Erdoğan ve Putin bir araya geldi

img
HABER MERKEZİ  - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kuzey  ve Doğu Suriye gündemi ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi'de bir araya geldi.
 
Kuzey ve Doğu Suriye'ye dönük başlatılan askeri operasyona dair ABD ile varılan ateşkes antlaşmasının son gününde AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Soçi kentindeki Devlet Başkanlığı Rezidansı'nda bir araya geldi.
 
Putiin ile yapacakları görüşme öncesi konuşan Tayyip Erdoğan, "Bu davetin faydalar sağlayacağına inanıyorum. Bu vesile ile de tabi ki bu barışın çok daha güçlü şekilde ele alınmasına fırsat sağlayacağız. Görüşmemizin Barış Pınarı Harekatı'na ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, "Son yıllarda ilişkilerimizin geldiği seviyenin, bugün bölgemizdeki tüm sorunların çözülmesine yardımcı olacağına inanıyorum. Bölgedeki durumla ilgili çok değişik dinamikler var, bunun bilincindeyiz. İnanıyorum ki bu görüşme ve istişareler çok verimli olacak" ifadelerini kullandı.