Kadınlardan köpekli işkenceye tepki

img

HABER MERKEZİ - HDP Yerel Yönetimler Kurulu üyesi Sevil Rojbin Çetin’e dönük köpekli işkenceye karşı yapılan açıklamalarda, söz konusu durumların işkence yapan memurların cezasızlık bırakılmasından kaynaklandığı belirtildi. 

Dersim’de Emek ve Demokrasi Güçleri, HDP Yerel Yönetimler Kurulu ve Tevgera Jinên Azad (TJA) üyesi Sevil Rojbin Çetin’e dönük işkenceye ilişkin açıklama yaptı. Sanat Sokağı’nda yapılan açıklamada, “İşkence insanlık suçudur” pankartı açıldı.
 
DİYARBAKIR CEZAEVİ 
 
HDP İl Eşbaşkanı Nurşat Yeşil, özellikle kadın siyasetçilere ve aktivistlere yönelik saldırgan tutumun, demokratik siyasete ve kadın mücadelesine yönelik olduğunu söyledi. 1980 yıllarında Diyarbakır Cezaevi’nde yapılan işkencelerin bugün tekrar kadınlar üzerinde uygulandığını belirten Yeşil, işkencenin gündelik hayatın parçası haline getirilmesine izin vermeyeceklerini vurguladı.
 
AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in “Bu ülkede AKP gelene kadar kadın kelimesinin adı yoktu” şeklindeki sözlerini hatırlatan Yeşil, “AKP iktidarının adı kadına yönelik şiddetle, kadın siyasetçilere işkenceyle, kadın kazanımlarına yönelik saldırıyla anılacaktır. Sevil Rojbin Çetin’in yanında olduğumuzu belirtiyoruz. İşkenceci polislerin bir an önce meslekten ihraç edilerek tutuklanmasını ve sorumluluğu bulunan herkesten hesap sorulmasını istiyoruz” dedi.
 
VAN   
 
Aynı zamanda Edremit Belediyesi eski Eşbaşkanı olan Çetin'e dönük işkenceye ilişkin Van’da da açıklama yapıldı. Van Barosu, HDP, DBP, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Van-Hakkari Tabip Odası, İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi, Tevgera Jinên Azad (TJA), Van Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER) ve STAR Kadın Derneği üyeleri açıklamaya katıldı. Açıklama, Van Barosu Tahir Elçi Konferans Salonu'nda yapıldı. 
 
‘İNSAN ONURUNA YAKIŞMAYAN MUAMELE’
 
Van Barosu Yönetim Kurulu üyesi Hamza Çiftçi, Çetin’in cinsel taciz, hakaret ve küfürlere maruz kaldığına değinerek, “Hemen ifade etmeliyiz ki, işkenceciler hakkında soruşturma başlatılması gerekirken, işkenceyi, suçu açığa çıkaran avukat hakkında soruşturma başlatılmış olmasını kabul edilemez buluyoruz. Çetin’e insan onuruyla bağdaşmayan muameleler ve işkence yapıldığı açıkça ortadır. Bizler hiç bıkmadan yeniliyoruz ki; ülkemizde işkence olaylarının bu kadar sık gündeme gelmesi baskı ve kontrole dayalı yönetme tarzının sonucu ve işkence yapan memurların korunması ve cezasız bırakılmasından kaynaklanmaktadır. Bu durumu mevcut olayımızda işkenceciler hakkında değil de işkenceyi ortaya çıkaran avukat hakkında soruşturma başlatılmasından da anlayabiliriz” dedi. 
 
'İŞKENCE ARTIK ALENEN YAPILIYOR'
 
İşkence ve kötü muamelenin bir suç olduğunu vurgulayan Çiftçi, "İşkenceye karşı sesimizi bir kere daha yükselttiğimiz bir günde yapılan işkence vakası bize bir daha gösterdi ki işkence artık hiçbir kaygı duyulmadan alenen yapılmaktadır. İnsan onurunu, insan hak ve özgürlüklerini hiçe sayıp zedeleyen işkenceyi kınadığımızı, işkencenin genelde dünyamızda ve ülkemizde, özelde ise coğrafyamızda yaşanmaması için kimden geldiğine ve kime yapıldığına bakılmaksızın bu suç ile mücadele edeceğimizi, bu suçtan zarar görenlerle dayanışacağımızı ve bu işkence dosyasının da sonuna kadar takipçisi olacağımızı açıkça ifade etmek istiyoruz" diye konuştu. 
 
'KADIN MÜCADELESİ ENGELLENEMEZ'
 
HDP Van Kadın Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA),  26 Haziran akşamı evine düzenlenen baskınla gözaltına alınan ve köpekli işkence yapılan TJA üyesi Rojbin Çetin’e ilişkin HDP İpekyolu ilçe binası önünde basın açıklaması düzenledi.  Açıklamada, “İşkence bir insanlık suçudur", "Esat Oktay’ın ardılları kadın mücadelesini engelleyemez” pankartı taşındı. 
 
Rojbin Çetin’in işkenceye maruz kaldığı fotoğraflarının da taşındığı açıklamada basın metnini, yerine kayyım atanan Çaldıran Belediye Eşbaşkanı Leyla Atsak okudu. Dün olduğu gibi bugün de işkencecilerden hesap soracaklarını söyleyen Atsak, “12 Eylül darbeci faşistlerden ilham alan bu dönemim işkencecileri bilsin ki; Diyarbakır zindanlarında köpekleri ile işkence edenlerin tarihte ve halkın nazarında yeri ne ise AKP ve MHP’den güç alan bu işkencecilerin yeri de orası olacaktır" dedi.
 
İşkencecilerle ilgili soruşturma açılmasını isteyen Atsak,"Bu ülkede kadınların her alanda temsiline yönelik bu işkence saldırısını asla kabul etmeyeceğiz. Hesap soracağız” diye konuştu. 
 
Açıklamanın sonunda oturma eylemi yapmak isteyen kadınlara polis izin vermedi. Kadınlar polisin bu tavrını sloganlarla protesto etti.  
 
URFA 
 
HDP Urfa Kadın Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, Rojbin Çetin'e uygulanan işkenceyi protesto etti. Parti binasında yapılan toplantıda konuşan HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, 1980 yılında Diyarbakır Zindanı’nda Esad Oktay Yıldırım’ın köpekli saldırılarını hatırlatarak, “Bugün bir kez daha köpekli saldırı Diyarbakır’da ortaya çıktı” dedi. 
 
Saldırılarla kadın mücadelesinin hedef alındığını söyleyen Sürücü, "Bu sistem saldırılarıyla Kürt halkının kazanımlarını tasfiye etmek istiyor. Hedeflerinde kadın mücadelesi var. Boyun eğmemizi istiyorlar. Ama biz buradan bir kez daha söylüyoruz. Ne yaparsanız yapın sizin karşınızda Kürt kadınları ve Kürt halkı olarak boyun eğmeyeceğiz” diye ifade etti.  

ADANA

HDP Adana Kadın Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, TJA üyesi Sevil Rojbin Çetin’e dönük işkenceyi yaptıkları açıklama ve oturma eylemiyle protesto etti. Kadınların, HDP Adana İl binası önündeki kaldırımda basın açıklaması yapmasını polislerce engellenirken, açıklama bina girişinde yapıldı. Ellerinde Çetin'in fotoğrafları olan kadınlar, köpekli işkenceyi alkış ve zılgıtlarla protesto etti. Çetin'in; İşkence ile Mücadele Günü'nde 3,5 saat boyunca ev araması sırasında köpekler eşliğinde işkence edildiğini ifade eden HDP Adana Kadın Meclisi Sözcüsü Saniye Seçgin, Çetin'e yapılan işkencenin darpla belgelendiğini ve işkenceyi kamuoyuyla paylaşan Çetin'in avukatına soruşturma açıldığını vurguladı.

Diyarbakır Valiliği’nden "kademeli" işkence savunmasına tepki gösteren Seçgin, "Rojbin Çetin’e yapılan bir işkencedir. İşkence bir insanlık suçudur. Sorumluları hakkında derhal gerekli işlem yapılmalıdır. Bizler kadınları yıldırmaya dönük baskılarınıza asla boyun eğmeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Sokakta, evde, hayatın her alanında işkenceyi bir yönetim biçimi olarak dayatanlar kaybedecek, kadınlar, direnenler kazanacak" dedi.

Açıklama oturma eylemiyle son buldu.

MARDİN

Mardin Şahmaran Kadın Platformu da köpekli işkenceye tepki göstermek amacıyla Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu’na (KESK) bağlı sendikaların olduğu bina önünde açıklama yaptı. Çok sayıda kadının katıldığı çıklamada “Hakikate yürüyen kadınlar sizin baskı ve işkencelerinize boyun eğmeyecekler” pankartı açarken, platform adına açıklamayı Eylem Amak yaptı.

‘KÜRT KADINLARINDAN KORKUYORLAR’

Toplumun baskılarla, tutuklamalarla ve işkencelerle sindirilmeye, sessizleştirilmeye çalışıldığını belirten Amak, “Her türlü şiddete, tacize, tecavüze, cinayete karşı sesini yükselten ve direnen kadınlar hedef alınarak kadın mücadelesi güçsüzleştirilmeye çalışılmaktadır. AKP iktidarı kendi yönetememe halini perdelemek için demokratik kurumları hedef göstererek ve toplumu kutuplaştırarak demokrasiden ve eşitlikten yana olan bütün sesleri ve kadınları susturmaya çalışmaktadır. Halkının özgürlüğü için her bedeli göze alan Kürt kadınlarının, tarihsel olarak Paris'te, Kobanê'de, Afrin'de, Süleymaniye'de ve Amed'de Kürt düşmanı zihniyetin hedefi haline geldiğini biliyoruz. Çünkü Kürt kadınlarından korkuyorlar” ifadelerini kullandı.

‘ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ’

AKP iktidarının kötülükte sınır tanımaz hale geldiğini ifade eden Amak, “Hiç şüphesiz, yaşatılan bu kötülüklere karşı yürüttüğümüz kadın mücadelemiz örgütlenerek daha da büyüyecek ve eninde sonunda dünyaya sevgiyi, barışı ve iyiliği biz kadınlar getireceğiz. Buradan bütün demokratik kitle örgütlerini ve insanlıktan yana olan herkesi Rojbin arkadaşımız şahsında tüm kadınlara uygulanan insanlık dışı muameleye karşı durmaya ve bu suçu işleyenler gerekli cezayı alana kadar mücadele etmeye çağırıyoruz” diye konuştu.  

DİYARBAKIR

HDP Yerel Yönetimler Kurulu ve Tevgera Jinên Azad (TJA) üyesi Sevil Rojbin Çetin’in gözaltına alındığı sırada polisler tarafından köpekler ile işkence edilmesi TJA’lı ve HDP’li kadınlar tarafından HDP Kayapınar İlçe binası önünde oturma eylemi ile protesto edildi. HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in de katıldığı eyleme birçok kadın ellerinde Çetin’in işkence fotoğraflarının bulunduğu dövizleri taşıyarak sık sık “Jin Jiyan Azadi”, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek”, “Rojbin Çetin onurumuzdur” sloganlar attı.

Eylemde konuşan Güzel, ilk olarak Şeyh Said'in idam edilmesinin 95'inci yılı dolayısıyla Şeyh Said ve arkadaşlarını andı. Güzel, idam edilen Şeyh Said ve arkadaşlarının mezarlarının bulunması için yetkililere seslendi.

‘İŞKENCE DE OLSA MÜCADELE EDECEĞİZ’

 “İşkenceye sıfır tolerans” sözlerini hatırlatan Güzel, Çetin’in işkence edilmesinin iktidarın kadına dönük politikasıyla eşdeğer olduğuna vurgu yaptı. “Onların işkenceye sıfır toleransı köpekli işkence” diyerek tepkisinin ortaya koyan Güzel, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gün geçmiyor ki güne baskı, gözaltı ve işkenceyle uyanmayalım. Ne yazık ki iktidar kaybettikçe faşist saldırılarını sürdürüyor. Faşizmi kurumsallaştırıyor. Çetin’in köpeklerle işkenceye maruz kalması kadın düşmanlığının göstergesidir. Köpeklerle Çetin’e saldırmaları kadın mücadelesine olan yaklaşımlarını ortaya koyuyor. Bu işkenceyi yapanlar hakkında soruşturma yapılması gerekirken, işkenceyi belgeleyen avukatlar hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın yapılmaması İçişleri Bakanlığı tarafından talimatla yapıldığını gösteriyor. Biz kadınlar olarak sonunda işkencede olsa bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz.” 

Eylem alkış ve zılgıtlarla son buldu.

ANKARA

Ankara Kadın Platformu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Yerel Yönetimler Kurulu ve Tevgera Jinên Azad (TJA) üyesi Sevil Rojbin Çetin’e dönük işkenceye ilişkin basın açıklaması yapmak istedi. Çankaya Belediyesi önünde açıklamaya polis “Valilik izni olmadığı" gerekçesiyle izin vermedi. Açıklamaya saatler kala Ziya Gökalp Caddesi üzerinde yer alan belediye binası yüzlerce polis tarafından ablukaya alındı. Eylemi takip eden basın çalışanları “Turkuaz” basın kartı olmadığı gerekçesiyle alandan uzaklaştırıldı. Eylem toplanma yerinde bir araya gelen onlarca platform üyesi kadın yapılan müzakereler sonucunda izin çıkmaması üzerine HDP Çankaya İlçe örgütünde basın toplantısı gerçekleşirdi. Toplantıya platform üyesi kadınların yanı sıra HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun destek verdi.  

‘BUNU YAPANLAR YARGILANMALIDIR’

“Kadınlara gözaltında işkence var” pankartının açıldığı toplantıda konuşan platform üyesi Deniz Akbıyık, “Çetin köpekli ve fiziki saldırıya maruz bırakıldı” dedi. “Bu şiddeti tanıyoruz” diyen Akbıyık, “Yıllardır nasıl yaşayacağımıza, nasıl giyineceğimize karışan erkek egemenliğinin şiddetidir. Kadınları iş hayatında güvensizleştiren, İstanbul Sözleşmesi'ne saldıran AKP'nin kadın düşmanı politikalarının sonucunda karşımıza çıkan erkek şiddetidir. Bu şiddetin failleri suçludur, bunu yapanlar yargılanmalıdır” diye konuştu.

'İŞKENCE İNSANLIK SUÇUDUR'

Şiddetin arttığına dikkati çeken Akbıyık, “Kadın mücadelesinde yıllardır dediğimiz gibi her türlü ayrımcılığın, erkek, devlet, polis şiddetinin, eşitsizliğin karşısında susmuyoruz, korkmuyoruz ve itaat etmiyoruz.Ankara Kadın Platformu olarak Sevil Rojbin Çetin’in yanında olduğumuzu belirtiyor, kadınların kurtuluş mücadelesine yapılan her saldırı hepimize yapılmış sayıyoruz” şeklinde konuştu.

'KADIN DAYANIŞMAMIZ İLE NEFES ALACAĞIZ'

Kadın mücadelesine vurgu yapan Akbıyık, devamında şunları söyledi: “TJA aktivistleri başta olmak üzere, Rosa Kadın Derneği'ne yapılan yasadışı operasyon, Başak Demirtaş'a sosyal medya üzerinden cinsiyetçi linç girişimi, kadınların özgürlük mücadelesini büyüten kadınlara ve kadın örgütlerine yapılan her türlü saldırıya karşı bu topraklarda yaşayan tüm kadınlar olarak mücadele edeceğiz. Erkek şiddeti karşısında her zaman yaptığımız gibi kadın dayanışmamız ile nefes alacağız. Korkuyla değil cüretle, tek başına değil birlikte.”

 

Diğer başlıklar

28/03/2024
23:50 DEM Parti Amed'de gazetecilerle buluştu: Gayri meşru olanlar gidecek
23:27 Sêwereg'te kaza: 3 ölü, 6 yaralı
23:13 Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
22:40 Öğrenciler ‘deprem riski’ nedeniyle yurttan çıkarılmak istendi
20:53 Akdeniz’de kasıtlı çıkarıldığı belirtilen yangınlarda artış
20:47 HDP'nin eski MYK üyelerinin ‘Ermeni Soykırımı’ açıklamasından yargılandığı davada karar çıktı
20:20 Şenyaşar ailesinin eylemine DEM Partili kadınlar ve avukatlardan ziyaret
19:46 YSK’den ‘iftar’ kararı: Sayım aralıksız yapılacak
19:34 Bakırköy Cezaevi önünde gözaltına alınanlar serbest bırakıldı
19:27 Nijerya'da 3 ayda 202 kişi menenjitten hayatını kaybetti
18:02 Bakırköy Cezaevi’nde tutsaklar görüş sonrası darp edildi
17:50 Genç: Erdoğan Kürt sorununda çözüme yönelmez
17:23 DEM Parti’den bir ilk: Engelliler için yeni bir yaşam mümkün standı
17:16 DBB’ye ait malzemeler askeriye ve emniyet tarafından taşınıyor
16:59 Yargıtay, Ata ve Mızrak davasında polislerin beraatını onadı
16:49 DEM Parti seçim çalışmalarına hız verdi
16:46 MB rezervleri bir haftada 4 milyar 53 milyon dolar azaldı
16:39 DEM Parti: AKP’liler Belçika’daki ırkçı saldırının sözcülüğünü yapıyor
16:30 Hatimoğulları: Savaş için kapı kapı dolaşacağınıza barış için İmralı kapısını açın
16:21 Adalet Nöbeti’nden ‘İmralı kapısını açın’ çağrısı
16:07 Zana Bedlîslilere seslendi: Sandıklarınıza sahip çıkın
16:07 DEM Parti: Antalya'da adaylarımızı geri çekmiyoruz, oylar DEM'e
16:01 Temelli Colemêrg'de: Bu faşist iktidarı yıkacak olan sizin iradenizdir
16:00 Hatice Yıldız’ın tutukluluğu Bakırköy cezaevi önünde protesto edildi
15:47 Roboskî’yle yüzleşme olmadan demokrasi mümkün değil
15:34 Meleyî aşireti DEM Parti’ye desteğini açıkladı
15:17 Bakırhan: Halk onuruna ve iradesine sahip çıkacak
15:15 Pontoslu yazar Haralambidis yaşamını yitirdi
15:05 Êlih kayyımı AKP adayı için 53 milyona koli hazırlattı
15:01 Amed’de okul temizliği yaptırılan 15 öğrenci zehirlendi
14:55 Tutsaklardan siyasi partilere mektup: Açlık grevleri konusunda rol üstlenin
14:37 Mart ayı katliamlarıyla yüzleşme çağrısı
14:18 Okullar 1 Nisan'da tatil
14:16 Bayındır Bazîd’den seslendi: 1 Nisan’da başarımızı birlikte kutlayalım
14:01 Yargıtay Başkanı onuncu turda da seçilemedi
13:08 Açlık Grevi İzleme Koordinasyonu: Tutsakların talepleri karşılanmalı
12:55 DEM Parti’den 3 merkezde miting
12:48 Mûş'ta vali, kaymakam ve komutandan seçim çalışması
12:22 Esenyurt'ta 5 katlı binada yangın çıktı
12:21 Kütahya ve İstanbul’da erkek şiddeti
11:57 AKP'li belediyenin taş ocağına 'ÇED gerekli değil' kararı
11:42 ÖHD’den iki bakanlığa başvuru: Sağlık hakkı ihlaline sebep olan uygulamalar son bulsun
11:33 Abdullah Öcalan’ın avukatlarından yeni görüşme başvurusu
11:06 Zafer işareti gerekçesiyle seçim görevi iptal edildi
10:42 Kantinden para ile satın aldıkları eşyalara el konuldu
10:41 Agrobay işçileri ilk kazanımlarını elde etti
10:29 Cisim patlaması raporu: Dayan ailesi mağdur edildi
10:23 Ertak: Şirnex'te 2004 ruhuyla sandık başına gidelim
09:37 DEM Parti'ye destek yürüyüşü
09:13 Gazeteci Ahmet’in akıbetine dair 156 gündür açıklama yok
09:12 Tutsaklar 123 gündür açlık grevinde
09:11 DEM Parti Cihanbeyli için seferber
09:09 Xinûs eşbaşkan adayları: Herkese eşit hizmet vereceğiz
09:08 Abdullah Öcalan'ın avukatı: CPT güven veren bir kurum olmaktan çıktı
09:07 Wêranşar DEM'den yana
09:06 Ebexliler 2019’un hesabını soracak!
09:04 'Taşıma' hilesine karşı binlerce hareketli seçmen başvurusu
09:02 Tutsak yakınlarından hukuksuzluğa karşı dayanışma çağrısı
09:01 Tuncel: Sandığa gidelim, gasp edileni geri alalım
09:01 28 MART 2024 GÜNDEMİ
08:51 Ahlat T Tipi’nde provakatif saldırı
08:42 Beyaz Saray’dan İsrail’i görüşmeye ikna çabaları
27/03/2024
23:59 Riha’da kitlesel halk buluşmaları: Halka hizmet DEM Parti ile gelecek
23:56 Halk buluşması mitinge dönüştü: Hiçbir kuvvet Êlih’in kafasını karıştıramaz
23:22 Riha’da gözaltına alınan 7 kişi serbest bırakıldı
21:41 Barikat Riha’dan DEM Parti’ye destek yürüyüşü
21:34 Agirî ve Wan'da gençlik şöleninde tecrit vurgusu
21:08 Serüven Kültür Dünya Tiyatro Günü’nde sokakta
20:53 Memurlar AKP çalışmalarına götürülüyor
20:36 Mêrdîn adayları sahada: Sesimiz sandıklardan güçlü çıkmalı
20:30 Tiyatro oyuncularından DEM Parti’ye destek
20:22 Haber Sen: TRT anayasal suç işliyor
20:05 Zana: İmralı kapıları açılsın
19:47 Emine Şenyaşar’ı ziyaret etmek isteyen EMEP’lilere engel
19:43 İzmir'de kadın katliamları protestosu: Örgütlenelim
19:38 Colemêrg’teki final mitingine kitlesel yürüyüşle çağrı yapıldı
19:15 İstanbul’da çok sayıda gözaltı
19:09 KHK eylemi 287’nci haftasında
18:54 Sêrt’te silahlı kavga: 4’ü ağır 8 yaralı
18:28 Bodrum’da kadınlar çocuk istismarını protesto etti
18:04 Erdoğan Êlih’de Ankara ve İstanbul için oy istedi
17:57 İHD Ankara Şube Ekoloji Komisyonu Yıllık Ekoloji Raporu’nu açıkladı
17:02 Türkdoğan TİHV ve İHD’yi ziyaret etti
16:51 DEM Partili adaylar: Adana için yeni bir tarih yazma vakti geldi
16:49 DEM Parti seçim çalışmasında: 1 Nisan'da zaferi kutlayacağız
16:47 Zana'dan Adalet Nöbeti'ne ziyaret: Annelerin mücadelesi olmasa dilimiz yok olurdu
16:38 Eğitim Sen: Cumhur İttifakı adayları okullarda propaganda yapıyor
16:22 Erdoğan Amed'de: Bu kardeşinize yüzde 28,5 oy çıkmışsa durup düşünmemiz lazım
15:50 Hatimoğulları'ndan Erdoğan'a: Çık sen kendini ıspatla
15:47 Emekliler: Sandıkta hesap soracağız
15:40 ÖHD, Marmara Bölgesindeki cezaeevlerine dair raporunu paylaştı
15:37 Hareketli seçmenler Muğla'dan yola çıktı
15:15 Mahkeme kararı verdi: Devletin öğrencilere yemek sağlama yükümlülüğü yoktur
15:12 Trabzon’da göçük: 3 işçi yaşamını yitirdi
15:10 Uçar: Bu seçim Şêx Seîd'e hakaret edenler ile Şêx Seîd'in torunları arasında
14:49 Belediyeden 'Yardıma muhtaç' kuyumcuya 70 bin TL yardım!
14:43 Cezaevinde rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı
14:30 Bayındır Qereyazî’de: Bu seçim, Kürtlerin dili, kimliği için referandumdur
14:20 DEM Parti'den Elkê'de sandık güvenliği eğitimi
14:18 Türkiyeli yetkili: Rusya saldırganlarını tutuklama talebi yoktu
13:49 Hrant Dink davası sanığı: İstihbaratı cinayetten bir gün sonra almış gibi rapor düzenledik!
13:44 Çewlig'de miting
13:40 Akkuyu'da maaşlarını alamayan işçiler iş bıraktı
13:28 Öğrenciler Erdoğan’ın mitingine taşındı
13:16 Baro ve STÖ’lerden CPT’ye İmralı çağrısı: Çözüm için adım atın
12:54 Açlık grevinde olan 5 tutsağa hücre cezası
12:37 Licik bilirkişi raporu: Zehirli kimyasalın Fırat’a taşınma riski var
12:18 Yargıtay Başkanı 6'ncı turda da seçilemedi
12:02 YNK: Kerkük'te Türkmen Cephesi ile anlaşan KDP ulusal değerleri sattı
11:35 Bakırhan: Üçüncü yol ağacının altında birleşelim
11:13 Yaşlı nüfus 5 yılda bir buçuk milyon arttı
11:00 Sınırdaki saldırılarda 10 kolber yaralandı
10:28 Roboskîliler: AKP'ye giden her oy üstümüze bomba olarak yağacak
10:27 Şirnex ve Riha'da ev baskınları
09:52 Hezro kırsalında askeri operasyon ve abluka
09:23 HRW ve Yurttaşlık Derneği: Depremle ilgili yetkililerin soruşturulmasına izin verilmeli
09:10 Gazeteci Ahmet’ten 155 gündür haber yok
09:09 Açlık grevi eylemi 122'nci gününde
09:08 'Bize ulaşan herkesi sandığa taşıyacağız'
09:07 Kayyım kadın merkezini yıllık bin 500 TL'ye kiraya verdi
09:06 AKP'liler ‘oy verme’ sözü karşılığında rüşvet dağıtıyor
09:04 Eşbaşkan adaylarından 'sandığa sahip çık' çağrısı
09:04 DAİŞ saldırıları: 2015 öncesi konumuna dönmek istiyor
09:03 Ege'den binlerce kişi kayyımları göndermeye gidiyor!
09:02 Hak savunucuları: Yıldız'ın tutuklanması insan hakkı ihlalidir
09:02 Kuzey ve Doğu Suriye'de yerel yönetim
09:01 Ayşe Gökkan: Merhamet dilemiyor, ataerkil yargıya baş eğmiyoruz
09:00 Dilovası’nda seçmenler değişim için sandığa gidecek
09:00 27 MART 2024 GÜNDEMİ
26/03/2024
23:59 Zana: Kürt halkı baskılara karşı boyun eğmedi, eğmeyecek
23:52 30 yıl sonra 'Bijî berxwedana zindanan' sloganıyla karşılandı
23:02 WHO: Dêrazor’daki saldırıda bir çalışanımız yaşamını yitirdi
22:50 Mêrdîn’de kayıp gencin cesedi suda bulundu
22:35 Hezex’te coşkulu halk şöleni
22:06 Mêrdîn’de çalışmalarını hızlandıran adaylardan ilçe ve köy ziyaretleri
21:18 Kerboran’da yurttaşlardan AKP’li belediyeye tepki
20:54 Agrobay işçileri: Emeğimiz ve alınterimizi istiyoruz
20:45 Uçar: Atacağımız her adım herkesin geleceğini belirleyecek
20:15 Emine Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti 62’nci gününde
20:07 Akademisyen Sirman serbest bırakıldı
19:25 Xana Axpar'da husumetli aileler barıştırıldı
19:00 AKP’nin Amed adayları oy karşılığında BİM kartı dağıtıyor
18:19 Ankara’da bir öğrenci yaşamına son verdi
17:51 DEM Parti'den Silopiya’da konvoy ile mitinge çağrı
17:42 ‘DEM Riha’ya, Riha DEM Parti’ye çok yakışacak’
16:21 Zana: Belediyeler zihinlerin temizlenmesi için önemli bir yer
16:15 Keskin ve Yarkın hakkında ceza istemi
16:05 Adalet Nöbeti’nde mücadele vurgusu
15:52 Colemêrg'teki polis şiddetine dair soru önergesi
15:32 DEM Parti sahada: İrademizi kayyımlardan geri almaya geliyoruz