Akar: Müşterek Harekât Merkezi faaliyete başladı

img
ANKARA - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD ile birlikte kurulan “Müşterek Harekat Merkezi”nin tam kapasiteyle faaliyete başladığını açıkladı.
 
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD ile kurulan “Birleşik Müşterek Harekat Merkezi” ile ilgili açıklamada bulundu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile İzmir'deki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulunan Akar, “Birleşik Müşterek Harekat Merkezi tam kapasiteyle faaliyete başladı. Birinci safhayla ilgili sahada uygulamalara geçildi” açıklaması yaptı.
 
Akar, “güvenli bölge” konusunda da “İlk ortak helikopter uçuşu bugün yapılıyor. Ayrıca teröristlere ait mevzilerin ve tahkimatın tahribine de başlandı” dedi.
 
İDLİB’DEKİ SALDIRILAR
 
Akar, Türkiye’nin gözlem noktalarının bulunduğu ve Rusya destekli Suriye rejiminin hedefi olan İdlib’deki saldırılar için “İdlib'de gözlem noktalarımıza veya oradaki varlığımıza yönelik herhangi bir saldırıda meşru müdafaa hakkımızı sonuna kadar kullanırız” ifadelerini kullandı.
 
KAYYUM AÇIKLAMASI 
 
HDP’li Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasına da değinen Akar, “Devletin imkanlarını terör örgütlerinin karanlık amaçları doğrultusunda kullananlar ve demokratik hak ve özgürlükleri istismar edenlerle ilgili Anayasa ve yasalar çerçevesinde gerekli işlemlerin yapıldığını ve yapılacağını herkesin çok iyi anlaması gerekir” dedi. 
 
‘PENÇE OPERASYONU’
 
Akar, Irak Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik operasyonlara dair de şu bilgiyi paylaştı: “Pençe-1'de 64, Pençe-2'de 16 olmak üzere son 8 ayda Irak’ın kuzeyinde 654 terörist etkisiz hale getirildi. Pençe-3 başarıyla devam ediyor.”