İstanbul: Direnişimizi Newroz’dan 1 Mayıs’a taşıyacağız

img

İSTANBUL – İstanbul Newrozu’nda ateş “Hepimiz Demirci Kawa’yız” sloganı eşliğinde yakıldı. “Zulme karşı direneceğiz. Pankartlarımızı Newroz alanlarından 1 Mayıs alanlarına taşıyacağız” mesajının verildiği Newroz’da tutuklu seçilmişler ve HDK Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu’nun mesajları da okundu.

İstanbul’da Bakırköy Halk Pazarı Alanı’nda yüzbini aşkın kişi alanı doldurdu. Yoğun katılım nedeniyle alan yeteriz kalırken, kitle Bakırköy Metro İstasyonu girişine kadar taştı. Alanda “Şimdi devrim zamanı” pankartı açıldı. Partizan, polis engeline takıldığı için alana giremedi. Saygı duruşu ve Tertip Komitesi adına yapılan açıklamanın ardından Sanatçı Gülseven Medar’ın ezgileri ile coşku doruğa çıktı. Kitle sık sık Efrin direnişini selamlıyor. PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde devam eden tecride ve Efrin işgaline sloganlar ile tepki gösteriliyor. TKP Genel Başkanı Erkan Baş ve DİSK, KESK, Genel-İş ve CHP ilçe yöneticilerinin de yer aldığı Newroz alanına, Rakka hamlesinde yaşamını yitiren Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) Komutanı Ulaş Bayraktaroğlu’nun annesi Melike Çakırer de geldi. 
 
KOM müzikten çıkan Dünya Devrim Marşları platformdan çalındı. Alanda birçok genç ağaçlara, duvarlara, araçlara ve direklere çıkarak Newrozu izledi.
 
‘HEPİMİZ DEMİRCİ KAWAYIZ’
 
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit’in de içerisinde yer aldığı siyasi parti, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve anneler, kitlenin “Hepimiz Devrimci Kawa’yız”  ve “Bijî berxwedana Efrinê” sloganlarıyla Newroz ateşi yaktı. Birçok yurttaş üzerindeki montlarıyla ateşi harladı. Ardından alandaki halk selamlandı. Newroz ateşi yakıldığı sırada alandaki LED ekranlardan devrimci önderler, öz yönetim alanları ve Rojava devriminde yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyonla birlikte halkın alkış ve zılgıtları alanı inletti. Newroz ateşi yakan yurttaşlar üzerinden atladı. Alana sığmayan bazı yurttaşlar da çevredeki tepeliklerden Newroz kutlamasını izledi. 
 
KURUMLARIN ORTAK AÇIKLAMASI: YİNE BAŞARACAĞIZ
 
Newroz’a katılan tüm kurumlar adına ortak açıklama okudu. Açıklama EMEP İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros tarafından okundu. Barbaros, “Newroz bir başkaldırıdır. İsyandır, dayanışmadır” dedi. “Newroz halkların eşitlik çağrısıdır” diyen Barbaros, “Hemen barış istiyoruz. F16’ların, bombaların olmadığı, çocukların ölmediği bir dünya istiyoruz. Savaş politikalarına artık yeter, êdi bes e diyoruz” diye konuştu. Barbaros, “OHAL ve KHK’lerle işten atılmalara, doğanın talanına, kölelik yasalarına evet demeyeceğiz” dedi. “Tarih bütün despotlar, iktidarların geçici olduğunu göstermiştir. Halkların mücadelesi her zaman kazanmıştır. Daha önce başardığımız gibi yine başaracağız, yine başaracağız. Çünkü Newroz ateşi halkların özgürlük ateşidir. Biz her renkten yurttaşlar bu zulüm politikalarına karşı direneceğiz. Barış ve demokrasi taleplerimizin peşini bırakmayacağız. Demokrasi, eşitlik, özgürlük taleplerimiz için mücadele edeceğiz. Pankartlarımızı Newroz alanlarından 1 Mayıs alanlarına taşıyacağız. Yakın ateşi tutun özgürlük halayını. Özgürlük halayı tutuşsun alanda” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Açıklamanın Kürtçesini ise HDP yöneticisi Mehmet Ali Soysal okudu. 
 
BİRLİK: SİZE MEHMET TUNÇ, TAYBET ANA VE CEMİLE’NİN SELAMINI GETİRDİM
 
Ardından HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik konuşma yapmak için sahneye çıktı. “Bijî berxwedana Botanê” sloganı eşliğinde sahneye çıkan Birlik, bölge kentlerinin selamını getirdiğini söyledi. Birlik, “Mehmet Tunç’un, Taybet Ana’nın, Cemile’nin selamlarını size getirdim” dedi. Hiçbir gücün halkın direnişi karşısında duramayacağını vurgulayan Birlik, “Tarih tekerrür ediyor. Ülkemiz üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Günümüz Dehakları Efrin’de genç kadınlarımızın ve çocuklarımızın kanını akıtmaya çalışıyor. Gençlerimiz zeytin ağaçlarının dalları gibi direnişi yükseltiyor. Her bir gencimiz Demirci Kawa ve Mazlum Doğan ruhu ile mücadele ediyor. Newroz özgürlük umudunun adıdır. Newroz özgür günlerin talebidir. Biz kardeşlik diyoruz kabul etmiyorlar. Eşitlik diyoruz kabul etmiyorlar. ‘Tank ve toplarla yıkacağız’ diyorlar. Bizler Demirci Kawa’yız. Kürt halkının tarihine bakın. Bu halk ne zaman boyun eğmiştir. Hiç bir tank ve topunuz bunun karşısında duramaz. Özgürlük kolay değil. Zor ve zahmetlidir. Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın dediği gibi ‘ya özgür bir yaşamı yaşayacağız ya da onurlu bir şekilde öleceğiz. Sayın Öcalan’ın Newroz’unu kutluyorum. Efrin’in, Mahabat’ın, Amed’in Newroz’u kutlu olsun. Özgür oluncaya kadar mücadelemizi büyütmeliyiz. Gün direnişi yükseltme günüdür. Gün Kürtlerin birliğinin yükseldiği gündür. Newroz pîroz be” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Birlik’in sözleri “Şehit namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganları ile sık sık kesildi. 
 
Ardından Grup Vardiya sahne aldı. Çalınan ezgiler eşliğinde halk halay çekti. 
 
TUTUKLU SEÇİLMİŞLERİN MEKTUBU OKUNDU
 
Daha sonra cezaevinden gönderilen mesajlar okundu. Mesajları HDP İstanbul İl Yöneticisi Hevin Kınay okudu.
 
Tutuklu seçilmişler adına DTK Eş Başkanı Leyla Güven, DBP Eş Genel başkanları Sebahat Tuncel ve Mehmet Aslan, HDP önceki dönem Eş Genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, İmralı Heyeti üyesi ve HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken ile HDP eski Milletvekili Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivisti Ayla Akat Ata’nın Newroz mesajı sahneden okundu. 
 
Mesajda şunlar kaydedildi: “Değerli halkımız, sevgili kadınlar, gençler; Newroz ’un özgürlük coşkusuyla merhaba hepinize.
 
Bir kez daha savaşa, zulme inat direniş ve baharın bayramında buluştuk. Afrin’den İstanbul’a kadar her yerde ve özgürlük için atan her yürekte Newroz ateşinin sıcağı var. Kürt halkının nice acılar, ölümler ve büyük direnişlerin ikliminden geçerek yaşama ve bahar yeniden kavuşmasına tarih tanıktır. Newroz, yaşama, bahara sevdalı bir halkın ve tüm Mezopotamya halklarının küllerinden yeniden doğuşudur. Yakılan her ateşin kıvılcımında, alevinde yeniden yükselişidir. Yanmayı bilmeyenler, doğmayı bilemezler. Her Newroz ateşi ile yanan ve yeniden doğan halkımız bir kez daha var olmanın taze ruhuyla yaşama ve tarihe selam duruyor. Zalim krallar, sultanlar, diktatörler zamanın karanlığına göçüp giderken; geleceğin aydınlığına yürüyen, halklardır.
 
Yüzyıllar boyunca harlanan Newroz ateşi, bu hakikatin şahididir. Bugünün zalim Dehaqları da ait oldukları karanlığa gömülecek ve halklarımız Newroz’laşarak bugünün ve geleceğin parlayan hakikati olacak. 
 
NEWROZ ATEŞİ BUGÜNÜN DEHAQLARINI DA GEÇMİŞE SAVURACAK
 
Türkiye’de, Kürdistan’da, Suriye’de her yanı savaş, ölüm, sürgün zulmüne boğan zalim iktidarlar, Dehaqların tarihini yeniden yazmak için uğraşıyor. Ama artık zalimler de mazlumlar da eskisi gibi değil. Başta Kürt halkı olmak üzere bölgenin özgürlüğe, insanca yaşama susamış halkları, kaderini kendi belirliyor, tarihini kendi yazıyor. İşte bugün Afrin’de kadınıyla, çocuğuyla, yaşlısıyla, genciyle halk az görülür bir zulüm ve saldırganlık karşısında geleceğini belirleme hakkından vazgeçmiyor. Hiçbir ordu, istila ve zalimlik, halkların varoluş iradesini kıramaz. Bugün Kürt halkına karşı düşmanlıkla güç devşirdiğini sananlar bir halkın ölümü ve acısına alkış tutup, sevinç naraları atanlar bilmeli; tarih onları asla affetmeyecek ve gelecek hakkı tanımayacak. Her yerde ve her yürekte Afrin için, özgür halk, özgür yaşam için yanan ateş; Firavunları, Nemrutları, Dehaqları kül ettiği gibi, bugünün zalim iktidarını da külleri ile birlikte geçmişe savuracak.
 
EN GÜZEL NEWROZ ATEŞİ EFRİN’DE HALKLARIN DİRENİŞ ATEŞİ OLDU
 
Bu yıl Newroz ateşinin en güzeli Efrin’de işgale, zulme, günümüzün Dehaqlarına karşı halkların yaktığı direniş ateşi oldu. Toprağını korumak ve özgürlüğünü sağlamak için Efrin halkının yaktığı ateş, tarihi direniş, dünya halklarının umudunu büyüttü. İnsanlık onuru için direnen halklara selam olsun. 
 
Kürt halkının varlığına, özgürlüğüne yönelik, Kürdistan’ın dört parçasında büyük saldırılar yaşanmaktadır. Ortadoğu’da Kürdistan halklarının kendi kendini yönetmesi ve statü elde etmesi, AKP-MHP faşist ittifakı tarafından engellenmek istenmektedir. Buna karşı verilecek en iyi cevap, Kürt halkının ulusal birliğinin bir an önce sağlanması olacaktır. Eğer Kürtler birlik olursa kazanımları da o kadar büyük olacaktır. Newroz bunun için bir dönüm noktası, yeni bir başlangıç olabilir, olmalıdır. 
 
BU YÜRÜYÜŞ DURMAZ DURDURULAMAZ
 
Değerli halklarımız ve değerli emek, demokrasi güçleri, sevgili kadınlar, gençler, çocuklar; Newroz umuttur, Newroz direniştir ve çağrıdır. Newroz ateşi en karanlık, en zor anlarda çıkışı gösteren umut, inanç ve direnç meşalesidir. Halklarımız karanlık ve dar bir koridordan geçiyor olabilir ama bu yürüyüş durmaz, durdurulamaz! Yarına ve halkların bahar ve zafer bayramına, karanlığa inat ateşi ve güneşi avuçlarında taşıyanlar, durmadan yürüyenler ulaşabilir ancak. Newroz bu yürüyüş ve direncin sözüdür, eylemidir. 
 
KÜRT HALKI ÖCALAN’I VE BÜYÜK BEDELLERİ AKLINDAN ÇIKARMAYACAK
 
Kürt halkı ve demokrasi güçleri Newroz ateşinde parlayan ölümsüz şehitleri unutmayacak. Halkların özgürlüğü, onurlu barışı için yıllardır tecrit ve işkence düzenine direnen Sayın Abdullah Öcalan’ı ve çekilen acıları ödeyen büyük bedelleri aklından çıkarmayacak. Halklarımız geleceği için güvenle, cesaretle yürüme ve özgür ülke, demokratik birliğe ulaşma mücadelesinden vazgeçmeyecek. İnanıyoruz ki direnen ve birleşen halkları kazanacak.
 
5 NİSAN 2015’TEN BERİ HALKLARIMIZ ADETA SAVAŞ YAŞIYOR
 
Halkların eşit ve özgür geleceğine yönelik AKP ve MHP faşizminin yürüttüğü işgal saldırıları her ne kadar ortak geleceğimizi tehdit ediyor olsa da zulmün olduğu her yer de özgürlük bilinci ve inancı ile kendini donatan çağdaş Kawa’lar bu faşizme karşı her ne pahasına olursa olsun direnecektir. 5 Nisan 2015 tarihinden bu yana, Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış insanlık dışı tecrit politikaları ile birlikte halklarımızın özgür geleceği susturulmaya çalışılarak teslimiyet dayatılmaktadır. 5 Nisan 2015 tarihinden beri tecrit politikası ile ülkemiz ve halklarımız, adeta bir savaş yaşamaktadır. 
 
TÜM TÜRKİYE AĞIRLAŞTIRILMIŞ İNSANLIK DIŞI TECRİTE KARŞI ÇIKMALI
 
Eğer bu savaş Sayın Öcalan üzerinde sürdürülen tecrit ile başladıysa Sayın Öcalan’ın üzerindeki tecrit ve esaretin kırılması ile coğrafyamız barışa ve huzura erişebilir. Bunun için savaşa karşı tüm Türkiye halkları öncelikli olarak Sayın Abdullah Öcalan'ın üzerinde ki ağırlaştırılmış insanlık dışı tecrit politikalarına karşı çıkarak AKP ve MHP'nin savaş ve işgal operasyonlarına karşı durmalıdır. 
 
MUTLAKA KAZANACAĞIMIZIN SÖZÜNÜ VERİYORUZ
 
Bu temelde direnişin, dirilişin ve baharın coşkusu ile tüm halkımıza ‘Mutlaka Kazanacağımızın’ sözünü veriyoruz. İçeride de olsak, dışarıda da olsak özgürlük mücadelemizin iradesini dimdik ayakta tutuyoruz. Halkımızla barış halaylarında buluşacağımız bizler de beton duvarlar arasında yaktığımız Newroz ateşleriyle, zılgıtlarımızla, halaylarımızla, sloganlarımızla katılıyoruz aranıza. Her yer bahar oluncaya, özgürlük bayramında buluşuncaya kadar her yer direniş, her yer Newroz. Hepimizin yeni günü, direniş ve diriliş bayramı kutlu olsun. Newroza we pîroz be.
 
Tarih Demirci Kawa’nın heykelini yıkan barbarları değil, Demirci Kawa gibi direnen mazlumları onurlandıracaktır. Umudun, demokrasinin, özgürlüğün adı olan sizler! Halklarımız. Mutlaka kazanacağız, kazanacağız, kazanacağız! Hepinizin Newroz’u kutlu olsun! Newroz pîroz be! Newroz pîroz be! Newroz pîroz be!”
 
HDK EŞ SÖZCÜSÜ HAMZAOĞLU’NUN MESAJI OKUNDU
 
Daha sonra 9 Şubat’ta gözaltına alınan ve 17 Şubat’ta tutuklanan HDK Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu’nun Sincan 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden gönderdiği Newroz mesajı okundu. 
 
Onur Hamzaoğlu’nun mesajı şöyle:  “Tarih bize gösterdi ki insan, güzellikten vazgeçemez. Güzellik de insansız edemez. Binlerce yıldır olduğu gibi, günümüzde de özgürlük için mücadele edenlerin tümü sonuçta güzellik için çarpışıyor. Dünyanın her bir köşesindeki özgürlük mücadelelerine, insanların bu güzelim Newroz gününde selam olsun.
 
Bu toprakları doğasıyla, insanıyla ‘kurutmaya’ çalışıyorlar. Çöl olsun istiyorlar. Çölleştirmeyi başaramadılar; ancak 2018'i yoklar ülkesi yaptılar.
 
Özgürlük yok, eşitlik yok, barış yok, adalet yok, demokrasi yok, refah yok, sağlık yok, eğitim yok, sosyal güvenlik yok, iş yok, huzur yok, gelecek güvencesi yok, mutluluk da yok. Yok, yok, yok. İnsanca yaşayabilmemiz İçin gerekli olan hemen her şey yok. Evet, durum bu.
 
TESLİMİYETE VE YALNIZLIĞA ASLA KAPI ARALAMAMALIYIZ
 
Ancak bu ülkede bizler, yoku yok etmek için bir araya gelmiş; halklar, işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler, LGBT-İ bireyler, köylüler, çitçiler, esnaflar, yaşlılar, öğretmenler, şairler, hemşireler, sanatçılar, akademisyenler, hekimler, edebiyatçılar, öğrenciler ve daha niceleri olarak; umutsuzluğa, hayal kırıklığına, hele hele ki teslimiyete ve yalnızlığa asla ve asla kapı aralamamalıyız.
 
Nasıl ki son olarak, OHAL'e, mühürsüz oy pusulaları ve zarflara ve Yüksek Seçim Kurulu'na rağmen 16 Nisan 2017 referandumunda, birlikte mücadele İle başardıysak, bugün de daha gelişkin ‘Birlikte mücadele’ formlarıyla kalıcı başarıya ulaşabilir, yoku yok edebilmenin adımlarım atabiliriz.
 
İNANCIM VE SORUMLULUK SAHİPLERİNE GÜVENİM TAMDIR
 
Bu topraklarda yüzlerce yıl birlikte, dostça yaşayıp kendisi kalabilmiş; Türkler, Kürtler, Araplar, Lazlar, Gürcüler, Romanlar, Çerkezler, Rumlar, Aleviler, Sünniler, Ermeniler, Süryaniler, Ezidiler, Yahudiler, özcesi tüm halklar ve inanç grupları olarak, 21’inci yüzyıl Türkiye'sinde de bunu yeniden başarıp daha da geliştirebiliriz.
 
Newroz ateşinin yüreğimizi daha da ısıttığı bu günlerde dostluğun, eşitliğin, özgürlüğün, adaletin, barışın, demokrasinin ve ekmeğin yokluğunu ortak akıl ve kararlılıkla, birlikte mücadele ederek yok edebiliriz. Buna inancım ve ‘sorumluluk sahiplerine’ güvenim tamdır.
 
Yaşam çok şey demek! Yokun yok olduğu bir ülkeyi, bir dünyayı, hep birlikte yaratabilecek her şeye sahibiz.
 
Hepinizin Newrozu kutlu olsun! Newroz Piroz Be! Başaracağız, Başaracağız, Başaracağız! Em ê bi ser kevin, em ê bi ser kevin, em ê bi ser kevin! Kazanacağız, Kazanacağız, Kazanacağız! Em ê qezenc bikin, em ê qezenc bikin, em ê qezenc bikin!”
 
Newroz konuşmalarla devam ediyor. 

Diğer başlıklar

10:44 Dêrsim’de 2 kadın tutuklandı
10:40 DEM Parti belediye eşbaşkanları toplandı | CANLI
10:25 Şehba ve Minbic’e saldırı
10:19 32 yıllık tutsakların tahliyeleri gerekçesiz erteleniyor
09:44 Qerejdax eteklerinde baharın renkleri
09:27 KDP’nin alıkoyduğu gazeteciden haber alınamıyor
09:27 ‘Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü’ için eylemdeler
09:03 Erdoğan'ın Hewlêr ziyareti: Başur halkının tutumu belirleyici olacak
09:00 Ayakkabı çıkarma dayatmasına direnen tutsaklara soruşturma
09:00 Oğlunu bağımlılıktan kurtarmaya çalışan baba destek bekliyor
09:00 Hüseyin Deniz öykü yarışması için başvurular başladı
09:00 Özer için rapor veren ATK'nin tercümanı güvenlik görevlisi çıktı!
09:00 Ekonomik kriz isotu da vurdu!
09:00 24 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
00:32 Pasûr’da uzman çavuş, park nedeniyle tartıştığı genci tehdit etti
23/04/2024
23:08 Özgür Basına yönelik saldırılar Avrupa'da protesto edildi
21:39 Siyaset Bilimci Oğuz: Türkiye'de sendikalaşma oranı yüzde 10
21:05 Soykırımda yakınlarını kaybetti: Ermeni halkı ölüm yolculuğuna çıkarılıyordu
20:19 Tunus açıklarında 19 mültecinin cenazesine ulaşıldı
20:13 Amed Tiyatro Festivali 6'ncı gününde
19:04 Aykol: Özgür Basına yönelik saldırı daha büyük bir operasyonun habercisi
18:50 30 yılın ardından özgürlüğüne kavuşan Bakay’a kitlesel ziyaret
18:44 TJA ve DEM Parti'den Makbule Özer için tahliye çağrısı
18:31 ABD’den 86 sayfalık Türkiye raporu: Kürtler tehdit ve şiddete maruz kalıyor
18:01 Fırat Nehri kıyısında onlarca martı ölü bulundu: Nedeni siyanür mü?
17:54 Makbule Özer’in ailesine ziyaret
17:32 AP Üyesi Villumsen: Erdoğan zulmünün AB'de yeri yok
16:58 DEM Parti ve HDK: Özgür Basın diz çökmeyecek
16:51 Şenyaşar: Bana dava açan Erdoğan failleri neden tutuklamadı?
16:45 Gazetecilerin gözaltına alınmasına itiraz
15:58 AYM kararına rağmen çocuğuyla birlikte cezaevine konuldu
15:41 KNK: Erdoğan’ın yeni savaşı tüm Ortadoğu için bir tehdit
15:29 Gazetecilerin gözaltına alınmasına tepkiler sürüyor
14:47 Gazeteciler: Kürt medyası hiçbir zaman susmadı
14:45 Hatimoğulları'ndan 'Demokratik Anayasa' çağrısı
14:44 DİSK’in Taksim başvurusu reddedildi
14:21 Amed’de Makbule Özer protestosu
13:34 Gözaltındaki gazetecilere avukat kısıtlılığı
13:27 HDK, DBP ve DEM Parti: Özgür Basın’ın yanındayız
13:15 Saldırılara karşı Özgür Basın etrafında kenetlenme çağrısı
12:37 Abdullah Öcalan’ın avukatlarından görüşme başvurusu
12:22 Farqîn Belediyesi kayyımın taşınmaz devir kararlarını iptal etti
12:21 Amed’de 5 yılda 200’den fazla petrol arama-çıkarma sahası açıldı
12:20 Gözaltına alınan gazeteci sayısı arttı
11:50 Kadıköy'de yapılacak Ermeni Soykırımı anması yasaklandı
11:46 Özgür Basın'a dönük gözaltılara tepki yağdı
11:33 Stêrk ve Medya Haber: Halkımızın sesi soluğu olmayı sürdüreceğiz
11:21 Gazeteci Arslan: TV’lere saldırı savaş politikalarından bağımsız değildir
10:44 DFG ve MKG: Saldırılar Özgür Basını yıldıramaz
10:23 Gazeteci Özdemir: Savaş biraz daha uzar ama sonuç değişmez
10:09 Emine Şenyaşar'a ‘Erdoğan'a hakaretten’ dava
10:01 Kazaların eksik olmadığı yol onarılmıyor
09:32 Malezya'da askeri helikopterler çarpıştı: 10 ölü
09:27 Eylemdeki tutsağın annesi: Çözüm İmralı kapılarının açılmasıdır
09:10 Gazeteci Ahmet’ten 182 gündür haber yok
09:06 4 saatlik baskında teknik malzemelere el konuldu
09:04 Tutuklanan zihinsel engelli Gezer’in avukatı: Cezai ehliyeti yok
09:03 AKP'li vekillerin uçak biletleri kayyımdan
09:00 Tutsaklar ‘özgürlük’ eyleminde
09:00 Ermeni Soykırımı 109’uncu yılında
09:00 1 Mayıs’a çağrı: Özgürlük için Taksim Meydanı’na
09:00 Dağlarda bahar rüzgarı esiyor
09:00 23 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
07:41 Özgür Basın çalışanları gözaltına alındı
06:11 Stüdyoları basılan Stêrk ve Medya Haber TV'den çağrı
06:00 Stêrk TV ve Medya Haber TV stüdyolarına polis baskını
22/04/2024
23:41 İsviçre’de Metîna’ya yönelik saldırılar kınandı
22:48 TAJÊ’den Irak devletine: Türkiye’nin ortağı olma
22:23 Gever’de tutuklanan 12 kişi tahliye edildi
21:24 İSİG: Çocuk işçiliğe karşı 1 Mayıs’a
20:42 Şirnex’te 1 kişi gözaltına alındı, 1 kişi tutuklandı
19:48 İzmir’den kadınlar: Özel savaş politikalarına dayanışmayla cevap vereceğiz
18:50 Parti ve derneklerden Şenyaşar’a destek
18:20 Türkiye ile Irak arasında 26 anlaşma imzalandı
18:03 Öğretmen Sendikası’ndan Milli Eğitim Bakanlığına 15 bin imza
17:13 Serêkanîyê Belediyesi tebrik çiçeklerinin gelirini SMA hastasına verdi
17:03 Kayyımdan alınan Tûşba Belediyesinin borcu 237 milyon 374 bin 774 TL
16:35 Hazine 31.6 milyar lira borçlandı
15:06 Bagok’ta yasak sonrası bombardıman ve silah sesleri
14:38 Êlih’te kayyım 3 milyar 53 milyon 977 bin TL borç bıraktı
14:25 81 yaşındaki Makbule Özer tekrar tutuklandı
14:24 DEM Parti PM sonuç bildirgesi: Alacakaranlığa karşı ilk ışık yakılmıştır
14:06 İki dönem kayyımla yönetilen Kop Belediyesi’nin borcu açıklandı
13:16 Bakırhan’dan JINNEWS ve MA’ya ziyaret
13:05 DEM Parti Sözcüsü Doğan: Yeni dönem yol haritamız Üçüncü Yol siyasetiyle örülecek
12:49 DEM Parti Kürt gazetecilere yönelik baskıyı Meclis’e taşıdı
12:18 Bagok’taki 5 alanda ‘geçici özel güvenlik bölgesi’ ilanı
11:23 Kargon var denilerek çağrılan genç gözaltına alındı
11:19 Dersim’de 5 gözaltı
11:03 KDP Erdoğan ziyareti öncesi Hewlêr caddelerine Türk bayrakları astı
11:02 Gever kayyımı milyonları emniyet, kutlama ve kadayıfa harcamış
10:18 DEM Parti: Kürt gazeteciler 126 yıldır hakikatin izinde
09:49 Şengal'de 'özsavunma' hamlesi: Kendini savunmak her kadının görevi
09:13 Bakırhan: Çözüm için samimi olan her partiye açığız
09:06 Tutsaklar ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ eyleminde
09:01 KDP’nin alıkoyduğu gazeteciden 181 gündür haber yok
09:01 ‘Birlikte mücadeleyle İmralı tecridi kaldırılabilir’
09:01 Yazar Karacabey: Sanatçıların inadı çok hükümet devirir
09:00 Gazeteci Karadaş: Ortadoğu'da halkların kaderi birbirine bağlı
09:00 22 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
08:40 Adana’da minibüs kazası: 3 ölü, 18 yaralı
21/04/2024
23:11 Amedspor Kadın Futbol Takımı’ndan 3-1’lik skor
23:04 Amed’te Tiyatro Festivali sürüyor
21:17 Sakarya’da bir kadın hayatını kaybetmiş halde bulundu
21:11 Erzirom’da kaza
19:41 KNK Genel Kurulu sonuç bildirgesi: Artık birlik zamanı
17:25 Emine Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti 82’nci gününde
17:15 Amedspor taraftarını üzdü
16:34 KNK: Saldırılara karşı seferberlik tutumuna ihtiyaç var
16:08 Hedef gösterilen zihinsel engelli Gezer tutuklandı
15:34 Turhal'da 4.1 büyüklüğünde deprem
15:12 Amedspor’un ‘şampiyonluk’ maçı başladı
15:08 Hedef gösterilen engelli bireye dair yeni detay
14:30 KNK kurulunda 'birlik' vurgusu
14:22 Çandar: Halk iradesine saygı duyun
13:29 Amed'de maç öncesi ‘şampiyonluk’ coşkusu
13:11 İsrail saldırılarında ölü sayısı 34 bini geçti
12:50 DEM Parti Kadın Meclisi: Kadınlar coğrafyayı mora boyadı
12:29 Amedspor-Iğdırspor maçı öncesi 2 gözaltı
11:35 İran'da Kürtçe öğretmenine 10 yıl hapis
11:26 Metîna'ya yoğun bombardıman
10:17 Türkiye yüksek enflasyonla dünyada 4'üncü sırada
09:53 Amedspor'dan 'sahte bilet' uyarısı
09:34 Jin Dergi çocuk haklarını kapağına taşıdı
09:31 Erdoğan ziyareti öncesi Metîna’da yeni bir saldırı başlatıldı
09:14 Kadınlardan 1 Mayıs çağrısı: Taksim’de olalım
09:13 126 yıldır süren direniş geleneği
09:12 Dr. Pashang: Kürtlerin Ortadoğu'daki krize karşı tek seçeneği birlik olmaktır
09:10 Abdullah Öcalan için her gün CPT'ye mektup gönderilecek
09:09 180 gün oldu: Gazeteci Ahmet nerede?
09:09 Tutsaklar Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için eylemde
09:08 Amed Tiyatro Festivali: Yasakları anlamsız kılıyoruz
09:07 AKP’li Albayrak 460 milyon 601 bin TL borç bıraktı
09:00 21 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
07:28 İzmir Kitap Fuarı'nda 'Kurdistan'a tahammülsüzlük
00:19 Sûr Belediyesi hedef gösterilmişti: Gözaltına alınan kişi zihinsel engelli çıktı
20/04/2024
22:37 ‘Derwêş yan Gudû’ oyunu ayakta alkışlandı
22:17 Basel'de gençlerden ‘Öcalan’a özgürlük’ talepli panel
22:01 Sarıyer’de AVM’de yangın
21:17 Erdoğan Rabia Naz'ın babasına dava açtı
21:08 Pîrsus Katliamı anmasında dava duruşmasına çağrı
20:57 Eşbaşkanlar bakanlık ve Sayıştay'dan müfettiş talep etti
19:51 Çeşme'de kanalizasyon suları denize dökülüyor
19:45 Kürt kazanımlarına saldırıya karşı ortak mücadele mesajı
19:26 Ankara’da 'Büyük Savunma Mitingi' düzenlenecek
18:58 KNK’li Uzun’dan ulusal birlik konferansı çağrısı
18:49 DEM Parti: Bayrak ve marş istismarına dayalı siyaset dönemi miadını doldurdu
18:27 Bakan Şimşek, IMF Başkan Yardımcısı ile görüştü
18:01 Sur’daki çocuklar müziğe doydu
17:52 Wan’da ilk meclis toplantısı: Birlikte yöneteceğiz