‘Yıkılacak Duvarlar’ için Ankara’da imza etkinliği

img

ANKARA - Tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın “Yıkılacak Duvarlar” kitabı için Ankara’da imza etkinliği düzenlendi. 

Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın "Yıkılacak Duvarlar" şiir kitabı için, partinin Ankara İl Örgütü binasında imza etkinliği düzenlendi. Etkinliğe HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Veli Saçılık, partililer ve çok sayıda kişi katıldı. Etkinliğin düzenlendiği salona Yüksekdağ’ın fotoğrafları asıldı.
 
‘MÜCADELE ZOR ZAMANLARDA ÖNEMLİ’
 
Açılış konuşmasını yapan HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, insan hayatında yıkılacak duvar kalmaması için mücadele eden herkese teşekkür ederek sözlerine başladı. Toğrul, zor zamanlarda mücadelenin öneminde değinerek, “Zor zamanları aşıp barışı egemen kılacak ortamı yaratacağız. Zor zamanlar zor dönemler ama mücadeleyi zor zamanlarda vermek önemlidir. Bu etkinlikle zindandaki arkadaşlarımızı yanı başımızda hissediyoruz, umarım onlarda bu etkinlikten bir şekilde haberdar olur ve aynı anda hissiyat bir biriyle buluşur. Zor zamanlar ama mücadeleyle bu zor zamanları aşıp özgür günlerde bu duvarları aşa aşa, ülkeye barışı, huzuru, bir arada yaşamı egemen kılacak bir ortamı hep beraber yaratacağız” diye konuştu. Toğrul, Yüksekdağ’ın kaleme aldığı “Taybet Ana” şiirini seslendirdi.
 
HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Yüksekdağ’ın Suruç Katliamı’nda yaşamını yitirenler için kaleme aldığı “O ağaç” şiirini okudu. 
 
Kitabın imzalanmasının ardından etkinlik Tersname grubu solisti Ulaş Akyol'un ezgiler seslendirmesiyle sona erdi.