Çavuşoğlu: Sahadaki kazanımlarımız için masada mücadele edeceğiz

img

ANKARA - Meclis’te Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik operasyon hakkında bilgi veren Çavuşoğlu, "Sahadaki kazanımları kaybetmemek için masada sizlerle beraber bu mücadelemizi sürdürme kararlılığındayız" dedi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Kuzey Doğu Suriye operasyonuna dair Meclis’te bilgilendirmelerde bulundu. Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı duyduklarını iddia eden Çavuşoğlu, “YPG, bize saldırması için DEAŞ'lıları bıraktı. Batı'nın terör örgütlerine karşı ikircikli tavrını biliyoruz" dedi.
 
‘ABD İLE İLİŞKİLERİMİZ KRİTİK BİR AŞAMAYA GELMİŞ..’
 
Çavuşoğlu’nun açıklamaları şöyle: “DEAŞ tutuklularının durumu çok önemli bir yer arz etmektedir. Vatandaşlarını almazlarsa elbette biz gerekeni yapacağız. Sahadaki mücadelemizi kararlılıkla sürdürürken, ABD ilişkilerimizde kritik bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Trump'ın iç siyasi baskı karşımızda ülkemize karşı bazı adımlar attığını görüyoruz. Hiçbir yaptırım ve tehdit kabul edilemez, gerekli adımları da atacağız, cevap da vereceğiz. Bu harekâta destek veren partilere teşekkür ediyoruz. Sahadaki kazanımları kaybetmemek için masada sizlerle beraber bu mücadelemizi sürdürme kararlılığındayız.”