‘Seçimlerde AKP-MHP eril ittifakına dur diyeceğiz'

  • kadın
  • 09:14 21 Mayıs 2018
  • |
img

MARDİN – İlk kadın seçim bürosunu Kızıltepe'de açarak, çalışmalarını hızlandıran HDP Mardin Kadın Seçim Komisyonu Sözcüsü Aynur Erbay, seçimlerde AKP-MHP eril ittifakına dur diyeceklerini vurguladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin İl Örgütü’nün Kadın Seçim Komisyonu, 24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında bir süre önce Kızıltepe ilçesinde ilk kadın seçim bürosunu açarak, çalışmalarına hız kazandırdı. Örgütlü bir şekilde seçime hazırlandıklarını belirten Kadın Seçim Komisyonu Sözcüsü Aynur Erbay, kadınların coşkusu ve heyecanını sandığa taşıyacaklarını belirtti. 
 
‘SEÇİMLERE KADAR SOKAKLARDA OLACAĞIZ’
 
Kadınların güçlü bir yapıya sahip olduğu Mardin ve ilçelerinin tümünde kadın komisyonları oluşturduklarını aktaran Erbay, baskın seçimlerinin ilan edilmesiyle birlikte örgütlenme çalışmalarını hızlandırdıklarını kaydetti. Kentteki kadınların bugüne kadar bedeller ödeyerek ciddi kazanımlar elde ettiğini vurgulayan Erbay, ödedikleri bedellerin farkında olan kadınların heyecanlarını ve coşkularını seçimlerde sandığa taşıyacaklarını ifade etti. “Kadınlar bilenmiş bir ruh yapısına sahipler” diyen Erbay, kadınların seçimlere kadar evlerinde oturmayacaklarını ve sokaklarda çalışma yürüteceklerinin altını çizdi.   
 
‘SEÇİMLER KADIN MÜCADELESİ İLE KAZANILIR’
 
24 Haziran seçimlerinin ancak kadınların mücadelesi ile kazanılacağına dikkat çeken Erbay, “Böylelikle Türkiye demokratikleşecek. Kadınların, AKP-MHP ittifakının oluşturduğu eril zihniyete ‘dur’ deme gücü var. Kendi kadın üyelerini dahi dinlemeyen ve ötekileştiren AKP-MHP eril ittifakına ve zihniyetine tokadımızı vuracağız” şeklinde konuştu. 
 
‘AKP-MHP MİLADINI DOLDURDU’
 
“Kadın yaşamın kaynağıdır” diyerek, kadının dışlandığı hiçbir sistemi kabul etmeyeceklerini belirten Erbay, şu değerlendirmede bulundu: “Kadın olmazsa mücadele olmaz. Kadın, demokrasi ve barışın olmazsa olmazıdır. 7 Haziran’daki iddialarımızı bir bir hayata geçirdik. AKP – MHP ittifakının varlığı artık bizler açısından miladını doldurdu.”