AA’nın ‘çatışmada öldürüldü’ dediği kişi 17 aydır cezaevinde

img

BATMAN - Anadolu Ajansı'nın 2 Şubat'ta Lice kırsalında çatışmada öldürüldüğü şeklinde haberini yaptığı İshan Ekinci'nin 2016 yılından bu yana cezaevinde olduğu ortaya çıktı. 

Anadolu Ajansı’nın Diyarbakır Lice’de 2 Şubat’ta çıkan çatışmada yaşamını yitirdiğini iddia ettiği 3 HPG’liden İshan Ekinci’nin 9 Eylül 2016 tarihinden bu yana Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunduğu ortaya çıktı. Batman 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "polislere bomba atmaya çalışırken kolunu kaybettiği" iddiasıyla 3 yıl 4 ay ceza verilen Ekinci hakkında aynı mahkeme “kolunu örgütün dağ kadrosunda girdiği çatışmalarda kaybettiği”ni ileri sürmüştü. 
 
CEZAEVİNDE TUTUKLU
 
AA'nın 2 Şubat tarihli haberine göre Diyarbakır Lice Dernek Köyü'nden yapılan ihbar sonucu PKK'nin Diyarbakır Eyalet Sorumlusu Murat Üçer (Eylül Ergani), Veli Taşkıran (Botan) ile İhsan Ekinci (Brusk Elih) ve Veysel Çelik'in öldürüldüğü iddia edildi. Söz konusu haberde İshan Ekinci'nin adı "İhsan Ekinci" olarak yazılırken, üzerinde mühür bulunan resmi bir evraktan alınmış fotoğrafı kullanıldı. AA'nın haberinde çatışma yaşandığı yönünde bilgiler yer alırken Ekinci ise 9 Eylül 2016 tarihinden bu yana Batman M Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor. 
 
Şubat 2013 yılında sağ kolu bileğinden itibaren kopmuş olan Ekinci hakkında daha önce de Batman 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Lice kırsalında bulunduğu esnada 04-07 Aralık 2016 tarihinde yapılan operasyonlar sırasında yaşanan çatışmalarda kolunu kaybettiği iddia edilmiş ve hakkında dava açılmıştı.
 
'YASAL İŞLEMLERİ BAŞLATACAĞIZ'
 
Ekinci'nin ailesinin AA'nın haberini görmesinin ardından yaşamından endişe ettikleri için avukatı Mesut Aydın'a ulaştı. Haberi almasının ardından cezaevi yetkilileri ile görüşen Aydın, "Müvekkilim hakkında asılsız ithamlar yapılıyor. AA, müvekkilimin kimlik bilgilerini ve fotoğraflarını nereden alıyor? Müvekkilimin kişilik hakları zedelenmiştir. Ailesinin talebi üzerine tüm yasal işlemleri başlatacağız" diye konuştu.