‘Evlatlarımız açken biz rahat değiliz’

img

BİTLİS - Açlık grevi eylemi 69’uncu gününe giren Zelal Başboğa’nın babası İzzettinBaşboğa, “Evlatlarımız açken biz burada rahat değiliz” diyerek ailelere, bir araya gelme çağrısı yaptı. 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı açlık grevi eylemi 128’inci gününe girdi. Dünyanın farklı yerlerinde ve Türkiye cezaevlerinde aynı taleple açlık grevine giren yüzlerce kişinin eylemi de devam ediyor.
 
Açlık grevine giren yüzlerce eylemciden biri de, Alanya L Tipi Cezaevi’nde bulunan Başboğa. Başboğa'nın açlık grevi eylemi, bugün itibariyle 69’uncu gününe girdi. 
 
‘HÜKÜMET GÖREVİNİ YERİNE GETİRSİN’ 
 
Zelal Başboğa ile görüşen babası İzzettin Başboğa, hükümetin açlık grevleri konusundaki sessizliğinin kelimeler ile anlatılmayacak bir duygu olduğunu söyledi. Başboğa, “Tecrit insanlık suçudur. Hükümet bu konuya el atmalıdır. Hükümet seçimi alabilmek için Kürtleri gözden çıkarmış durumda. Hükümet bundan dolayı esas sorunları görmezden geliyor. Ama bu durum siyaset üstü meselelerdir. Hükümet bir an önce üzerine düşen görevi yerine getirsin” dedi.
 
‘EYLEMCİLERE VİTAMİN VERİLMİYOR’ 
 
Yaptığı görüşmede kızının kendisine söz konusu cezaevindeki hak ihlallerinin yoğun olduğunu aktardığını ifade eden Başboğa, “Açlık grevi eylemleri başladığı günden bu yana her hafta farklı bir gerekçeyle koğuşlara baskın yapılıyormuş. Yine açlık grevinde olanlara şeker, tuz ve vitamin verilmiyor. Tutuklular bunları kendi imkanlarıyla karşılıyor. Yine tutukluların kendi imkanlarıyla kantinden aldıkları radyolar her defasında toplatılıyor” diye konuştu. 
 
AİLELERE ÇAĞRI
 
Başboğa, açlık grevi eylemlerinin kritik aşamaya ulaştığının altını çizerek, çocukları açlık grevinde olan ailelere şu çağrıda bulundu: “Evlatlarımızın eridiğini görmek bir anne ile baba için dayanılacak acı değildir. Evlatlarımız aç iken biz burada rahat değiliz. Zindanlardan her an kötü haber gelebilir.  Çocukları açlık grevinde olan aileler olarak en kısa sürede bir araya gelip neler yapabileceğimizi tartışmalıyız.”