Erdoğan'dan S-400 açıklaması: Biz bu işi bitirdik

img

HABER MERKEZİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, S-400'lerle ilgili, "Türkiye S-400 hava savunma sistemi alacaktır' demiyorum, almıştır. Biz bu işi bitirdik" dedi.

 
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Meclis Grubu toplantısında konuştu.
Yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Erdoğan Ankara ve İstanbul'da kaybetmediklerini iddia ederek, “Biz kazandık. Buralarda sadece bir vitrin noktasında bir kayba uğradık. İlçelerin kahir ekseriyetini biz aldık. Belediye meclisleri, komisyonlar bizde. Başkanı buranın hareket kabiliyeti buralarla bağlantılıdır. Diyeceksiniz ki ‘O zaman çıkar millete beni çalıştırmıyorlar der’. Sen doğru bir iş yapmadığın zaman tabi ki çalıştırmayız” dedi. 
 
S-400 hava savunma sistemine de değinen Erdoğan, ABD ile yaşanan krize dikkat çekerek, “Türkiye S-400 savunma sistemlerini alacaktır demiyorum, almıştır. Biz bu işi bitirdik. İnşallah önümüzdeki ay bu sistemin ülkemize teslimi yapılacak” diye konuşu.
 
Türkiye’nin ABD’den hava savunma sistemi satın alma talebinin reddedildiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti: “Biz de başımızın çaresine bakacağız. Ondan sonra S-400 gündeme geldi. Uygun fiyatın yanında ortak üretime geçebilme imkanıyla sözleşme imzaladık. Bu rağmen Sayın Trump’a ‘Siz de bu şartlarda verecekseniz, sizden Patriot da alırız’ dedik. Onlar evet diyemediler. Türkiye, F-35 uçaklarının sadece müşterisi değil, aynı zamanda üretim ortağıdır. Bugüne kadar 1 milyar civarında ödeme yaptık. F-35 projesinden hiçbir akılcı, haklı dayanağı olmayan gerekçelerle dışlanmamızın hesabını tüm platformlarda soracağız. Sayın Trump’la Japonya’da bir arada olacağız, orada da bu konuları ayrıca görüşeceğiz.”
 
Erdoğan’ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.