'Kürtçe tabelaları sökerek bu ülkeye barış getiremezsiniz'

img
 
İSTANBUL- HDK Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, Yıldırım'ın "Kürdistan mebusu" söylemine değinerek, "Kürtler artık sizin o laflarınıza gelmeyecek. Bitlis'te Kürtçe tabelaları sökerek bu ülkeye barış ve demokrasi getiremezsiniz" dedi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Küçükçekmece İlçe Örgütü, parti binasında halk toplantısı düzenledi. Etkinliğe Barış Anneleri, çok sayıda sivil toplum örgüt temsilcisi ile çok sayıda yurttaş katıldı. Toplantıda konuşan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü ve HDP Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, iktidarın Kürtlere dönük söylemlerini hatırlatarak,"31 Mart'tan önce 'Kürdistan yoktur. Kuzey Irak'a gidin' dediler. Şimdi de Diyarbakır'a Binali Yıldırım'ı göndermişler' git Kürtlere iki güzel laf et de gönüllerini alalım' diyorlar. Kürtler artık sizin o laflarınıza gelmeyecek. Bitlis'te Kürtçe tabelaları sökerek bu ülkeye barış ve demokrasi getiremezsiniz. Kürtler zaten Sur'da, Nusaybin'de, Roboski'de sizi çok iyi tanıdı" dedi. 
 
'BU DÜZENİ HEP BERABER YIKACAĞIZ'
 
23 Haziran'da tekrarlanacak olan İstanbul seçimlerini hatırlatan Koçyiğit, "Biliyoruz İstanbul'u kazanınca sorunlar bitmeyecek. Ama biz halkız, istediğimizi seçeriz. İstediğimizi tarihin çöplüğüne atarız. Bu ülkeyi yoksulluk ve din adı altında kandırdılar. Bir çuval kömür ve makarna ile kandırdılar. Bir yandan da İstanbul kaynaklarını AKP teşkilatlarına akıttılar. Bu emekçi halkın parasını kendi yandaşlarının cebine doldurdular. Bu haramzade saltanat düzenini hep beraber yıkacağız" diye belirtti. 
 
'TOPLUMSAL UZLAŞIYA İHTİYAÇ VAR'
 
PKK lideri Abdullah Öcalan'ın "toplumsal uzlaşı" çağrısına değinen Koçyiğit, Öcalan'ın toplumun nasıl kutuplaştırıldığını ve birbirine nasıl düşman ettirildiğini gördüğünü belirterek, "Onun için toplumun bir araya getirecek bir uzlaşıya ihtiyaç olduğunu söyledi. Onun için faşizmi yıkmak için örgütlenmeliyiz" diye konuştu.
 
'23 HAZİRAN'DA GÜCÜMÜZÜ GÖSTERECEĞİZ'
 
23 Haziran seçimlerinin AKP-MHP ittifakının çözülme seçimi olduğunun altını çizen Koçyiğit, "İstanbul'da kaybedince asıl darbeyi oradan alacaklar. İstanbul'da kaybederse Türkiye'de kaybedecekler. Bunun için emek vermemiz ve çalışmamız lazım. Gerçek gücümüzü ve kim olduğumuzu 23 Haziran'da göstermemiz gerekir" ifadesinde bulundu.