Cumartesi Annesi Meryem Baskın oğlunun yanına defnedildi

img
HAKKARİ - Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Cumartesi Anneleri'nden Meryem Baskın, faili meçhul cinayetlerin birinde öldürülen oğlu Abdülmecit Baskın'ın yanına defnedildi. 
 
Ankara'da 1993 yılında gözaltına alındıktan iki gün sonra cenazesine ulaşılan Ankara Altındağ Nüfus Müdürü Abdülmecit Baskın'ın vefat eden annesi Meryem Baskın, toprağa verildi. Oğlunun faillerinin bulunup yargılanmasını sağlamak için yıllarca Cumartesi Anneleri eyleminde sesini duyurmaya çalışan Meryem Baskın, bugün Van’da tedavi gördüğü bir hastanede hayata gözlerini yumdu. Anne Baskın'ın cenazesi, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. 
 
Anne Baskın, faili meçhul cinayete kurman giden oğlu Abdülmecit Baskın'ın yanına defnedildi. 
 
ABDULMECİT BASKIN KİMDİR?
 
41 yaşında 3 çocuk babası olan Abdülmecit Baskın, Ankara Altındağ Nüfus Müdürü'yü yapıyordu. 2 Kasım 1993 yılında Ankara'da kendilerini polis olarak tanıtan, polis yelekli telsizli bir ekip tarafından gözaltına alınmış ve 2 gün sonra cenazesi Ankara Gölbaşı mevkiinde bir köylü tarafından bulundu. Ailenin tüm başvuruları etkin bir soruşturma yapılmadan "Kovuşturmaya yer olmadığı" kararıyla sonuçsuz bırakıldı. Faili meçhul cinayetler listesine girdi. 
 
ADALETE ULAŞMADAN YAŞAMINI YİTİRİDİLER 
 
Çocuklarının kemiklerine ulaşamadan yaşamını yitirenler Cumartesi Annelerinden isimleri şöyle: Berfo Kırbayır, Fatma Morsümbül, Zeynep Güney, Kiraz Şahin, Cevriye Altunbaş, Meryem Bulut, Fatime Taşkaya, Kesriye Demir, Makbule Babaoğlu, Ziyneti Türkoğlu, Fincan Bilgin, Koçeri Kurt, Hatice Öztürk, Asiye Karakoç, Hediye Coşkun, Asiye Doğan, Şahsenem Cihan.