CHP'Lİ Erkek'ten YSK gerekçeli kararına tepki: Hiçbir şeye cevap verememişler

img

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, oyların çalındığına dair tek bir satırın bile olmadığını söyleyerek, "Bu nasıl bir usulsüzlük?" diye sordu. Erken, kararda hiçbir soruya yanıt verilemediğini belirtti. 

 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, partinin  genel merkezinde YSK'nın gerekçeli kararına dair basın açıklaması yaptı. Seçmenlerin 7 kişilik sandık kurulları önünde özgür iradeleriyle oylarını kullandığına işaret eden Erkek, işlemlerin Kanuna ve YSK'nin genelgelerine uygun şekilde gerçekleştirildiğini söyledi. Tüm sandık sonuç tutanaklarının 7 kişilik kurul tarafından imzalanarak, AKP'li ve MHP'li üyelerin de imzalarıyla ilçe seçim kurullarında birleştirildiğini söyleyen Erkek, "Sorunlu seçmen sayısı sadece 706. Oyların nasıl çalındığına dair tek bir cümle yok. İmzası yok denilen 90 sandığın toplam sonucu Yıldırım 12 bin 17, İmamoğlu 11 bin 853 oy. Burada da Yıldırım önde. Bu nasıl bir usulsüzlük?" diye sordu. 
 
'İNSANLARI İTHAM EDEREK SEÇİMLERİ İPTAL ETTİLER'
 
Kamu görevlisi olmadığı iddia edilen 754 sandıktan 532'sinde sandık kurulu başkanının öğretmenlerden oluştuğu bilgisini paylaşan Erkek, "Çocuklarımızı emanet ettiğimiz pırıl pırıl insanlar. Kalanlar da bankacı. Geçmiş seçimlerde de görev yapmış paralarımızı emanet ettiğimiz dürüst insanlar. Pırıl pırıl insanları itham ederek, usulsüzlüğü ortaya koyamadan İstanbul seçimlerini iptal ettiler. Sandık kurulu üyesi atamalarına dayanarak iptal edilen hiçbir seçim yok Türkiye tarihinde. İstanbul seçimlerini siyasi bir kararla iptal ettiklerinin başlı başına bir göstergesi" diye belirtti. 
 
'İŞLEMLERİN YOK SAYILACAĞINA DAİR HİÇBİR HÜKÜM YOKTUR'
 
Erkek sözlerini şöyle tamamladı: "Sandık kurulu başkanlarının kamu görevlisi olmaması sebebiyle o sandıkta yapılan işlemlerin yok sayılacağına dair hiçbir hüküm yoktur. Nasıl iptal ediyorsunuz seçimleri? Hiçbir şeye cevap verememişler. Seçmen 4 oy pusulasını aynı zarfa koydular da bir tanesini geçersiz saydılar. Onu da açıklayamamışlar. Aynı YSK açıkça kanuna aykırı olduğu halde milyonlarca mühürsüz oyu geçerli kabul etti. O zamanki kanun, sandık kurulları oy pusulularını mühürlememişlerse oy geçersiz sayılır, diyordu."