Tamirciye ihtiyaç olur diye gittiği Suruç'tan bir daha dönemedi

img

URFA – Kobanê'ye oyuncak götürmek için yola çıkan gençlere,"Beni de listeye yazın. Tamirciyiz belki ihtiyaç vardır" diyen Osman Çiçek de DAİŞ'in Suruç'ta düzenlediği canlı bomba saldırısında yaşamını yitirdi. 

 
Kobanê’de ki çocuklara oyuncak götürmek amacıyla Türkiye'nin farklı kentlerinden gençler, 20 Temmuz 2015 tarihinde Urfa'nın Suruç ilçesinde bir araya geldi. Sosyalist Gençler Derneği Federasyonu'nun (SGDF) öncülüğünde düzenlenen kampanya kapsamında ilçede bulunan Amara Kültür Merkezi önünde yaptıkları açıklama ardından Kobanê'ye geçmeyi planlayan gençlere yönelik DAİŞ tarafından canlı bomba saldırısı gerçekleşti. Katliamda 33 kişi yaşamını yitirdi, 104 kişi de yaralandı. 
 
MEZAR TAŞINI DAHİ KIRDILAR
 
Katliamda yaşamını yitiren gençlerden biri olan Osman Çiçek'in ailesi geçen 4 yıla rağmen ilk günkü acıyla yaşıyor. Saldırıyı düzenleyenleri asla affetmeyeceğini dile getiren anne İslim Çiçek, “Dilerim bizim çektiklerimizi onlarda çeker. Oğlumun mezar taşını kırmışlar. Ölmüş birine düşmanlık yapılır mı? Ne yaptıysanız yapmışsınız daha ne istiyorsunuz?” diye sordu. 
 
ÇOCUKLARA YARDIM GÖTÜRECEKLERDİ
 
Yaşananları anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan anne Çiçek, “Bayram sabahıydı. Kızıma; 'kahvaltı hazırlayalım, Osman çalışmaya gidecek' dedim. Yattığı yatağı topladım, kaldırdım. Sonra baktım evden çıktı. Nereye gidiyorsun kahvaltı hazırlıyoruz dedim. 'Ben kahvaltı yapmayacağım' dedi.  Peşine düşmedim. Komşunun çocuğunun yanına gitti. Kobanê’de ki yetim çocuklara yardım götüreceklerdi. Benim de haberim yoktu. Dayısının evine gidip orda kahvaltı yapmış. Kardeşim 'Osman gitme' demiş ama durduramamış. Kardeşimin oğlu kaza yapmış sakat kalmıştı ona uğrayıp gitmiş. Akşamları onunda yanına gidip onunla sohbet ederdi. Bayramdan sonra Osman’ı evlendirmeyi düşünüyorduk. Ona kıyamıyorduk bir şey de sormuyorduk” diye o günü anlattı.
 
ÇOCUKLUK ARKADAŞIYLA BİRLİKTE GİTTİ
 
Oğlunun en yakın arkadaşı olan Kasım Deprem ile birlikte yaşamlarını yitirdiklerini söyleyen Çiçek, “Kasım'la ikisi çocukluktan beri arkadaşlardı. Kasım’da annesi yaşamını yitirince bir tek sığındığı Osman’dı. Üniversiteyi kazanıp başka bir şehre gitmesine rağmen Osman’dan ayrılamıyordu. İkisi bir birilerini çok severlerdi. Ayrılmıyorlardı” dedi.
 
'BENİ DE LİSTEYE YAZIN'
 
Oğlunun Kobanê'ye yönelik DAİŞ saldırısı döneminde de Suruç’a gidip geldiğini söyleyen Çiçek, diğer kentlerden gelen gençlerin oyuncak getirdiğini belirterek,"Osman,'beni de listeye yazın. Biz de gidelim, tamirciyiz belki ihtiyaç vardır' demiş. Sadece yardım ve güzellik için gitmek istiyorlardı. Tek amaçları buydu” diye oğlunun amacını paylaştı.
 
ÖLÜM HABERİNİ TELEVİZYONDAN ALDILAR
 
Baba Mehmet Çiçek ise oğlunun sakin ve sessiz biri olduğunu, oto tamir işi yaptığını, kimse ile sorunu olmadığını söyledi. Çiçek, “Sabah bahçede yatıyordu. Kalktı, sonra tekrar içeriye gidip yattı. Arkadaşları aramış, oda kalkıp gitmiş. Biz de dükkana gittiğini düşündük. Olay günü ben evde televizyonda Suruç’ta patlama olduğunu öğrendim. Haberleri izlerken komşumuza haber verilmiş, onlar da gelip bize söylediler. Dediler 'Kasım ile Osman patlamada şehit düşmüşler' diye. Biz de çıkıp Suruç’a gittik. Büyük bir kalabalık vardı. Sonra cenazesini Antep’e götürmüşlerdi. Ertesi gün de defnettik” diye yaşadıklarını anlattı.