Erdoğan: Sınır boylarında hazırlıklarımız tamam

img
İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, güvenli bölge konusunda "Sınır boylarında hazırlıklarımız tamamlanmış vaziyette. 20-30 kilometre derinlikte bölge terörden arındırılmalı” dedi. 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ye hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, BM Genel Kurul Başkanlığı görevine Volkan Bozkır'ın aday gösterdiklerini duyurdu. Sınır boylarında bütün hazırlıklarını tamamladıklarını dile getiren Erdoğan, “ABD bizim malum stratejik ortağımız. NATO'da beraberiz. Bunun dışında uzun yıllar stratejik ortaklığımızı her halükarda devam ettirdik. Terör örgütlerine ABD'nin verdiği destek ortada. ABD'nin terör örgütlerine desteğini görmeme lüksümüz yok. Bizimle yalan propagandalarla DEAŞ'a karşı tavrımızın olmadığı söylendi. Biz mücadelemizi açık ve net yaptık. Bölgede DEAŞ yok noktasına geldi. Şimdi ise uydurma örgüt çıkarıldı; SDG. Bu bir aldatmacadır. Bunun PYD ve YPG'den bir farkı yok. Buna çadır bir terör örgütü diyebiliriz. Onunla bunu yapıyorlar. PKK ile alakası yok diyorlar. Hepsi iç içe” dedi. 
 
TRUMP’LA YÜZ YÜZE GÖRÜŞME
 
Trump ile 10 gün önce telefonla görüştüklerini ve şimdi yüz yüze görüşeceklerini ifade eden Erdoğan, “Sayın Trump Fırat'ın doğusundan ABD'li askerlerin çekilmesine yönelik açıklama yapmıştı. Ama bu gerçekleşmedi. Biz özellikle Suriye'nin kuzeyindeki 422 km batıdan doğuya derinliğine ise Trump'ın ifadesiyle 20 mil. Bu civarda bir derinlik söz konusu. 20-30 kilometre derinlikte bölge terörden arındırılmalı. Buradaki terör örgütlerinden bölgeyi arındırarak gerçek sahiplerine teslim etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu. 
 
PATRİOT ALIMI 
 
Erdoğan, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Masadan kalkmış bir konu değil. Sayın Trump bu hala gündeminizde mi diye söylediğinde biz S-400'leri nasıl aldıysak Partiot noktasında da şartlar itibariyle ortak üretim ve kredi gibi şartlar oluyorsa biz sizden de bunları alabiliriz dedik. Bu da onların gündeminde. Bunları halledersek F-35'leri bir kenara koymamız mümkün değil. F-35'lerde biz müşteri değil üreticiyiz. Bir kısım parçaları bizde üretiliyor. Bunları yapan ülkeye bu uygulama adil değildir.”