Erdoğan ABD'ye giderken konuştu: Ziyareti sancılı bir dönemde icra ediyoruz

img

ANKARA - Cumhurbaşkanı Erdoğan, AABD ziyaretinin sancılı bir dönemde gerçekleştiğini belirterek, görüşmede Suriye konusu ve iki ülke arasındaki ticari meselelerin konuşulacağını söyledi. 

 
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı’ndan açıklama yaptı. Erdoğan, sancılı bir dönemde ABD ziyaretini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Suriye meselesini konuşacağız. Bu sıralar bildiğiniz gibi DEAŞ'lılara ülkelerine iadeye başladık. Bugüne kadar biz düşündük. Bundan sonra da onlar düşünsün" dedi.
 
Erdoğan, "ABD Başkanı sayın Trump’ın davetine icabetle bu ziyareti gerçekleştirmek amacıyla birazdan Washington’a hareket edeceğim. Bu ziyareti Türk- Amerikan ilişkilerinin içinden geçmekte olduğu sancılı bir dönemde icra ediyoruz. Sayın Trump’la gündemimizde yer alan konuları ayrıntılı ve samimi bir şekilde görüşeceğimize inanıyorum" diye konuştu. 
 
Erdoğan, "Ziyaret vesilesiyle terörle mücadele başta olmak üzere güvenlik konularını, askeri ve savunma sanayisi işbirliğimizi, ayrıca ekonomik ve ticari münasebetlerimizi de ele alma fırsatımız olacak” ifadelerini kullandı.
 
Erdoğan, QSD Genel Komutanı Mazlum Abdi ile ABD Başkanı Donald Trump’un görüşmek istediğini açıklamalarına dair de, “Kendilerinin görüşmesinin yanlış olduğunu da belgeleri ile ifade edeceğiz” dedi.
 
IRAK SINIRINDAN CERABLUS'A...
 
Kuzey Suriye’ye yönelik başlatılan operasyon sonrasında ABD-Türkiye arasında varılan anlaşmanın tam olarak yerine getirilmediğini söyleyen Erdoğan, “Güvenli bölge konusunda hazırladığımız belgeleri, Suriye’de durumu ve plan projeleri de göstereceğiz. Burada da özellikle Irak sınırı ile Cerablus’a kadar olan bölgenin bizim ve Suriye’nin sınırı olmak üzere haritada yerini alıyor” dedi.
 
'İDLİB'TE BENZER SIKINTILAR YAŞANIYOR'
 
Erdoğan, “Dün Kamışlı’da sivillere yönelik icra edilen terör eylemleri ortada. Münbüç ve Tel Abyad ve Tel Rıfat’ta da var. Ne Rusya ne ABD bu terör örgütlerini verdikleri saatlerde temizleyebilmiş değiller. Bunları sayın Trump ile konuşacağız. Sayın Putin ile döndükten sonra yapacağımız  görüşme ile bu gelişmeleri değerlendirme imkânını bulacağız. İdlib’de de benzer sıkıntılar yaşanmaya devam ediyor” diye konuştu.