Tecavüz failinin tahliyesine 3 ayrı itiraz

img
MARDİN - Kızıltepe'de, 17 yaşındaki Z.Ç.'ye tecavüzde bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan amcası Osman Ç. hakkındaki tahliye kararına dair 3 ayrı itiraz başvurusu yapıldı.
 
İsviçre’de yaşayan ve akraba ziyareti için Mardin Kızıltepe'ye gelen 17 yaşındaki Z.Ç.'ye tecavüzde bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan amcası Osman Ç.’nin tahliye edilmesine itiraz edildi. Davanın Mardin 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmasında, sanık Osman Ç. hakkında “Delillerin toplanmış olması, sanığın kaçma şüphesinin olmaması" gerekçeleriyle adli kontrol şartıyla tahliyesi kararı verilmişti.
 
Kararın ardından cezaevi kapısında yakınları tarafından davul ve zurna eşliğinde karşılanan Osman Ç.’nin tahliyesine, dosyaya bakan Cumhuriyet Savcısı, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları ile Z.Ç.'nin avukatları tarafından 3 ayrı itiraz başvurusu yapıldı. 
 
Edinilen bilgilere göre, davaya bakan mahkeme savcılığın itiraz talebini reddederek üst mahkemeye gönderdi. Mahkemenin, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Z.Ç.'nin avukatlarının itirazına dair ise henüz karar almadığı öğrenildi.