Çepni: Siyaseten hangi hattan yürüyeceğimize yanıt üreteceğiz

img

İZMİR - Ege Bölge Konferansı’ndan çıkan sonuçlarla gelecek ay yapacakları merkezi konferansta daha derinlikli olarak tartışacaklarını kaydeden HDP Milletvekili Murat Çepni, “Yeni dönemin ihtiyaçlarını belirleyip siyaseten hangi hattan yürüyeceğimize ve örgütsel sorunlarımızı nasıl aşmamız gerektiğine yanıt üreteceğiz” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, dün Bayraklı ilçesindeki Tepekule Kongre Merkezinde, Ege Bölgesi Konferansı düzenledi. HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, gerçekleştirdikleri konferansın önemine dikkat çekerek önümüzdeki dönem neler yapacaklarını anlattı. 
 
AKP-MHP koalisyonunun seçimlerden elde ettiği gayri meşru sonuçlarla bir meşruiyet zemini inşa etmeye çalıştığını vurgulayan Çepni, HDP’nin de bu seçimlere aktif bir şekilde katıldığını aktardı. Çepni sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu seçimlerde yer yer çok başarı elde ettik, farklı seçim taktikleri uyguladık; fakat kuşkusuz seçimler başka bir dinamik, tek başka bir içerik örgütlüyor. Biz de bu seçim süreçlerinde başarı elde ettiğimiz gibi AKP-MHP koalisyonunu sarstığımız gibi, ülke ve bölge siyasetinde çok önemli sonuçlar yarattığımız gibi aynı zamanda bir dizi ihtiyaçlarımız da açığa çıkmış oldu. Bunlardan biri de örgütlenme ihtiyacı. Çünkü HDP bir seçim partisi değil, bir yerel demokrasi partisi ve mücadele örgütü. Esas olarak halktan beslenen ve her gün verilen mücadelelerden beslenen bir parti. Dolayısıyla seçim süreçleri bizi halkın sorunlarından yer yer uzaklaştırdığı koşullarda örgütsel sorunlarımız da doğal olarak açığa çıkmış oldu.”
 
'EKSİKLİKLERİMİZİ GÖZDEN GEÇİREREK YOLA ÇIKACAĞIZ’ 
 
İçinden geçtiğimiz süreçte Türkiye siyasetinin yeniden kurucu bir perspektifle ele alınması gerektiğine dikkat çeken Çepni, AKP-MHP koalisyonunun kendisini yeniden kurduğunu ifade etti. Çepni, şöyle devam etti: “Egemenler artık yönetme krizi içerisindeler ve bir çare arıyorlar. Bu çare içinde bir dizi dengeler oluşturuyorlar. Bu çareler, şiddet ve kutuplaştırmadır. Egemenler cephesindeki bu kurucu süreç, aynı zamanda ezilenler açısından da geçerli. Ezilenlerin mücadele örgütü olarak, tüm muhalefet güçlerinin kendi talepleriyle gelip buluştuğu ve buradan mücadelesini geliştirdiği bir parti olarak biz de bu yeni döneme kendimizi yenileyerek, ihtiyaçlarımızı yeniden tarifleyerek, eksiklerimizi yeniden gözden geçirerek ve onları aşarak yola çıkmak istiyoruz.” 
 
'HALKTAN BESLENMEK ZORUNDAYIZ'
 
Çepni, 31 Mart seçimlerinden hemen sonra bölge, il ve ilçe konferansları yaptıklarını aktardı. Konferansları örgütlenme adına yaptıklarını kaydeden Çepni, “Bu konferanslarda temel gündemlerimizden birincisi siyasal durumu değerlendirmek. Biz nasıl bir süreçten geçiyoruz, ihtiyaçlarımız neler, nasıl yapmalıyız? sorularına cevap arıyoruz. Bizim partimizin burjuva partilerinden farkı, sırtını devlete ve sermaye çevresine dayamıyor oluşu. Sırtımızı halka dayıyoruz, onlara yüzümüzü dönüyoruz. Dolayısıyla halktan beslenmek ve örgütlenmek zorundayız. Bu konferanslarımızda bunları ele alıyoruz. Siyasal süreci ve örgütlenmemizi tartışıyoruz. Bunun için de bir taban demokrasisi işletmeye çalışıyoruz. Tabanın sesi olan partimiz, tabanı dinlemek ve onlara kulak vermek zorunda” ifadelerini kullandı. 
 
'ÖRGÜTSEL MEKANİZMAMIZI YENİLİYORUZ'
 
Bu konferansta da bölge illerinden gelen delegelerinin olduğunu ve bu delegelerin, örgütsel sorunları hem yerelinde hem de genelinde bakabilen bir perspektifle gündemi değerlendirdiklerini belirten Çepni, “Buradan da çıkan sonuçlarla önümüzdeki ay yapacağımız merkezi konferansımızda daha derinlikli olarak tartışacağız ve orada kararlar alacağız. Yeni dönemin ihtiyaçlarını belirleyip siyaseten hangi hattan yürüyeceğimizi ve örgütsel sorunlarımızı nasıl aşmamız gerektiğine yanıt üreteceğiz. HDP kuruluşundan bugüne gelişen, değişen bir parti. Hatalarıyla, eksiklikleriyle uzlaşan değil, onların üstüne giden bir parti olarak halkımızın talebi ne ise onlara yanıt olmak için çareler üretmeye çalışıyoruz. Örgütsel mekanizmamızı da yenilemeye çalışıyoruz” diye konuştu.