Akşener: Berat Harikalar Diyarı'nda filmini izlemiştik, böyle giderse Titanik'le kapanış yapar

img
ANKARA - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ekonomideki kötü gidişatı eleştirenlere yönelik sözleri dolayısıyla “Damat bey, haddini bil” dediği Bakan Berat Albayrak’a “Petrol aramaya gemi gönderiyormuş. Geçen sene Berat Harikalar Diyarı’nda filmini izlemiştik. Böyle giderse seneye Titanik'le kapanışı yapar” sözleriyle yüklendi. 
 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Akşener, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Kasım töreninde yaptığı konuşmada Osmanlı'ya ilişkin tartışma yaratan sözlerine sert tepki gösterdi.
 
Akşener, Erdoğan’a şu sözlerle seslendi: “Bıkmadın mı Sayın Erdoğan. İnsanımızı birbirine düşürmeye çalışmaktan bıkmadın mı? Osmanlı da bizim, cumhuriyet de bizim. Bunu ne zaman anlayacaksın? Sen önce insanlarımızı tarihimiz üzerinden birbirine düşürmek yerine milletinin tamamının sağlığından sorumlu olan bir Cumhurbaşkanı olduğunu unutmamaya çalış. Eşini dostunu değil, fakiri fukarayı zengin etmeye çalışan bir cumhurbaşkanı. Damadını değil, ehil insanları bakan yağacak bir bilince sahip bir cumhurbaşkanı.” 
 
‘VATANDAŞA TERÖRİST DİYEMEZSİN’
 
Akşener’in hedefindeki diğer isim ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tı. 
 
Ekonomideki kötü gidişatı eleştirenlere yönelik sözleri dolayısıyla Bakan Albayrak’a yanıt veren Akşener, şunları söyledi: “Damat bey haddini bil haddini. Kayınpeder torpiliyle oturduğun o makamı yeteri kadar yeteri kadar işgal ettin. Bundan sonra milletimize terörist demek senin haddin değildir. Haddini bil damat! Çarşıda pazarda etiketlerde canın yanınca neler oluyor diye soran vatandaşıma terörist diyemezsin. Tencereyi kaynatamıyorum, yarım kilo kıymayla dört çeşit yemek yapıp kahrolan analara terörist diyemezsin.”
 
 ‘17 YILDA BİR ARPA BOYU YOL ALAMADILAR’
 
Ülkedeki ekonomik sorunların büyüdüğünü söyleyen Akşener, “17 yılda bir arpa boyu yol alamadılar. Erdoğan kızıyor ama maalesef durum böyle. Yarışacak o kadar ülke varken kendilerini 2002 ekonomik kriziyle karşılaştıracak kadar düştüler. Hadi tarihi bilmiyor dizilerden öğreniyorsunuz da bari kendi partinizin tarihine göz atın. 2001 krizinden sonra neden hükûmet değişti. O günleri bir daha yaşatmayın diye sizi bu millet o koltuğa oturttu. Milleti 2001 yılına geri döndürdüler. Kriz günlerinden başarı süzmeye çalışıyorlar. Kendinize gelin vatandaşımın isyanını artık duyun. İsraf içinde sefa sürmeyi bırakın, işinizi yapın” diye konuştu.
 
‘BÖYLE GİDERSE SENEYE TİTANİK’LE KAPANIŞ YAPAR’
 
Akşener, konuşmasında Bakan Albayrak’ın “Petrol araştırsın diye gemiler gönderdik. Hele bir şu petrolü bulalım siz Türkiye'yi o zaman görün” sözlerini de eleştirdi.
 
Akşener, “Dalgacıların şahı da ekonominin başında oturuyor, damat bey. Geçen gün damat beye sokakta soruyorlar ne olacak bu halimiz. O da diyor ki ‘Petrol araştırsın diye gemiler gönderdik. Hele bir şu petrolü bulalım siz Türkiye’yi o zaman görün’ diyor. Gel de Nasrettin Hoca’yı anma. Karikatür karakterine ekonomiyi teslim ederseniz olacak budur. Damat bey ay sonu diyorum, ay sonu. Vatandaşım ay sonunu getiremiyor. Damadın bulduğu çözüme bak. Petrol aramaya gemi gönderiyormuş. Aslında söylediği şey şu; benden bir şey olmaz da petrol bulursak bir ihtimal ekonomi düzelir. Geçen sene berat harikalar diyarında filmini izlemiştik böyle giderse seneye de Titanik’le kapanışı yapar artık. Açıkça bir öneride bulunuyorum. Ülkemizi bir iyilik yapmak istiyorsa ekonomiye bahar gelsin diye özellikle de kayınpederine faydası olsun diye bakanlığı bırakıp, hayatına normal damat olarak devam etsin” diyerek, Bakan Albayrak’a istifa çağrısı yaptı.