CHP Sözcüsü Öztrak: Demokrasi ve hukuk devleti güçlendirilmelidir

img

ANKARA- Yenilenen İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin konuşan CHP Sözcüsü Fail Öztrak, demokrasi ve hukuk devletinin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Sadece İstanbul'da değil, Türkiye'de her şeyin çok güzel olacağı günler mümkündür. Türkiye gerçekten seçimlerden yorulmuştur. Herkes işine odaklanmalıdır” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde yenilenen İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.  
 
Sandıkları bırakmayanlara teşekkür ederek sözlerine başlayan Öztrak, “İstanbul'da da Türkiye'de de her şey çok güzel olacaktır. İstanbul seçimi artık geride kaldığına göre memleket yönetimini, aile şirket yönetimiyle karıştırma dönemi bitmiştir. Ekonominin sorumlusu benim dendi, bir yılda ekonominin geldiği durum ortada. Türkiye son 5 yıllık süreçte 8 ayda bir sandık başına gitmiş. Millet artık bu seçimlerle yoruldu. Genel Başkanımız krizden çıkmak için 13 maddeyi paylaştı. Yedi paket açıkladılar.  Dengelendik, dengeleniyoruz dediler, kriz teğet geçecek sandılar ama yanıldılar. TL, dolar karşısında yüzde 18 değer kaybetti" diye belirtti.  
 
‘SARAY SİLKELENİP KENDİNE GELMELİ’
 
Tek adam parti devletine geçip, parlamentoyu geriye ittikten sonra krizin derinleştiğini ifade eden Öztrak, bütçe açığının 3 katına çıktığını ve bu tabloda faturanın her zaman olduğu gibi vatandaşa çıktığını aktardı. Öztrak, “Artık seçim bitti, yapay gündemlerini bırakıp ülkenin gerçek gündemi ekonomiye dönmenin vakti geldi. Saray yönetimi silkelenip kendine gelmeli" diye konuştu. 
 
‘SEÇİMSİZ DÖRT YIL ÖNEMLİ BİR FIRSATTIR’
 
Hala açıklanmayan 5 yıllık Kalkınma Planı’nın Meclis'e gelmesi gerektiğini belirten Öztrak, şöyle devam etti: “Alınacak önlem ayakları yere basan bütüncül ve kapsamlı bir program olmalıdır. Bu şans, bu fırsat iyi değerlendirilmelidir. Demokrasi ve hukuk devleti güçlendirilmelidir. Saray, kaybettiği belediyelerde baskı oluşturmamalıdır. Sadece İstanbul'da değil, Türkiye'de her şeyin çok güzel olacağı günler mümkündür. Türkiye gerçekten seçimlerden yorulmuştur. Seçimsiz dört yıl önemli bir fırsattır. Herkes işine odaklanmalıdır.” 
 
‘MİLLET SESİNİ DUYURMUŞTUR’ 
 
İlçelerdeki oy artışına ilişkin de konuşan Öztrark, “İstanbul genelindeki artış artık İstanbulluların kendi sesini duymayan ve milletin iradesini masa başında gasp eden, mazbataya en başında el koyan, Türk seçim tarihinde görülen en büyük haksızlık olan 31 Mart sürecinde yaşananlara cevaptır. Millet sesini duyurmuştur" dedi.
 
Seçim sonuçlarında diğer partilerin katkılarına ilişkin ise Öztrak, “Burada sadece HDP değil AK Parti, HDP, Saadet Partili seçmenlerinin çok büyük katkısı vardır" diye belirtti.