ekoloji Komisyonu Yıllık Ekoloji Raporu’nu açıkladı
17:02 Türkdoğan TİHV ve İHD’yi ziyaret etti
16:51 DEM Partili adaylar: Adana için yeni bir tarih yazma vakti geldi
16:49 DEM Parti seçim çalışmasında: 1 Nisan'da zaferi kutlayacağız
16:47 Zana'dan Adalet Nöbeti'ne ziyaret: Annelerin mücadelesi olmasa dilimiz yok olurdu
16:38 Eğitim Sen: Cumhur İttifakı adayları okullarda propaganda yapıyor
16:22 Erdoğan Amed'de: Bu kardeşinize yüzde 28,5 oy çıkmışsa durup düşünmemiz lazım
15:50 Hatimoğulları'ndan Erdoğan'a: Çık sen kendini ıspatla
15:47 Emekliler: Sandıkta hesap soracağız
15:40 ÖHD, Marmara Bölgesindeki cezaeevlerine dair raporunu paylaştı
15:37 Hareketli seçmenler Muğla'dan yola çıktı
15:15 Mahkeme kararı verdi: Devletin öğrencilere yemek sağlama yükümlülüğü yoktur
15:12 Trabzon’da göçük: 3 işçi yaşamını yitirdi
15:10 Uçar: Bu seçim Şêx Seîd'e hakaret edenler ile Şêx Seîd'in torunları arasında
14:49 Belediyeden 'Yardıma muhtaç' kuyumcuya 70 bin TL yardım!
14:43 Cezaevinde rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı
14:30 Bayındır Qereyazî’de: Bu seçim, Kürtlerin dili, kimliği için referandumdur
14:20 DEM Parti'den Elkê'de sandık güvenliği eğitimi
14:18 Türkiyeli yetkili: Rusya saldırganlarını tutuklama talebi yoktu
13:49 Hrant Dink davası sanığı: İstihbaratı cinayetten bir gün sonra almış gibi rapor düzenledik!
13:44 Çewlig'de miting
13:40 Akkuyu'da maaşlarını alamayan işçiler iş bıraktı
13:28 Öğrenciler Erdoğan’ın mitingine taşındı
13:16 Baro ve STÖ’lerden CPT’ye İmralı çağrısı: Çözüm için adım atın
12:54 Açlık grevinde olan 5 tutsağa hücre cezası
12:37 Licik bilirkişi raporu: Zehirli kimyasalın Fırat’a taşınma riski var
12:18 Yargıtay Başkanı 6'ncı turda da seçilemedi
12:02 YNK: Kerkük'te Türkmen Cephesi ile anlaşan KDP ulusal değerleri sattı
11:35 Bakırhan: Üçüncü yol ağacının altında birleşelim
11:13 Yaşlı nüfus 5 yılda bir buçuk milyon arttı
11:00 Sınırdaki saldırılarda 10 kolber yaralandı
10:28 Roboskîliler: AKP'ye giden her oy üstümüze bomba olarak yağacak
10:27 Şirnex ve Riha'da ev baskınları
09:52 Hezro kırsalında askeri operasyon ve abluka
09:23 HRW ve Yurttaşlık Derneği: Depremle ilgili yetkililerin soruşturulmasına izin verilmeli
09:10 Gazeteci Ahmet’ten 155 gündür haber yok
09:09 Açlık grevi eylemi 122'nci gününde
09:08 'Bize ulaşan herkesi sandığa taşıyacağız'
09:07 Kayyım kadın merkezini yıllık bin 500 TL'ye kiraya verdi
09:06 AKP'liler ‘oy verme’ sözü karşılığında rüşvet dağıtıyor
09:04 Eşbaşkan adaylarından 'sandığa sahip çık' çağrısı
09:04 DAİŞ saldırıları: 2015 öncesi konumuna dönmek istiyor
09:03 Ege'den binlerce kişi kayyımları göndermeye gidiyor!
09:02 Hak savunucuları: Yıldız'ın tutuklanması insan hakkı ihlalidir
09:02 Kuzey ve Doğu Suriye'de yerel yönetim
09:01 Ayşe Gökkan: Merhamet dilemiyor, ataerkil yargıya baş eğmiyoruz
09:00 Dilovası’nda seçmenler değişim için sandığa gidecek
09:00 27 MART 2024 GÜNDEMİ
26/03/2024
23:59 Zana: Kürt halkı baskılara karşı boyun eğmedi, eğmeyecek
23:52 30 yıl sonra 'Bijî berxwedana zindanan' sloganıyla karşılandı
23:02 WHO: Dêrazor’daki saldırıda bir çalışanımız yaşamını yitirdi
22:50 Mêrdîn’de kayıp gencin cesedi suda bulundu
22:35 Hezex’te coşkulu halk şöleni
22:06 Mêrdîn’de çalışmalarını hızlandıran adaylardan ilçe ve köy ziyaretleri
21:18 Kerboran’da yurttaşlardan AKP’li belediyeye tepki
20:54 Agrobay işçileri: Emeğimiz ve alınterimizi istiyoruz
20:45 Uçar: Atacağımız her adım herkesin geleceğini belirleyecek
20:15 Emine Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti 62’nci gününde
20:07 Akademisyen Sirman serbest bırakıldı
19:25 Xana Axpar'da husumetli aileler barıştırıldı
19:00 AKP’nin Amed adayları oy karşılığında BİM kartı dağıtıyor
18:19 Ankara’da bir öğrenci yaşamına son verdi
17:51 DEM Parti'den Silopiya’da konvoy ile mitinge çağrı
17:42 ‘DEM Riha’ya, Riha DEM Parti’ye çok yakışacak’
16:21 Zana: Belediyeler zihinlerin temizlenmesi için önemli bir yer
16:15 Keskin ve Yarkın hakkında ceza istemi
16:05 Adalet Nöbeti’nde mücadele vurgusu
15:52 Colemêrg'teki polis şiddetine dair soru önergesi
15:32 DEM Parti sahada: İrademizi kayyımlardan geri almaya geliyoruz