HDP'li Toğrul’dan operasyon tepkisi: Siyaseten baş edemiyorlar

img

ANKARA – Antep’te parti yöneticilerinin gözaltına alındığı operasyona tepki gösteren HDP Milletvekili Mahmut Toğrul, “Bizimle siyaseten baş edemeyenler kolluk ve yargıyı kullanarak yenmeye çalışıyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, Antep’te yapılan polis operasyonlarında aralarında İl Eşbaşkanları Müslüm Kılıç’ın da bulunduğu partililerin gözaltına alınmasına ilişkin Meclis’te basın toplantısı düzenledi. 
 
Toğrul, ya kayyum ya da gözaltı haberleriyle partilerine dönük her gün yeni bir siyasi operasyonla karşı karşıya kaldıklarını belirtti.
 
Toğrul, “AKP-MHP ittifakının hedefinde bugün Antep ilimiz vardı. Sabaha karşı 50 arkadaşımız hakkında sosyal medya paylaşımları, HDP’nin eylem ve etkinliklerine katıldıkları gerekçesiyle operasyon yapıldı. Arkadaşlarımızın kapıları kırılarak içeriye girildi. Şu saat itibariyle il binamızda hala aramalar devam ediyor. Anlaşılıyor ki ellerinde bir delil yok ve bir delil yaratmaya çalışıyorlar” dedi.
 
‘HDP’Yİ ÇALIŞTIRMAMA GİRİŞİMİDİR’
 
HDP’li vekil, Antep Valiliği’ni gözaltına alınan arkadaşlarına dair  “algı operasyonu” yapmakla da suçladı. 
 
Toğrul, “Valilik yerel basına ‘Dron, tank, panzer eşliğinde devasa bir KCK/PKK operasyonu’ haber servis ediyor. Defalarca bu operasyonlar yapılmasına rağmen arkadaşlarımız ya hiç mahkemeye çıkarılmıyor ya da ilk mahkemede serbest bırakılıyor. ‘terör’ adı altında partimizin eylem ve etkinliklerine katılmak suç olarak gösterilmek isteniyor. Ancak gerçek HDP’yi kriminalize etmeye, HDP’yi fiilen çalıştırmama, işlevsiz bırakma girişimidir.  Geçmişte ve şu anda siyaset yapan, partimizde çalışan çaycı, il ve ilçe eşbaşkanlarımız, HDP’ye gelmiş herkes ile ilgili gözaltı işlemi yapılıyor. Bunların kabul edilebilir bir yanı yok” ifadelerini kullandı. 
 
‘ÇÜRÜME BAŞLAMIŞTIR, AKP-MHP YENİLECEKTİR’
 
Partilerine dönük bu ve benzeri yönelimler için “AKP-MHP ittifakı en büyük rakibini kolluk ve yargı gücüyle diskalifiye etmeye çalışıyor” diyen Toğrul, şunları söyledi: “Bizimle siyaseten baş edemeyenler, kolluk ve yargıyı kullanarak yenmeye çalışıyor. Ama tüm bu olumsuz tablonun yanında, yıllardır gözaltılar, işkenceler, irade gaspları HDP’yi kendisini ve halkın iradesini savunmaktan asla alıkoymadı. Antep’te sanıyorlar ki HDP il binasını bu şekilde kapatırız. Süleyman Soylu bunun işaretini vermişti. Ama biz her gün daha büyüyerek onların karşısında, onların siyasetini boşa çıkarıyoruz. Emin olsunlar  ki bu asla HDP’deki faşizme karşı, AKP-MHP ceberrut ittifakına karşı bizi mücadeleden alı koymayacak.  Çürüme başlamıştır, AKP-MHP ittifakı yenilecektir. Öfkeliyiz, tepkiliyiz ama bir o kadarda inançlıyız.”