Tutuklular 15 Şubat'ta açlık grevine gidiyor

img

DİYARBAKIR – Tutuklular adına açıklama yapan Deniz Kaya, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinin yıldönümünde 3 günlük açlık grevi yapacaklarını duyurdu. 

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999'da Türkiye'ye getirilmesinin yıldönümüne ilişkin PKK ve PAJK'lı tutuklular adına Deniz Kaya yazılı bir açıklama yaptı. 15 Şubat’ı bölge hakları için kara bir gün olarak değerlendiren Kaya, bu tarihin yıldönümünde 3 günlük açlık grevi başlatacaklarını açıkladı. Tutuklular, eylemleri kapsamında halkları, demokrasi savunucularını ve aydınları “faşizme karşı birlik olmaya ve mücadele etmeye” çağırdı. 
 
15 Şubat’a karşı “Güneşimizi Karartamazsınız” şiarıyla bedenini ateşe verenlerin anıldığı açıklamada, Öcalan üzerindeki tecridi asla kabul etmeyeceklerini ve her şart altında direneceklerinin altı çizildi. 
 
‘EFRİN'E SALDIRI KOMPLONUN DEVAMIDIR’
 
Efrin’e dönük saldırıya da değinilen açıklamada, “Uluslararası komplonun bir devamı niteliği taşıyan Efrin'e işgal girişimi zafere, başarıya hasret kalmışlığın çaresizliğidir. Kadim topraklarda kök salmış ve direnerek kendisi olmayı başarmış Kürt’ün tasfiyesine soyunanlar kendileri tasfiye olacaktır. Efrin halkı işgalcilere karşı direngen bir halktır, gücünü topraktan, güneşten, yüce değerlerden, inançtan ve hakikatten alıyor” denildi. 
 
‘TEK TİP ELBİSEYİ BİZE ASLA GİYDİREMEZSİNİZ’
 
Tek tip elbise uygulamasına da dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Faşizm her yerde faşizmdir, sokakta, mahallede, işyerinde, evde, zindanlarda fark etmeksizin toplumun tüm gözeneklerine sızmak ister. Bu nedenle her yer faşizme karşı direniş olmalı, bizler zindanda bulunan PKK ve PAJK'lı tutsaklar olarak faşizme karşı direneceğiz, bizlere deli gömleği giydirmek isteyen faşist ittifakın kendisi akıl tutulması yaşıyor. Tek tip elbise uygulaması ulus devlet tekçiliğinin dışa vurumudur, asla bize giydiremezsiniz.”