Babacan: AKP’de nemalanma kavgası var

img
HABER MERKEZİ – DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP’de nemalanma kavgası yaşandığını söyledi.  
 
 
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Halk TV’de bir programa katıldı. Babacan, iktidarın ekonomiyi kötü yönettiğini söyledi. 
 
AKP’nin kendi eliyle inşa ettiğini kendi eliyle yıktığını söyleyen Babaca, “Ülkenin itibarı mahvolmuş durumda, ekonomi keza öyle. İşini bilen insan sayısı çok azaldı. Düzgün ve işini bilen insan çok azaldı iktidar partisinde. İstişaresiz kararlar. Bir aile içinde alınan kararlar. Yanlış insanların partiye nüfuz etmesine katı tutum gösterdim. Sorumlu olduğum birimlerde özellikle. Diğer kurumlarda da benzeri şeyleri gördüğümde en tepe gittim ‘Yapmayın’ diye. Ama dikkate alınmadık, yanlış isimler partide yer aldıkça düzgün insanlar kendini geri çekti. Devlet içerisinde hangi yapı olursa olsun. Bir kulüp, dernek, dini oluşum. Devlet yönetiyorsanız, hiçbir grubun ağırlığına izin verilmemelidir. Hiçbir birimin şu adamcı, şu memleketçi şeklinde doldurulmaması lazım. O tip yapılarla bir pazarlığa girmek gibi bir ilişki biçimi. AKP öncesinde de vardı bu durum” dedi. 
 
ÜLKE DİKİŞ TUTMADI
 
Parlamenter sistem varken Türkiye’de seçim öncesi her partinin kendi kimliği ile seçime girdiğini hatırlatan Babacan şöyle devam etti: “Yeni sitem öyle yanlış oldu ki, seçim öncesi ittifakları mecbur kıldı. ‘Koalisyon bitecek’ diyenler, şimdi ittifaka mecbur oldu. İnsanları yanılttılar o gün. Bana da ‘anlat’ dediler. ‘İnsanlar sana güveniyor.’ beni parti yüzü seçmişler. ’Siz yanlış yapıyorsunuz’ dedim o dönem. Ben konuşursam insanlar ‘Hayır’a oy verir dedim. Berbat bir sistem oldu. Parlamento saf dışı kaldı. Yargı atamaları dahi iktidarın başındaki kişi tarafından belirlenir oldu. Ne zaman ki Cumhurbaşkanlığı forsu ile bir parti logosu yan yana kondu. O günden beri ülke dikiş tutmadı.”
 
AKP’de nemalanma kavgası olduğunu söyleyen Babacan, “Korkunç bir nemalanma kavgası var. Kazanç o tarafa itiyor insanları, maddi kazanç elde etmek. Benim siyasete girmeme vesile olan kişi Sayın Gül. Benim müşterimdi biz oradan tanıştık.”