CHP’li Özkoç’tan Soylu’ya yanıt: Valinin ve emniyetin haberi vardı

img
ANKARA - İçişleri Bakanı Soylu’nun Kılıçdaroğlu’nun cenaze törenine katılmasının “habersiz” olduğu iddialarına yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Kılıçdaroğlu'nun cenazeye katılacağından valinin ve emniyetin haberi vardı” dedi. 
 
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’daki asker cenazesi töreni sırasında yapılan saldırıya ilişkin Meclis’te açıklama yaptı. Özkoç’un açıklamasına yaklaşık 100 CHP milletvekili de destek verdi. 
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun “Güvenlik birimlerine herhangi bir bildirimde bulunulmadı” sözlerine yanıt veren Özkoç, “Biz seçimleri hoşgörü içerisinde geçsin diye çalışırken, karşı taraf germek için çabaladı. İstanbul’da seçimi aldığımız çok açıktı. Karşı taraf bunu kabul etmedi. Bizi sokağa dökmek isteyenlere karşı genel başkanımız ve milletvekillerimiz dediler ki milletimizi sabırlı olun, bu iş demokrasi içinde çözülecek. YSK’nın kararına da milletimize de güveniyoruz dediler. Hiçbir kışkırtmaya karşılık vermedik. Bizi günlerce sandık başında beklettiler. Saydık olmadı. Mazbatayı aldık. Başkanlarımız göreve başladı, kabul etmediler. Hala kışkırtmaya, ayrıştırmaya devam etmek istiyorlar" dedi.
 
‘EMNİYETİN HABERİ VARDI’
 
Özkoç, Kılıçdaroğlu’nun cenazeye giderken koruma müdürünün saat 10.03’te bilgi verdiğini söyledi. Prosedürün yerine getirildiğini belirten Özkoç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Emniyetin, valinin, haberi vardı. Birileri toplumu geriyor, bir şeyleri fişekliyorlardı. Emniyetten herhangi bir müdahale oldu mu? Hayır. Görüntüler elimizde, tanıkların ifadeleri elimizde. Tek bir müdahale olmadı. Olayın gelişi belliydi, emniyet görevlileri görevlerini yapmadı. Protokol birden oradan ayrıldı. 2-3 dakika sonra büyük bir saldırı başladı. Tam anlamıyla linç girişimiydi, öldürme kastıydı. Defalarca yumruklar vuruldu, tekmeler atıldı. Genel başkan yardımcımızın kaburgası kırıldı. Yere düşmemek için birbirlerine tutunarak ayakta kalmaya çalıştılar. Yeterli emniyet gücü maalesef sağlanamadı. Yapılan haince bir saldırıydı. Tamamen öldürmeye yönelik bir saldırıydı.”
 
‘SOYLU KIŞKIRTTI’
 
Saldırının kışkırtıcısının Soylu olduğunu belirten Özkoç, Soylu’nun istifa etmesi gerektiğini belirtti. Saldırganların ceza alması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirten Özkoç, saldırıyı düzenleyenlerin toplum vicdanında mahkum olduklarını da sözlerine ekledi.