Özgürlükçü Sol Grubu’ndan CHP’ye kayyum çağrısı

img

ANKARA – CHP’lilerin de aralarında bulunduğu Özgürlükçü Sol Grubu, “Hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşı çıkıyoruz” dedi ve kayyumlara ilişkin CHP'yi harekete geçmeye çağırdı.

 
CHP içinde geçmişte görev yapmış ve halen görev yapan Merkez Yürütme Kurulu, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri, milletvekili, belediye başkanları, siyasetçi ve akademisyenlerden oluşan Özgürlükçü Sol Grubu, kayyumlara ilişkin CHP'yi harekete geçmeye çağırdı. Özgürlükçü Sol Grubu tarafından kayyumlara ilişkin yapılan açıklama şöyle:
 
“Hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşı çıkıyoruz. Kayyum atamaları bizim için yok hükmündedir. Bu adaletsiz uygulamaya tepkisini barışçıl yollarla gösteren sivil halka emniyet güçleri tarafından yapılan şiddeti ve kötü muameleyi kınıyoruz. Başta Cumhuriyet Halk Partisi olmak üzere tüm muhalefet partileri ve demokratik örgütler, sivil toplum temsilcileri ve demokrasiye inanmış bireyler net ve yüksek bir tonla eşitliği, hak hukuk ve adaleti savunmalı ve Diyarbakır, Mardin ve Van Belediye Başkanları ile dayanışmayı kuvvetlendirmelidir. Büyük bedeller ödeyerek kurmaya çalıştığımız toplumsal barış ve dayanışmamızın bozulmasına ve geleceğimizin elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz.”
 
MUHARREM İNCE MARDİN'E GİDİYOR 
 
Öte yandan Muharrem İnce sosyal medya üzerinden "Milletin iradesi ve seçim sonuçları yok sayılarak hukuka aykırı siyasi bir kararla görevden uzaklaştırılan seçilmiş Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Türk’ü 26.08.2019 tarihinde saat 14.30’da Mardin’de arkadaşlarımızla birlikte ziyaret edeceğiz" mesajını paylaştı.