Erdoğan: Ekonomi gündemimiz en üst sırada yer alacak

img

ANKARA- Grup toplantısında konuşan AKP Genel Başkanı Tayip Erdoğan, seçimi büyük farkla kazanan Ekrem İmamoğlu’nu bir kez daha tebrik ederken, bundan sonraki süreç için de, “Ekonomi gündemimiz en üst sırada yer alacaktır” dedi. 

 
AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sonrası partisinin grup toplantısında konuştu. Seçimden sonra ilk kez kameralar karşısına çıkan Erdoğan, "Pazar günü yapılan İBB seçimi başkanlığının ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nu bir kez daha tebrik ediyorum. İstanbul halkının kararının başımızın üzerinde yeri var. Biliyorsunuz 31 Mart'ta sorunlar tespit edilmişti. Bunun üzerine YSK seçimlerin yenilenmesine karar vermişti" diye belirtti. 
 
‘ÖNÜMÜZDE KESİNTİSİZ BİR DÖNEM BULUNUYOR’
 
“Binali Bey, İstanbul'da bürokrat olarak başladığı, vekil, bakan, başbakan, Meclis Başkanı olarak sürdürdü” diyen Erdoğan, “İstanbul halkının taktiri bu şekilde gerçekleşti. Son seçim kimin kazandığının ötesinde milli iradenin üzerindeki şaibenin kalkması bakımından önemlidir" diye konuştu. İstanbul'da sahip oldukları 25 ilçede en güzel hizmeti vermenin gayreti içinde olacaklarını vurgulayan Erdoğan, “Önümüzde Cumhurbaşkanlığı ve Meclis için 4 yıllık, belediye için 5 senelik kesintisiz bir dönem bulunuyor. Siyasi anlayışımızda millete küsmek, darılmak, suçlamak yoktur” dedi. 
 
‘ATMAMIZ GEREKEN ADIMLARI ATACAĞIZ’
 
Her alanda nerelerde eksiklik, kopukluk olduğunu tespit edeceklerini belirten Erdoğan, şunları ifade etti: “Bu değerlendirme sonucunda atmamız gereken adımları atacağız. Milletimizin verdiği mesajları görmezden gelerek kulağımızın üzerine yatma niyetinde değiliz. Milletimizin sevgisine layık olmak için Allah ömür verdikçe çalışmaya devam edeceğiz. Vesayet güçleri üzerimize geldiğinde çareyi milletimize sığınmakta aradık.”
 
‘S-400’LERİ ALACAĞIZ’
 
S-400’lere ilişkin de konuşan Erdoğan, “Yarın G-20 Zirvesi için Japonya-Çin ziyaretimiz var. G-20'de ikili ilişkilerimizi konuşacağız. Bakanlarımızla birlikte orada bu gelişmeleri yoğun bir şekilde ele alacağız. Sipariş ettiğimiz S-400 hava savunma sistemini önümüzde ay almaya başlıyoruz" dedi.
 
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılacaklarını ifade eden Erdoğan, “Çok sayıda ikili görüşme gerçekleştireceğiz. Körfez'deki gerilimin geride bırakılması için elimizden geleni yapıyoruz. Dünya çapında İslam'a, Türklere yöneltilen politikalara karşı en gür sesimizi çıkarıyoruz" diye belirtti. 
 
‘SÖZDE SİYASET YAPANLAR’
 
Erdoğan, isim vermeden İYİ Parti Genle Başkanı Meral Akşener’in “Yüksek Hızlı Tren getirdiniz diye mi size oy verecekler?” sözlerine karşılık olarak, şunları söyledi: “Maalesef Türkiye'de sözde siyaset yapan birileri eğitimde, ulaşımda, sağlıkta attığımız adımları küçümsemeyle kendilerine prim yapmaya çalışıyor. Ne kaldı, sen niye varsın o zaman? Siyasi kadrolar bu ülkede ne yapar? Siyaset yapanlar, neyse isim vermeyeyim şimdi.” 
 
“Ekonomi gündemimiz en üst sırada yer alacaktır” diyen Erdoğan, esnafın, çalışanların hangi sıkıntıları yaşadığını gayet iyi bildiklerini ve enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara indirmeye çalıştıklarını söyledi.